Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2005 21:49

MOje maminka prisla minuly rok o pejska pekineze. Uvazujeme o porizeni pejska nahradniho. tentokrat kvuli podobnemu oblicejiku sportovneji zalozeneho tibetskeho spanela. a tak shanim veskere info o plemeni. Znate nekdo ze sveho okoli nejakeho? Jakou maji povahu? Jak jsou na tom s vycvikem? Ktere chovatelske stanice doporucujete? Nepotrebuji standart ci popis z atlasu plemen. Spise osobni zazitky a zkusenosti.

26.5.2005 18:43

janii napsal(a):
MOje maminka prisla minuly rok o pejska pekineze. Uvazujeme o porizeni pejska nahradniho. tentokrat kvuli podobnemu oblicejiku sportovneji zalozeneho tibetskeho spanela. a tak shanim veskere info o plemeni. Znate nekdo ze sveho okoli nejakeho? Jakou maji povahu? Jak jsou na tom s vycvikem? Ktere chovatelske stanice doporucujete? Nepotrebuji standart ci popis z atlasu plemen. Spise osobni zazitky a zkusenosti.

Jeste jednou opravdu tu neni nikdo kdo by toto plemeno znal a mel s nim zkusenosti z vychovy vycviku apod.

26.5.2005 18:59

janii napsal(a):
Jeste jednou opravdu tu neni nikdo kdo by toto plemeno znal a mel s nim zkusenosti z vychovy vycviku apod.

Sám toto plemeno nemám,ale náš tělocvikář ho má a fenečka s ním byla i na našem lyžáku.Nevím jestli po týdnu ve společnosti psa jde něco pochytit,ale alespon trochu:kamarádský pes,přítulný,neagresivní,velmi pohyblivý(celý den za náma běhal po sjezdovce),"skladný",učenlivý,poslušný...nevšiml jsem si v jeho povaze žádných záporů

26.5.2005 19:55

alex88 napsal(a):
Sám toto plemeno nemám,ale náš tělocvikář ho má a fenečka s ním byla i na našem lyžáku.Nevím jestli po týdnu ve společnosti psa jde něco pochytit,ale alespon trochu:kamarádský pes,přítulný,neagresivní,velmi pohyblivý(celý den za náma běhal po sjezdovce),"skladný",učenlivý,poslušný...nevšiml jsem si v jeho povaze žádných záporů

znám dva, kteří běhají agility. Docela dobře. Liba

30.5.2005 21:49

janii napsal(a):

Mám osobní zkušenosti se dvěma fenkami tohoto plemene. Je to plemeno velmi vitální a také velmi osobité, svérázné. Z mladší feny jsme byli takřka zoufalí, protože neustále utíkala přes plot, který byl všemožně zabezpečen. Překonala takřka všechno a pomoci by snad mohla jen zeď. V případě, že měla pocit, že je déle sama, ničila v bytě na co přišla (stačila i hodina). Zřejmě měla nadmíru energie, řešením by snad byly agility a intenzivní dlouhé procházky . - to však z časových důvodů nebylo možné. Pokud se dostala za plot zahrady, nereagovala na žádné pokyny a hrozilo, že se jí něco na ulici stane. Ač neradi, museli jsme jí najít nového majitele, který měl pro ni lepší podmínky. Druhá, starší, fena je povahově lepší, ale celkový dojem z těchto španělů mám, že jde o plemeno méně přizpůsobivé. Od chovu jsem upustila a věnuji se zcela jinému malému plemeni, s kterým jsem navýsost spokojená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík