Prosím o radu,mám jednoletou fenu NO a je moc hubená (na 60 cm kohoutku 30 kg)...Krmím granulema pro štěňata velkých plemen Brit,přidávám tvaroh,sýry,vajíčko,občas kuřecí a vepřové maso pro zpestření...Dávku granulí sežere víc,něž je doporučená dávka dle výrobce,i když teď za horka nemá moc chuť baštit....Má dost pohybu jak po zahradě a dvorku,tak při vycházkách ven na louky a k vodě(tam je to vůbec znát,když je mokrá,tak vypadá,že nedostane nažrat)...Nebude vadit,když ještě v prakticky štěněcím věku přejdeme na granule pro dospělý psy v zátěži,aby se trochu spravila?...Poraďte dle zkušeností,čím ji vykrmit
bublix
napsal(a):
Prosím o radu,mám jednoletou fenu NO a je moc hubená (na 60 cm kohoutku 30 kg)...Krmím granulema pro štěňata velkých plemen Brit,přidávám tvaroh,sýry,vajíčko,občas kuřecí a vepřové maso pro zpestření...Dávku granulí sežere víc,něž je doporučená dávka dle výrobce,i když teď za horka nemá moc chuť baštit....Má dost pohybu jak po zahradě a dvorku,tak při vycházkách ven na louky a k vodě(tam je to vůbec znát,když je mokrá,tak vypadá,že nedostane nažrat)...Nebude vadit,když ještě v prakticky štěněcím věku přejdeme na granule pro dospělý psy v zátěži,aby se trochu spravila?...Poraďte dle zkušeností,čím ji vykrmit
Měli jsme stejný problém s naší fenkou flat coated retrievera. Přešli jsme na zátěžovku a nestalo se vůbec nic, krom toho, že Háta byla ještě aktivnější než kdy dřív. Díky mým zkušenostem i zkušenostem známých si myslím, že na granulích žádného psa nespravíte - chce to nějakou dobu nebo pořád krmit masem se zeleninou a přílohou (/ať už vařeným nebo syrovým) a stejně to třeba ani pomoct nemusí.
Naše Háta se beztak oplácala až po třetím roce (letos v únoru). Do té doby jsem mohla krmit čím jsem chtěla a byla pořád štíhlounká až moc. V dubnu jsme kryli, Háta zabřezla, nicméně štěníky vstřebala :(, ale tělo se asi na štěníky a porod připravovalo a tak přibrala dvě kila, která si pořád drží - krmíme v současné době granule Orijen, předtím Canidae (vzhledem k problémům se zásobováním jsme museli granule změnit). Anebo je možné, že prostě shodou okolností zrovna přišla ta doba, kdy tělesně dospěla v době krytí, těžko říct.
Chtěla jsem tím ale říct, že dost často snahy o dostání psa do lepší kondice končí u toho, že pejsek potřebuje jen víc času.
Hodně chovatelů navíc doporučuje krmit mimo denní dávku rohlíky, vánočku, někteří pečou speciální kynuté buchty pro pesany - zkusit se toho dá hodně ;).
Když nic nezabere jako u nás, tak pokud je feňulka zdravá, živá a aktivní, spíš se s tím, že je hubenější smiřte a vyčkejte, její čas určitě přijde ;)