Ahojky, vím, že to sem moc nepatří, ale přeci jen sem chodí víc lidí než na kočky, tak to dávám sem...Našla jsem koťátko, už je to asi měsíc, mám ho doma, je úžasný.. Prohlídla mi jí kamarádka, co dělá na veterině, je naočkovaná, odčervená a v pořádku...Od začátku si ale divně sedá, když jsem zkoumala proč, zjistila jsem, že nemůže ohýbat jednu zadní nožičku...V koleni..Natáhnout jo, ale skrčit jen do určitý polohy a je to dost malej rozptyl....V ničem jí to nebránilo, řádí jako pominutá, zřejmně jí ani nic nebolí...jenže teď jak je větší, tak začíná skákat do výšek a v tom jí ta nožička brání, nemůže jí pod sebe strčit a tak se občas stane, že jí skok nevyjde..Kámoška, co dělá na tý veterině říká, že to mám nechat být, jestli jí to v něčem nebrání, ale já si nejsem jistá, jestli nemam jít alespoň na RTG, abych zjistila, jestli se to nedá odstranit...Co myslíte, nemáte někdo podobnou zkošenost??
Ještě přidávám foto, jak si Míňa sedá..Jednu nožku nataženou...
hlozi
napsal(a):
Ahojky, vím, že to sem moc nepatří, ale přeci jen sem chodí víc lidí než na kočky, tak to dávám sem...Našla jsem koťátko, už je to asi měsíc, mám ho doma, je úžasný.. Prohlídla mi jí kamarádka, co dělá na veterině, je naočkovaná, odčervená a v pořádku...Od začátku si ale divně sedá, když jsem zkoumala proč, zjistila jsem, že nemůže ohýbat jednu zadní nožičku...V koleni..Natáhnout jo, ale skrčit jen do určitý polohy a je to dost malej rozptyl....V ničem jí to nebránilo, řádí jako pominutá, zřejmně jí ani nic nebolí...jenže teď jak je větší, tak začíná skákat do výšek a v tom jí ta nožička brání, nemůže jí pod sebe strčit a tak se občas stane, že jí skok nevyjde..Kámoška, co dělá na tý veterině říká, že to mám nechat být, jestli jí to v něčem nebrání, ale já si nejsem jistá, jestli nemam jít alespoň na RTG, abych zjistila, jestli se to nedá odstranit...Co myslíte, nemáte někdo podobnou zkošenost??
Mně takto sedával pes.Kdysi ho zřejmě srazilo auto a měl polámané koleno. Taky svaly na stehně neměl skoro žádné. Noha ho nijak nebolela, neomezovala ho v pohybu, prostě ji jenom neohnul. I přesto jsem s ním šla k vetovi jestli je vhodné udělat RTG abych věděla jak na tom s kolenem je, ale řekl mi, že jestli je nervové spojení v noze v pořádku, tak je to zbytečné. Byly by to vyhozené peníze, protože se stím nedá nic dělat.
Je na to jednoduchý test.Postavíte zvíře a na postižené noze prsty ohnete dolů a dozadu a necháte jej se postavit.Musí jakoby stát na vrchní straně pacce, a pokud ji hned vrátí do původní polohy,postaví se jak má,tak je v pořádku.Pokud ne, nebo ji to dlouho trvá, tak tam je na zvážení veterinář. Udělejte to několikrát za sebou.
U psa to jde udělat v pohodě, ale nevím jak bude spolupracovat kočka.Na mojich jsem to nikdy nezkoušela
hlozi
napsal(a):
Naše nalezenka má naprosto to samé - nejspíš ji srazilo auto. Na RTG jsme s ní byli a dle veterináře má (jak už bylo psáno) zlomeninu kolene, která srostla na pevno. Protože jí to nijak nevadilo a nevadí, nechali jsme to po domluvě být. Jinak by jí museli nohu znovu "lámat" a výsledek by stejně nikdy nebyl stoprocentní.
Z počátku měla trochu problémy právě se skoky do výšky, ale časem (když přibrala) se jí nožka trochu osvalila a naučila se si to "vyměřit". Dneska je jí cca 5 let a je naprosto v pohodě.