Leopardí pes z Louisiany

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2007 18:07

Dobrý den, máte někdo zkušenosti nebo máte doma Louisiánského leopardího psa? Jaký je to celkově pes ?Děkuji za info

17.8.2007 21:20

monigues napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenosti nebo máte doma Louisiánského leopardího psa? Jaký je to celkově pes ?Děkuji za info

a co by si konkrétně chtěla vědět?

18.8.2007 19:33

corra napsal(a):
a co by si konkrétně chtěla vědět?

Jejich povahu ?

19.8.2007 12:36

monigues napsal(a):
Jejich povahu ?

Opravdu o nich nikdo nic neví

21.8.2007 15:49

monigues napsal(a):
Opravdu o nich nikdo nic neví

Ahoj, máš leoparda a nevíš jak se chová ???

21.8.2007 20:08

cherry napsal(a):
Ahoj, máš leoparda a nevíš jak se chová ???

Když o nich nic nevíte, tak proč sem teda píšete, každý pes se přece chová jinak...A myslím, že Monča ví moc dobře, jak se Arsa chová Jen chtěla slyšet zkušenosti jiných s tímto plemenem...takže nějaký váš výsměch není na místě

21.8.2007 20:12

terted napsal(a):
Když o nich nic nevíte, tak proč sem teda píšete, každý pes se přece chová jinak...A myslím, že Monča ví moc dobře, jak se Arsa chová Jen chtěla slyšet zkušenosti jiných s tímto plemenem...takže nějaký váš výsměch není na místě

chtela jsem zjistit jak se chovaji ostatní leopardíci,ktere dosud neznam,ale asi nikdo tady zadneho nema :(

23.8.2007 15:57

monigues napsal(a):

Ahojky mám tu založené téma catahoula ale asi už to dost zapadlo. Jsou tam i fota mojí leopardice. Copak bys chtěla vědět?

23.8.2007 19:31

anawe napsal(a):
Ahojky mám tu založené téma catahoula ale asi už to dost zapadlo. Jsou tam i fota mojí leopardice. Copak bys chtěla vědět?

Ahojky,ale vás s anawe znám, hledám tu nekoho kdo má nějakého jineho leopardíka,kterého neznám

24.8.2007 10:31

monigues napsal(a):
Ahojky,ale vás s anawe znám, hledám tu nekoho kdo má nějakého jineho leopardíka,kterého neznám

Tak to jedině si s Arsou zajít na výstavu tam je větší výběr než na ifauně Určitě tam bude i někdo neznámý.

24.8.2007 10:51

monigues napsal(a):
chtela jsem zjistit jak se chovaji ostatní leopardíci,ktere dosud neznam,ale asi nikdo tady zadneho nema :(

Moniko, Promiň, tak jsem to nemyslela Tak spíš napiš jaký je ten tvůj chlupáč, mě se moc líbí tihle pesani! Nikde o nich toho ale moc není, jak je vlastně velký? Je to spíš nezkrotný divoch nebo kliďas? Do bytu to pro něj nebude pravé ořechové, nebo? Jestli máš fotečky tak sem s nimi!

24.8.2007 13:06

cherry napsal(a):
Moniko, Promiň, tak jsem to nemyslela Tak spíš napiš jaký je ten tvůj chlupáč, mě se moc líbí tihle pesani! Nikde o nich toho ale moc není, jak je vlastně velký? Je to spíš nezkrotný divoch nebo kliďas? Do bytu to pro něj nebude pravé ořechové, nebo? Jestli máš fotečky tak sem s nimi!

Leopardi jsou psi stredni az vetsi velikosti pes by mel podle standardu merit 55,8 – 66,0 cm a fena 50,8 – 60,9 cm . Tak kazdy pes je osobnost, nerekla bych ,ze jsou divosi hyperaktivni,ale klidasove taky ne. Proste podle toho jakou maji naladu. Pokud veselou dokaze okolo baraku behat do kolecka dokud nepadne unavou :) a zase kdyz ma blbou naladu tak proste spí spí a nikdo ji nevytahne ven :) rekla bych , ze jsou zlatý stred. Ono otazka je vhodny pro psy byt? Kdyz si vemes, ze pes je na zahrade zavreny 365 dni v roce v kotci a nevystrci paty a nebo kdyz je zavreny 10 h v byte a chodi se s nim na 3 20 minutove prochazky. vse je o pristupu lidi. Leopardi miluji sveho pana a chteji s nim byt co nejdyl. Myslim si, ze pri spravnem starani Leopard bude stastny jak v byte tak u baracku, pokud se mu majitel bude venat tak ja má :)

24.8.2007 14:01

monigues napsal(a):
Leopardi jsou psi stredni az vetsi velikosti pes by mel podle standardu merit 55,8 – 66,0 cm a fena 50,8 – 60,9 cm . Tak kazdy pes je osobnost, nerekla bych ,ze jsou divosi hyperaktivni,ale klidasove taky ne. Proste podle toho jakou maji naladu. Pokud veselou dokaze okolo baraku behat do kolecka dokud nepadne unavou :) a zase kdyz ma blbou naladu tak proste spí spí a nikdo ji nevytahne ven :) rekla bych , ze jsou zlatý stred. Ono otazka je vhodny pro psy byt? Kdyz si vemes, ze pes je na zahrade zavreny 365 dni v roce v kotci a nevystrci paty a nebo kdyz je zavreny 10 h v byte a chodi se s nim na 3 20 minutove prochazky. vse je o pristupu lidi. Leopardi miluji sveho pana a chteji s nim byt co nejdyl. Myslim si, ze pri spravnem starani Leopard bude stastny jak v byte tak u baracku, pokud se mu majitel bude venat tak ja má :)

Můžu se zeptat, jak silný mají tihle psi lovecký pud?

24.8.2007 19:31

marcha napsal(a):
Můžu se zeptat, jak silný mají tihle psi lovecký pud?

Tedy ja jsem si u sveho psa zadneho loveckeho pudu jeste nevsimla. maximalne lovi mysi :) ,ale pokud se pes k tomu vede, tak urcite bude dobry lovec,ale myslim si ze to da hodne prace

24.8.2007 22:10

monigues napsal(a):

Ta má krásnou barvu

5.9.2007 14:14

anawe napsal(a):
Tak to jedině si s Arsou zajít na výstavu tam je větší výběr než na ifauně Určitě tam bude i někdo neznámý.

Ahoj! jestli může být venku jsem myslela tak, jako jestli mají dobrou srst i na zimu? A doma nelíná moc? Je to aktivka, nebo pohodář, závislák na pánovi, vstřícný k cizím nebo hlídač ? Že nemají silný lovecký pud- to je super! Koukala jsem na net, Moniko- nevíš prosím adresu na nějakou chov. stanici? Né, že bych si hned pro pejska jela, ale do budoucna, na zahrádku A jak vychází s dětmi a jinými hafany, není příliš dominantní? Moc otázek viď, ale budeš hodná, když odpovíš, díky

5.9.2007 15:56

cherry napsal(a):
Ahoj! jestli může být venku jsem myslela tak, jako jestli mají dobrou srst i na zimu? A doma nelíná moc? Je to aktivka, nebo pohodář, závislák na pánovi, vstřícný k cizím nebo hlídač ? Že nemají silný lovecký pud- to je super! Koukala jsem na net, Moniko- nevíš prosím adresu na nějakou chov. stanici? Né, že bych si hned pro pejska jela, ale do budoucna, na zahrádku A jak vychází s dětmi a jinými hafany, není příliš dominantní? Moc otázek viď, ale budeš hodná, když odpovíš, díky

Ne venku rozhodne byt nemohou,alespon co me arsy se tyka tak tedy srst ma strasne slabou, ma ji malo, o kazdy klacek se rypne,venku rozhodne ne! Lína jako blázen a mají tvrdy chlupy takze jsou vsude :) Je to závislak , cizi lidi nebere proste si jich nevsima. Hlidac to je na jednicku neni daleko od kousnutí :( je aktivní pohodar co se pana tyka... na zahradku opravdu pouze kdyz bude pres noc doma! s detmi vychazi tak jak si je naucis, pokud budes mit doma deti tak si na ne zvyknou a vsechno v pohode,ale po cizych detech ani nemrknou... no vztahy s ostatnimi hafany nejsou zrovna nejlepsi, vetsina dospelaku se s dospelaky stejneho pohlaví nesnese. a stránky - www.firstmate.cz/sumicikridla , www.araraquara.eu, www.leopardipes.cz , www.bartlet.cz, www.lousianskyleopardi.cz, www.venusgenetrix.estranky.cz, www.leopardici.estranky.cz :)

6.9.2007 08:33

monigues napsal(a):
Ne venku rozhodne byt nemohou,alespon co me arsy se tyka tak tedy srst ma strasne slabou, ma ji malo, o kazdy klacek se rypne,venku rozhodne ne! Lína jako blázen a mají tvrdy chlupy takze jsou vsude :) Je to závislak , cizi lidi nebere proste si jich nevsima. Hlidac to je na jednicku neni daleko od kousnutí :( je aktivní pohodar co se pana tyka... na zahradku opravdu pouze kdyz bude pres noc doma! s detmi vychazi tak jak si je naucis, pokud budes mit doma deti tak si na ne zvyknou a vsechno v pohode,ale po cizych detech ani nemrknou... no vztahy s ostatnimi hafany nejsou zrovna nejlepsi, vetsina dospelaku se s dospelaky stejneho pohlaví nesnese. a stránky - www.firstmate.cz/sumicikridla , www.araraquara.eu, www.leopardipes.cz , www.bartlet.cz, www.lousianskyleopardi.cz, www.venusgenetrix.estranky.cz, www.leopardici.estranky.cz :)

Jé, ty jsi hodná Tohle byla vyčerpávající odpověď DÍKY MOC.

7.9.2007 13:17

cherry napsal(a):
Jé, ty jsi hodná Tohle byla vyčerpávající odpověď DÍKY MOC.

K tomu bytí venku, máma a teta mojí leopardice byly normálně celeročně venku v boudě, takže by to zas tak velký problém být neměl. Ale předpokládám že když bude venku tak opravdu jen s velmi!!!!! zateplenou boudou Jinak se vším souhlas s Mončou, ale určo nic nezkazíš když ještě obvoláš pár chovatelů a zeptáš se přímo jich. Víc hlav víc ví

8.9.2007 11:44

anawe napsal(a):
K tomu bytí venku, máma a teta mojí leopardice byly normálně celeročně venku v boudě, takže by to zas tak velký problém být neměl. Ale předpokládám že když bude venku tak opravdu jen s velmi!!!!! zateplenou boudou Jinak se vším souhlas s Mončou, ale určo nic nezkazíš když ještě obvoláš pár chovatelů a zeptáš se přímo jich. Víc hlav víc ví

A nebo boudicku poradnou anawe ma pravdu, na to jsem zapmnela protoze my boudicku jeste nemame

22.3.2020 00:37
suly

XXX.XXX.191.23

Zdravím. Náš Hugo má 6 mesiacov a vyzerá to, že má silno vyvinutý lovecký pud. Má vynikajúci čuch a keď na vychádzke zachytí čerstvú stopu tak po nej vyrazí a nedá sa odvolať. Jednoducho v tej chvíli ohluchne.Práve teraz s tým bojujeme, pretože u nás je veľa zvery. Pokiaľ niekto vie poradiť ako odvolať takéhoto psa v tejto chvíli, budem rád.

22.3.2020 06:12
rapotacka11

XXX.XXX.212.99

https://www.idnes.cz/hobby/domov/zajimave-psi-plemeno-luisiansky-leopardi-pes.A110119_162659_hobby-domov_bma

Pokiaľ niekto vie poradiť ako odvolať takéhoto psa v tejto chvíli
Nepouštět!
Nesmí utéct.
Flexi vodítko.
(k čemu je takový pes?jsou jednodušší plemena na výchovu)

22.3.2020 07:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
https://www.idnes.cz/hobby/domov/zajimave-psi-plemeno-luisiansky-leopardi-pes.A110119_162659_hobby-domov_bma

Pokiaľ niekto vie poradiť ako odvolať takéhoto psa v tejto chvíli
Nepouštět!
Nesmí utéct.
Flexi vodítko.
(k čemu je takový pes?jsou jednodušší plemena na výchovu)

Je přece krásnej! A nemá ho každej! A bude mě chránit, nikdo si na mě netroufne.
Četla jsem ten odkaz, takže nikdy,nikdy, nikdy. S tygrem by nejspíš bylo méně problémů.

22.3.2020 07:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

suly napsal(a):
Zdravím. Náš Hugo má 6 mesiacov a vyzerá to, že má silno vyvinutý lovecký pud. Má vynikajúci čuch a keď na vychádzke zachytí čerstvú stopu tak po nej vyrazí a nedá sa odvolať. Jednoducho v tej chvíli ohluchne.Práve teraz s tým bojujeme, pretože u nás je veľa zvery. Pokiaľ niekto vie poradiť ako odvolať takéhoto psa v tejto chvíli, budem rád.

Jedna adresa, snad tam poradí.
https://www.leopardi.cz/

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2020 08:55

"Pokiaľ niekto vie poradiť ako odvolať takéhoto psa v tejto chvíli, budem rád."

jeden každý útěk je chyba psovoda
jedním každým útěkem se pes učí, že utíkat je normální

takže, jak píše rapotacka, psa mít na vodítku

a usilovně cvičit poslušnost obecně, a zejména ten nějaký povel pro zastavení psa - někdo to řeší přivoláním, někdo zalehnutím, já mám "stůj" - ale! aby tito fungovalo, tak ten povel musíš naučit až (asi) na úroveň reflexu, a hlavně nepoužívat až když pes zdrhá v loveckém rauši, ale NEŽ!
Povel (povely obecně) nacvičuji v prostředí nerušivém, doma, na zahradě, na cvičáku, podstatný je dostatečná četnost a intenzita opakování. A až to naučené začnu používat v tom prostředí pro psa těžkém, jistím stopovačkou.

22.3.2020 08:58

suly napsal(a):

Než opustím dům / byt, připnu psa na dlouhý vodítko (10m), ideálně stopovačka. Držím konec vodítka v ruce, takže se pes sice rozběhne po stopě, ale na konci vodítka je zastaven. Tím nemusíte řešit neřešitelný problém "jak odvolat lovícího psa".
Stopovačka posléze slouží k výuce spolehlivýho přivolání nebo zastavení nejprve v klidových situacích a postupně v náročnějších a náročnějších. Cílem je ovladatelnost psa i v rauši.

Stopovačky se pak zbavuje například takto: Po mnoha a mnoha procházkách a kvalitní výuce a výchově psa lze nechávat stopovačku na zemi, pes ji táhne za sebou, a berete do ruky jen v obtížnějších mometnech. Čím roste ovladatelnost psa přes povely a klesá nutnost brát šňůru do ruky, můžete začít zkoušet šňůru zkracovat, a vždy s tou zkrácenou variantou fungovat pár týdnů nebo i měsíců a ověřit si, jestli vše funguje. Postupným zkracováním se dostanete na nulu.

Ale nevím, jak by se to udělalo na flexině.

8.1.2022 20:08
anawe

XXX.XXX.168.243

Ale no ták! Pokud neznáte plemeno, tak se prosím nevyjadřujte o tygrech :-D Letos mi umřela moje milovaná leopardice Anawe. Bylo jí 15 let a popravdě se z toho dodnes vzpamatovávám. Ale zpět k tématu. Ono je toto plemeno na jednu stranu dost zpopularizované díky vzhledu a na druhou se od něho odrazuje pro svou ,,problémovou povahu" píšu v uvozovkách, protože jak čtu různé články hlavně od lidí plemene neznalých, vypadá to jako by leopard byl nějaká příšera z pradávných časů. Za těch 15 let jsem se setkala se spoustou leopardů a zároveň se spoustou jiných plemen. A co jsem se v průběhu let dozvěděla od majitelů jiných plemen, tak jsme v podstatě všichni s našimi psími miláčky řešili stejné problémy, od štěněcího okusovaní všeho, přes samotu doma, socializace s jinými psy, útěky za zvěří (zatím co moje Anawe při zjištění, že srnu nechytí se vrátila, jednoho dobrmaního puberťáka jsme naháněli přes hodinu, známému fena NO utekla za zvěří a srazilo ji auto), útěky za hárající fenou (na to jsou experti ohaři, za ty roky jsem jich při hárání své feny vracela páníčkům několik. Mohla bych takhle pokračovat dál, ale to by asi bylo zbytečné.
Anawe byla můj první pes, narodila se v roce 2006, kdy internet moc informací nedával a tak jsem se rozhodla, očekávat to nejhorší a být překvapená pokud to bude jiné. Prostě jsem se naučila žít s ní a ona se mnou a strašně nám to klapalo. Poznala jsem a přijala jí ve všech obdobích jejího života. Jako štěňátko byla roztomilá, jako puberťák šílená, jako dospělá zmoudřelá a ke stáří jsem si jen moc přála aby její život neutekl tak rychle!

Nejsem nějak sportovně založená, popravdě za ty roky jsme byly jen jednou na cvičáku, než jsme pochopily, že to pro nás není. Na druhou stranu znám spoustu leopardů, které cvičení čehokoliv naplňuje a jsou nešťastní, když nemají žádnou činnost. V leopardí komunitě jsou každoročně pořádána setkání, při kterých si majitelé vyměňují poznatky, rady o výchově, výcviku, o péči, pořádají se i výcvikové speciály (nehledejte v tom nic hrůzostrašného, scházejí se tam jak úplní nováčci, tak i dlouholetí majitelé) panuje tam vždycky skvělá atmosféra a pokud si neodneste nic jiného, tak si minimálně užijete skvělý víkend a zjistíte že v tom nejste sami

K problému utíkání, máte loveckého psa = pokud nemáte přivolání, tak ho nepouštějte. Věřte mi že leopard se cvičit dá, někdy lépe, někdy hůř, ale dá. Jen se musíte snažit a ne psát zde na foru. Leopardi mají na FB svojí skupinu, kde vám poradí zkušení chovatelé.

A k otázce jaký leopard skutečně je??? Není pravda, že je to pes jako každý jiný, jak tu někdo zmínil! Alespoň pro mě ne. Pro mě je to pes vyjímečný a jedinečný! Je milující, vnímavý, tvrdohlavý, ochranitelský, svérázný, upřímný, hodný i zlobivý, věrný, spravedlivý, všechno si pamatuje (dobré ale i to zlé) Je jen na vás jak se s ním naučíte žít, jestli mu dáte více těch šťastných nebo těch špatných vzpomínek. Pro mě je Anawe kus mého života a nikdy nezapomenu co mě naučila, čím můj život obohatila a udělala ho šťastnějším, i když s tím nejsmutnějším koncem!

A pokud chcete opravdovou výzvu, kupte si japonce :-D Myslela jsem, že po leopardovi jsem připravena na vše, ale Kishu inu, to je teprve něco

Přidejte reakci

Přidat smajlík