katkag
napsal(a):
Prešiel váš psík chemoterapiou?
Moju sučku to bohužiaľ čaká a tak by som sa na to chcela pripraviť. Teória mi je jasná, ale ja som zvedavá na vaše skúsenosti s touto terapiou, pretože sa toho bojím.
Čo konkrétne dávali vašim psíkom? Ako to znášali? Pomohlo to?
Nemá s tým niekto skúsenosti, prosím?
katkag
napsal(a):
Nemá s tým niekto skúsenosti, prosím?
Zkušenosti naštěstí nemám, ale zkuste si přečíst dotaz na adrese zde :
http://psiskolafalco.web3.cz/poradna.htm
Dotaz je z 26.8.2007 a odpověď Vám třeba pomůže v rozhodnutí. (jedná se o psa rotwailera x amstav). Přeji hodně štěstí.
katkag
napsal(a):
Moju sučku to bohužiaľ čaká a tak by som sa na to chcela pripraviť. Teória mi je jasná, ale ja som zvedavá na vaše skúsenosti s touto terapiou, pretože sa toho bojím.
Já vím, jak to snášejí (nebo spíš nesnášejí lidé). Já bych takhle svého psa trápit nenechala a v případě již bolestí nechala uspat.
mumie
napsal(a):
Já vím, jak to snášejí (nebo spíš nesnášejí lidé). Já bych takhle svého psa trápit nenechala a v případě již bolestí nechala uspat.
No áno. Pokým sa to netýkalo mňa, rozmýšľala som rovnako. Dodnes nie som o tom presvedčená,či konám správne, ale nerobiť nič......neviem.
Ďakujem za odpovede.
katkag
napsal(a):
Chemoterapie jsme s mým pejskem prošli dvě. Nemáte se čeho bát, pes ji snáší o mnoho lépe než člověk. Můj pejsek netpěl žádnýma nevolnostma, večer normálně jedl (dostával jísta až večer). Po té první jedl trochu ráno trávu, ale to nemuselo být v návaznosti na chemoterapii. Držím palce ať Vám pomůže.
lmusa
napsal(a):
Zkušenosti naštěstí nemám, ale zkuste si přečíst dotaz na adrese zde :
http://psiskolafalco.web3.cz/poradna.htm
Dotaz je z 26.8.2007 a odpověď Vám třeba pomůže v rozhodnutí. (jedná se o psa rotwailera x amstav). Přeji hodně štěstí.
To co píše p. Dostál na své stránce - s tím nemohu souhlasit. Při rakovině kosti a náskledné amputacinohy bez léčby obsahující chemoterapii je tento zásah zbytečný. Stačí se zeptat veterináře, který má s tímto zkušenosti.
nadja
napsal(a):
Chemoterapie jsme s mým pejskem prošli dvě. Nemáte se čeho bát, pes ji snáší o mnoho lépe než člověk. Můj pejsek netpěl žádnýma nevolnostma, večer normálně jedl (dostával jísta až večer). Po té první jedl trochu ráno trávu, ale to nemuselo být v návaznosti na chemoterapii. Držím palce ať Vám pomůže.
Ďakujem o podelenie skúseností.
Pomôže, že vidím, že aj iný psíkovia si tým prešli ok. Já tú svoju potvoru beriem ako kamarátku a nerobiť nič mi pripadá nefér.
Môžem sa opýtať akú látku dostával váš?
nadja
napsal(a):
Dostával carboplatinu.
A co je tvé fence, jaký typ rakoviny má?
Prvý krát mala nádor na päte. Bol odstránený. O pár mesiacov sa to objavilo na mliečnej žľaze. V oboch prípadoch to bol adenokarcinóm - potvrdené histologicky.
Sučka je momentálne v poriadku, bez akýchkoľvek príznakov choroby, s chuťou žiť.
Ešte stále váham, či do toho ísť. Neviem, čo by bolo pre ňu najlepšie.
Má dostávať doxorubicín.
nadja
napsal(a):
To co píše p. Dostál na své stránce - s tím nemohu souhlasit. Při rakovině kosti a náskledné amputacinohy bez léčby obsahující chemoterapii je tento zásah zbytečný. Stačí se zeptat veterináře, který má s tímto zkušenosti.
Také s vámi musím nesouhlasit - naše fenka po amputaci (osteosarkom) a žádné následné léčbě žije již 3 roky! Důležité je neváhat, i týden je někdy dlouhá doba!