Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit radu. Sháním pro svoje 2 fenky ženicha BC na přísští rok cca duben.
Jedna je z PP, uchovněna, ještě štěňátka neměla. Sháním kvalitníh pejska s PP.
Druhá je s PP, ale není uchoněná ( má podkus), štěňátka již měla. Ženich nemusí mít PP.
Byla bych ráda, když mi poradíte net adresy chovných stanic.Nejraději bych pro druhou fenečku pejska Blue merle, tricolor, nebo hnědého. Místo , kde ženich bydlí není rozhodující, přijedu kamkoliv.
Děkuji všem za ochotu. S pozdravem a přáním hezkého dne E.
fotografie štěňátek mého prvního vrhu.
barletka
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit radu. Sháním pro svoje 2 fenky ženicha BC na přísští rok cca duben.
Druhá je s PP, ale není uchoněná ( má podkus), štěňátka již měla. Ženich nemusí mít PP.
Byla bych ráda, když mi poradíte net adresy chovných stanic.Nejraději bych pro druhou fenečku pejska Blue merle, tricolor, nebo hnědého. Místo , kde ženich bydlí není rozhodující, přijedu kamkoliv.
Barletko nejdřív byste si měla ujasnit, zda tedy chcete chovat BOC s PP, nebo bez PP - obojí se spolu vážně neslučuje. Pokud to tak někdo dělá, zavání to množitelstvím, nehledě na porušování stanov ČMKU (i BCCCZ).
Sice chápu, že podkus jako vada není až tak závažná - pokud to není extrémní, ale znáte u té fenky i její DKK, PRA, CEA?
Nepochybuji o tom, že i na svojí nechovnou fenku seženete bez problémů krycího psa, otázka je, jaké si takto uděláte "jméno" jako budoucí chovateka štěńat s PP...
Jinak seznam chovatelských stanic BOC najdete třeba tady -
http://www.bcccz.cz/gen/genealogie.php?gAct=chs
monika s
napsal(a):
Barletko nejdřív byste si měla ujasnit, zda tedy chcete chovat BOC s PP, nebo bez PP - obojí se spolu vážně neslučuje. Pokud to tak někdo dělá, zavání to množitelstvím, nehledě na porušování stanov ČMKU (i BCCCZ).
Sice chápu, že podkus jako vada není až tak závažná - pokud to není extrémní, ale znáte u té fenky i její DKK, PRA, CEA?
Nepochybuji o tom, že i na svojí nechovnou fenku seženete bez problémů krycího psa, otázka je, jaké si takto uděláte "jméno" jako budoucí chovateka štěńat s PP...
Jinak seznam chovatelských stanic BOC najdete třeba tady -
http://www.bcccz.cz/gen/genealogie.php?gAct=chs
Mi by zajímalo, jestli pak z vrhu s PP a vrhu bez PP nebude ve finále jeden vrh s PP.
barletka
napsal(a):
Zdravím,
fenečka s PP, není moje, jen mé kamarádky, jen s fenečkou chodím cvičit . Moje fenečka má opravdu velký podkus. Nejsem žádný monožitel
No a co jste jiného. Máte postižené zvíře, sama píšete, že má podkus dost velký a dál to rozmnožujete . Dejte si hadr na hlavu nebo prášky, nemáte to v hlavě v pořádku
Neregistrovaný uživatel

mumie
napsal(a):
No a co jste jiného. Máte postižené zvíře, sama píšete, že má podkus dost velký a dál to rozmnožujete . Dejte si hadr na hlavu nebo prášky, nemáte to v hlavě v pořádku
Zapoměla jste odpovědět na to, zda víte jakou má Vaše fena DKK, a jak je na tom s CEA a PRA ...
Pokud tyto věci netušíte, jste opravdu jen množitel štěňat vypadajících jako border kolie, které mohou svým majitelům přinést mnoho starostí do budoucna.
Proč jste si Vy pořizovala fenku s PP? Pokud i s cílem dalšího chovu, proč tedy teď "chováte" bezpapíráky. Na to jste si asi fenku s PP nekupovala?
Asi jste měla nějaké cíle a plány, chápu, že to nevyšlo díky podkusu - ale to tak snadno opouštíte svoje cíle?
Borderky se staly bohužel trochu módním plemenem, což nahrává "chovatelům" bezpapíráků, vždy se najde někdo, kdo ve snaze ušetřit nějakou tu tisícovku raději "levně" nakoupí. U některých ale netrvá dlouho a kupují znova, napodruhé už raději s PP - proč asi...
barletka
napsal(a):
Barletko, pokud má tvoje fenka velký podkus, tak pamatuj, že při porodu nebude moct překousnout pupeční šňůry! Budeš jí muset asistovat... jinak o štěnda můžeš přijít.