Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2006 10:30

Všechny moc zdravím, mám malý problém.Mám 2 psy, věk 10 měsíců u starší fenky a 9 týdnů u mladší.Když je krmím ráno nebo večer, to není problém žádný, ale malá má dostávat 4x denně a ta starší očividně žárlí.Nemůže si z toho třeba myslet, že když dám jen té mladší, že jí tím pádem ,,mám radši" nebo jí ,,povyšuju" nad ní?Možná to je hloupý dotaz, ale kdyby jste tu starší viděli, jaký dělá oči když malá jí a ona nic

15.1.2006 18:44

troy napsal(a):
Všechny moc zdravím, mám malý problém.Mám 2 psy, věk 10 měsíců u starší fenky a 9 týdnů u mladší.Když je krmím ráno nebo večer, to není problém žádný, ale malá má dostávat 4x denně a ta starší očividně žárlí.Nemůže si z toho třeba myslet, že když dám jen té mladší, že jí tím pádem ,,mám radši" nebo jí ,,povyšuju" nad ní?Možná to je hloupý dotaz, ale kdyby jste tu starší viděli, jaký dělá oči když malá jí a ona nic

Tak to rozdělte i té velké na 4x a bude spokojená celá psí rodina

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2006 19:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

lerry napsal(a):
Tak to rozdělte i té velké na 4x a bude spokojená celá psí rodina

Taky bych to tak dělala.
To já mám taky problém a chtěla bych vědět, jak jste to dělali vy, kteří máte dva psy spolu a odlišného věku.
Mám fenu /pět měsíců/ a psa /pět a půl roku/. Problém nastal při krmení. Malá chtěla granule pro dospělé a svých si nevšímala a on jí žral její štěněčí. Dopadlo to tak, že jsem koupila štěněčí a oba jí jen ty štěněčí. Myslíte, že pro staršího je to špatné? Mám mu něco k tomu přidávat?

15.1.2006 19:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky bych to tak dělala.
To já mám taky problém a chtěla bych vědět, jak jste to dělali vy, kteří máte dva psy spolu a odlišného věku.
Mám fenu /pět měsíců/ a psa /pět a půl roku/. Problém nastal při krmení. Malá chtěla granule pro dospělé a svých si nevšímala a on jí žral její štěněčí. Dopadlo to tak, že jsem koupila štěněčí a oba jí jen ty štěněčí. Myslíte, že pro staršího je to špatné? Mám mu něco k tomu přidávat?

Myslíte?Máme přejít ve věku 12 týdnů na krmení 3x denně, asi by to bylo moc změn najednou (tedy spíše pro tu starší, tím že přišlo štěně se naboural skoro celý zaběhlý režim),tak chci nechat alespoň doby krmení.
Ale i tak díky.Kdyby nic jiného, tak to zkusím.J+S+C

15.1.2006 19:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky bych to tak dělala.

Špatně mu z nich určitě nebude , jen si dej pozor, aby ti po štěněcích rychle nestloustl, protože jsou tučnější a mají víc bílkovin než normální.
Jinak když jsem doma krmili mrně častěji, tak starší dostali jenom pamlsek nebo kousek rohlíku, aby jim to nebylo líto, ale krmení dostávali, jak byli zvyklí.

15.1.2006 21:29

troy napsal(a):

Staci dat starsimu psu pamlsek a mladsimu plnou misku... Ty jsi sef, takze urcujes kdo a kolik dostanes - jen je treba je pak pohlidat, aby starsi neuplatnoval/a svou autoritu a nesezral/a to tomu mladsimu steneti...

16.1.2006 10:30

troy napsal(a):

Ano, i já to tak řešívám - štěně dostane normální svou porci tolikrát denně, kolikrát je k jeho věku potřeba a dospělákovi rozdělím jeho porci na ranní a večerní a v době ostatního krmení ji dám do misky tak 5 granulí, nebo půl rohlíku, nebo 3 piškoty... zkrátka něco, aby něco měla, ale nebylo toho "moc".
Když mě se snažili psi si střídat misky (tím i granule), dala jsem jim misky dál od sebe, asi 2-3 m a když baštili, stála jsem mezi nimi a nedovolila jít k sobě. Když případně přestali mít zájem o svoje a pod., misku jsem jim vzala. Fungovalo to skvěle, velmi brzy to pochopili a do teď nemám problémy. Ale je fakt, když tam misky zůstanou, jdou psiska během dne zkontrolovat, jestli jsou opravdu všechny misky prázdné... A jsou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík