kajuska
napsal(a):
Je tu někdo kdo má tři a více psů? Napište Vaše zkušenosti jak to zvládáte, jak se k sobě psi chovají atd... A co finanční stránka? Dá se to taky utahnout? Klidně posílejte i fotečky. Děkuji
Taky jsem se toho bála, ale zvládnout se to dá!finančně je to horší,.
problém je to, že starý 12letý jezevčík si chce udržet pozici a mladej 3 letej se s ním furt nemůže dohodout, občas jsou menší střety, a teď máme ještě 3 měsíčního kluka a ten bude za chvíli taky bojovat o pozici...
rude
napsal(a):
Taky jsem se toho bála, ale zvládnout se to dá!finančně je to horší,.
problém je to, že starý 12letý jezevčík si chce udržet pozici a mladej 3 letej se s ním furt nemůže dohodout, občas jsou menší střety, a teď máme ještě 3 měsíčního kluka a ten bude za chvíli taky bojovat o pozici...
naši kluci, fotka stará asi měsíc
rude
napsal(a):
naši kluci, fotka stará asi měsíc
Tak já mám tři psi, dvě feny, jednoho kastrovaného psa, vycházej spolu bezvadně, možná je to i tím, že jsou různě staří a velcí, finančně to taky jde, obecně mám pocit že jeden jako tři, vyjde to nastejno co se týče péče, je to trochu dražší, ale žádná hrůza.
evicka
napsal(a):
Tak já mám tři psi, dvě feny, jednoho kastrovaného psa, vycházej spolu bezvadně, možná je to i tím, že jsou různě staří a velcí, finančně to taky jde, obecně mám pocit že jeden jako tři, vyjde to nastejno co se týče péče, je to trochu dražší, ale žádná hrůza.
Tak já mám 3 psy, a finančně zálezi podle platu jednou to jde podruhé ne, pokud se clovek venuje jen psum tak finanční stranka v poradku ,ale kdyz jsem se venovala i chovu jinych zvirat tak to pokulhávalo.. Snášejí se skvele je to velká rodina nedají bez sebe ránu a neustale panicce delaji na schvály ovšem veterinar kdyz se neco stane tak to se clovek prohne. Ale zvládáni povelu a poslusnosti je horsi stranka jakmile clovek dovoli neco jednomu musi to mit i ti ostatni jakmile neposlechne jeden a projde mu to zkousi to ostatni na vsechny musi byt stejny metr. jinak je to nadhera kdyz jdete po rozkvetle louce a beha vedle vas tolika psů , ale kdyz jedu se vsema do prahy tak je to jeden velky vitr :( lidi koukaji jak kdyz jste blazen
kajuska
napsal(a):
Je tu někdo kdo má tři a více psů? Napište Vaše zkušenosti jak to zvládáte, jak se k sobě psi chovají atd... A co finanční stránka? Dá se to taky utahnout? Klidně posílejte i fotečky. Děkuji
Ahojky,
mám také tři pejsky. 12-letá vlčanda (vůdce smečky, která se snaží mrňata vychovávat), 5-letý bichon (poslední dobou naprostý flegmouš, který si těch holek moc nevšímá), půl roční barevná boloní holčička - ovládající celou domácnost svou divokostí, provokující zbytek smečky a snažící se strhnout na sebe všechnu pozornost.
Takže soužití je fajn pokud si zvyknete dívat se neustále pod nohy, kde se zrovna někdo motá a nevadí vám, že je okolo vás stále živo. Nicméně je to moc fajn.
kajuska
napsal(a):
Tak já mám psů 7 a taky to jde! Akorát se mi moc nesnášejí. Mám 4 čivavy ty jsou s námi v bytě a jsou vpohodě. Na zahradě mám australačku, která se přes den válí doma, pak maliňačku a něměckou ovčačku a ty velké se někdy mezi sebou porvou - kvůli žrádlu nebo aportku! Finančně celkem to jde, krmím masem a granule. Horší jsou pak výstavy a nedej bože když se něco stane - což u tolika psů je celkem často!
oddorrinky
napsal(a):
Tak já mám psů 7 a taky to jde! Akorát se mi moc nesnášejí. Mám 4 čivavy ty jsou s námi v bytě a jsou vpohodě. Na zahradě mám australačku, která se přes den válí doma, pak maliňačku a něměckou ovčačku a ty velké se někdy mezi sebou porvou - kvůli žrádlu nebo aportku! Finančně celkem to jde, krmím masem a granule. Horší jsou pak výstavy a nedej bože když se něco stane - což u tolika psů je celkem často!
My máme čtyři a zvládáme to v pohodě.Do Vánoc jich,doufám,bude pět.
jablunka
napsal(a):
My máme čtyři a zvládáme to v pohodě.Do Vánoc jich,doufám,bude pět.
A čtvrtej.
kajuska
napsal(a):
Máme pět psů ( 2 feny, 3 psi) a zvladnout se to dá. Na financích se dělíme jako rodina, já se starám o své tři a rodiče o další dva. Po časové stránce to taky jde, ale je pravda, že mi už na nic jiného nezbývá čas. Jinak feny se nám nesnesou, takže je máme oddělené, ale je to tim, že poměrně dominantni Fara k nám přišla jako 3 letá k dominantní 2 leté Armen.
kajuska
napsal(a):
Mockrát všem děkuji za pěké a povzbuzující příspěvky. Hodně jste mi pomohli. Později ještě připojím foto naší smečky i s novým členem.
kajuska
napsal(a):
Mockrát všem děkuji za pěké a povzbuzující příspěvky. Hodně jste mi pomohli. Později ještě připojím foto naší smečky i s novým členem.
Vlastnit více jak dva psy má jednu zásadní nevýhodu!!
Máte málo rukou na šmajchlování :-))
Bydlí s námi dva šedesátikiloví chlapi a holčička pětadvacet kilo. Finančně se to zvládnout dá, ale je to boj. Zvláště pak, když onemocní (třeba antibiotika jsou na tu váhu docela palba). A samozřejmě, nikdy v tom nenechají jenom jednoho, že!?
Ale jak jsem psala, dá se to!
Lucie
kajuska
napsal(a):
Ahoj, ještě před časem jsem měla 3 psy /25 a 2 x 5 kg/ v paneláku a byla to naprostá pohoda.
Všichni perfektně poslouchají, takže nebyl problém ani doma, ani venku, kde chodí zásadně bez vodítka
Nikdy bez sebe nedali ani ránu a perfektně se spolu snášeli a dpolňovali.
Teď jsme se přestěhovali do domečku a díky rozšíření rodiny, máme psů 7 - 4 holčičky a 3 kluky.
4 máme doma a 3 venku.
Venčit musíme na etapy, protože máme dominantní fenu, která je většinou bez problémů, ale občas se popere kvůli krmení či aportu - můžeme jí tedy v pohodě nechat s velkými psy, ale malé holky neriskujeme bez dohledu.
Další je dominantní RTW - k holkám perfektní, ale se psy by se popral ...někdy je v pohodě, když má náhubek, ale nestojí to za to...raději je máme odděleně.
Finančně to zvládáme celkem dobře, krmení /Pur.PP, Hills,RC .../ kupujeme velkoobchodně a veterináře máme kamaráda
Chce to jen dost času, pokud se chcete věnovat kažému pejskovi individualně... trávíme s nimi a oni s námi všechen volný čas
kajuska
napsal(a):
Zdravím,
já mám pejsků celkem pět. Jsem blázen, já vím
. Máme 2 labradory (pes 5 let, fena 9 let), kokršpanělku 9 let, cane corso pes 3 roky a malá fenečka staffbullíka 3 měsíce. Jako studentka se bez finanční výpomoci rodičů neobejdu. Mám štěstí, že rodiče můj zájem podporují (jsou radši,že cpu peníze do psů a ne do "nekalostí"
) ale jinak se o psy starám sama (přiznávám i s tím mi sem tam vypomůžou, ostatně jsou to i jejich mazlíci, členové rodiny
). Je pravda, že jen za očkování a antiparazitní léčbu smečky nechám u veterináře poměrně dost peněz, ale co se dá dělat.
Svých psů se nevzdám ani omylem
.
Jinak smečka funguje vcelku dobře a i na procházce se víc psů dá zvládnout. Sice občas venčím "na etapy", ale myslím, že to zvládám v pohodě :-) .Sama sebe nepokládám za nějak zvláště zkušeného kynologa, ale se svými psy problémy nemám. Myslím, že když se chce všechno jde.