Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2006 08:35

Prosím o radu, sousedka plánuje pořízení psa na hlídání zahrádky. Když jsem s ní o tom mluvila, říkala, že chce nějaké plemeno, které by hlídalo, ale bylo hodné na děti (její). Má malého chlapce. Psa plánuje mít celý rok venku, ale při mrazech v kotelně. Místo na kotec a budu není problém. Spíš by potřebovala poradit plemeno. Nechce obří, spíš tak maximálně veliokosti NO. Ale zase nechce chlupatý, protože ví, že se o srst starat nikdo nebude. Takže třeba berdetka nebo briard nee. Nechce žádného retrívra. NO se jí nelíbí pro povahu. Má z nich strach.... Napadl mě chodský pes a hovawart...
Poradíte někdo další plemeno? Díky Dana

22.12.2005 10:58

danan napsal(a):
Prosím o radu, sousedka plánuje pořízení psa na hlídání zahrádky. Když jsem s ní o tom mluvila, říkala, že chce nějaké plemeno, které by hlídalo, ale bylo hodné na děti (její). Má malého chlapce. Psa plánuje mít celý rok venku, ale při mrazech v kotelně. Místo na kotec a budu není problém. Spíš by potřebovala poradit plemeno. Nechce obří, spíš tak maximálně veliokosti NO. Ale zase nechce chlupatý, protože ví, že se o srst starat nikdo nebude. Takže třeba berdetka nebo briard nee. Nechce žádného retrívra. NO se jí nelíbí pro povahu. Má z nich strach.... Napadl mě chodský pes a hovawart...

Napadnou tě může jakékoliv plemeno, když není vychované.

22.12.2005 11:07

hytuk napsal(a):
Napadnou tě může jakékoliv plemeno, když není vychované.

já myslela choďáka a hovíka jako kandidáty, ne jako agresory.

22.12.2005 11:55

danan napsal(a):
já myslela choďáka a hovíka jako kandidáty, ne jako agresory.

No mě napadá Rottweiler, popř. kříženec RTW a NO někde třeba z útulku. Je to pes hlídací a zároveň se hodí i do rodiny s dětmi. Samozřejmě s odpovídajícím vedením a výcvikem.

23.12.2005 14:19

danan napsal(a):

ja jsem jednoznacne pro hovawarta... miluje svoji rodinu, neni to zadny prehnaty obranar, ale hlidac je poradny. Pro svoji rodinu a pana udela cokoli a v neposledni rade i hezky vypada.

23.12.2005 16:17

impact napsal(a):
No mě napadá Rottweiler, popř. kříženec RTW a NO někde třeba z útulku. Je to pes hlídací a zároveň se hodí i do rodiny s dětmi. Samozřejmě s odpovídajícím vedením a výcvikem.

Uplne souhlasim! Mam taky krizence rtw a no. Neni to zadny obr, je mila, hodna, srst je tak akorat. prosta uzasnej pesan, pozornej, bystrej a hlida!! uz od pul roku . Vrele doporucuji. Neni sice z utulku, ale utulcich maji takovychto vorisku vic nez dost a urcite pokud Vam nezalezi na rase, pomuzete jim a oni se Vam pak odvdeci.

25.12.2005 18:57

danan napsal(a):

Já bych viděla volbu hovawarta a choďáka jako výbornou. Ono těch plemen je opravdu hodně, která by se hodila, protože plemen vhodných k hlídání a ne dlouhosrtých by se našlo desítky. A to, jestli bude hodný k jejímu dítěti - záleží na výchově psa, ale i dítěte, t.j.na celkovém přístupu. Ideální by bylo, kdyby paní otevřela atlas, vytipovala třeba 5 plemen, která se ji líbí a pak bychom je tu mohli víc "proprat", která jsou v čem lepší a proč.

2.1.2006 08:23

eva nohelova napsal(a):
Já bych viděla volbu hovawarta a choďáka jako výbornou. Ono těch plemen je opravdu hodně, která by se hodila, protože plemen vhodných k hlídání a ne dlouhosrtých by se našlo desítky. A to, jestli bude hodný k jejímu dítěti - záleží na výchově psa, ale i dítěte, t.j.na celkovém přístupu. Ideální by bylo, kdyby paní otevřela atlas, vytipovala třeba 5 plemen, která se ji líbí a pak bychom je tu mohli víc "proprat", která jsou v čem lepší a proč.

Díky za rady. Já jí půjčila encyklopedii a domluvili jsme se, že jak si oni vyberou, co by se jim líbilo, tak pokecáme. Při té příležitosti zjišťuju tady, kdo by co poradil. Není to tak, že by hned chtěli psa. Chtějí si to promyslet.

2.1.2006 08:35

danan napsal(a):

Kdyby chtela provereneho dospeleho psa, tak je takovy v utulku Bouchalka u Kladna, ma rad deti i hlida a muze byt celorocne venku, je to krizenec husky, fotku prikladam, telefon na osetrovatelku je 736756370, kdyby se chtela na nej prijet podivat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík