Chci se zeptat, nedávno jsme se doma bavili o očkování a tzvn. trojkombinacích.
Jak se na to díváte vy, jakož to chovatelé. - nebo více zkušení v tomhle okruhu.
Myslím,že se toho můžeme dosti přiučit od lidí, co stím mají nějakou zkušenost.
Sama těm kombinacím moc nehovím...tak bych ráda další příspěvek..jak jste na tom.
Díky
sabina
napsal(a):
Jak se na to díváte vy, jakož to chovatelé. - nebo více zkušení v tomhle okruhu.
Sama těm kombinacím moc nehovím...tak bych ráda další příspěvek..jak jste na tom.
Díky
Co všechno necháváte psovi očkovat - a co je vhodné a potřebné aby měl.
Psinka,Hepatitída, Parvoviroza, Parainfluenza, Leptospiroza, a vzteklina. Základ. Přemýšlela jsem i o Borelioze...Jak to vidíte vy?
sabina
napsal(a):
Co všechno necháváte psovi očkovat - a co je vhodné a potřebné aby měl.
Psinka,Hepatitída, Parvoviroza, Parainfluenza, Leptospiroza, a vzteklina. Základ. Přemýšlela jsem i o Borelioze...Jak to vidíte vy?
Souhlasím a boreliózu doporučuji. Mam dlouhosrsté plemeno a klíšťat každým rokem habaděj i přes další ochrany.
sabina
napsal(a):
Díky
Boreliózu ano a ještě k tomu tetanus, mám doma koně. I když veterinář tvrdí, že nejcitlivější na tetanus je kůň, pak člověk, pak dlouho nic a pak pes, ale jistota je jistota.
Uživatel s deaktivovaným účtem

makki
napsal(a):
Boreliózu ano a ještě k tomu tetanus, mám doma koně. I když veterinář tvrdí, že nejcitlivější na tetanus je kůň, pak člověk, pak dlouho nic a pak pes, ale jistota je jistota.
tetanus po zkušenosti rodičů kterým umřel kocourek na tetanus vřele doporučuji. Nebyl to hezký pohled. Museli jsme se potom nechávat přeočkovat všichni
makki
napsal(a):
Dřív jsem proti tetanu očkovala i psy, protože máme taky koně, ale na druhou stranu u již přezubenýho psa je velmi malá pravděpodobnost nakažení, protože spory tetanu potřebují k aktivaci anaerobní prostředí - tzn. vpich nebo hluší ránu, a v takovým případě stejně musíte psa ošetřit a dostává antibiotika, která podrží i ten tetanus.
Nějak si poslední dobou říkám, že čím míň očkování, tím líp - zvlášť potom co jsem přišla o psa 2 měsíce po očkování na lymfom, a vím o dalších případech s podobným scénářem . U štěňat je to něco jinýho, ty proočkovaný být musí, ale dospělý pes s imunitou v pořádku víc jak polovinu nemocí, proti kterým se očkuje nedostane, a i kdyby nedejbože, tak si majitel všimne, že pes není v pořádku, a začne to řešit. Co považuju za dobré očkování je vakcína Nobivac KC proti psincovýmu kašli, která se aplikuje přímo do nosu, a narozdíl od kombinované vakcíny proti psincáku opravdu funguje
sonisak
napsal(a):
Moje fenka 4letý zdravý pes, tetan dostala ze zatrženého drápku,když hrabala,a sám vet mi doporučil je ted všechny naočkovat,když mám koně,a že ten tetan tam někde je.
Už bych si tím opravdu projít znovu nechtěla.
v jaké fázi jste to zjistili, a jaký měla prvotní příznaky, kterých jste si všimli?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
v jaké fázi jste to zjistili, a jaký měla prvotní příznaky, kterých jste si všimli?
zjistili sme to relativně brzo,měla stáhlé svaly na hlavě dozadu,takže tím měla úplně postavené uši a oči jakoby měli třetí víčko,jak se jí to všechno na té hlavě stahovalo a tuhlo,vet si první myslel že je to nějaká my.... nevím ten název přesně-ale prostě něco se svaly na hlavě,ale pro jistotu jí píchl sérum proti tetanu,dyby to byl tetan,ale spíše se přikláněl k těm svalům na hlavě.No a ve svátky sme byly vlastně 2dny doma,měli sme nějaké antibiotika,ale stav se spíš zhoršil,začal jí tuhnout krk,takže nemohla pořádně pít ani žrát,všecko hned dávila ven,protože to nemohla přes ten krk dostat,takže když sme došli na veterinu třetí den,byl to už jasný tetan,takže hned kapačky,inekce... byla na tom špatně ale zabojovali sme a zvládli to Vet mi doporučil si je nechat naočkovat když mám doma koně ,že ten tetan tam někde je