eva nohelova
napsal(a):
Jde mi o štěně černého teriéra (to už ostatně ví kde kdo, že ) . Jaké z nich by jste upřednostnili a proč? Jaké máte s nimi zkušenosti? Jsou pro mě cenově dostupné a připadají mi dobré. Ale co je psáno (na pytlích granulí), nemusí být vždy dáno. Proto se ptám na zkušenosti.
Dobrý den,
zrovna jsem před týdnem změnila krmivo. Krmili jsem ProPlanem naše štěně kokra. Zdálo se nám to docela drahé a tak jsme zkusili Acanu pro štěňata. Zdála se mi dobrá, má větší granulky a štěndo to musí kousat (ProPlan doslova hltal celé). Ale dneska, po čtyřech dnech Acany, nechal ráno půl misky. Což jsem u něj ještě nezažila, jakmile dostal granule, byly do dvou minut pryč. Uvidíme, jestli je sní, než přijdu domů, ale nevím. Jestli je nebude jíst, budeme se muset vrátit k Proplanu.
Ale přemýšlím také o ProPacu, takže bysme zkusili ještě to, ale nevím, jestli to nebude stejný případ jako Acana. ProPac neobsahuje žádnou kukuřici nebo červenou řepu atd... Je to kompletní krmivo, kterému se nemusí nic přidávat???
eva nohelova
napsal(a):
Jde mi o štěně černého teriéra (to už ostatně ví kde kdo, že ) . Jaké z nich by jste upřednostnili a proč? Jaké máte s nimi zkušenosti? Jsou pro mě cenově dostupné a připadají mi dobré. Ale co je psáno (na pytlích granulí), nemusí být vždy dáno. Proto se ptám na zkušenosti.
Ani jedny.Vyzkoušeno máme, ale mnohem lepší než Acana (která je mimochodem šíleně drahá) nebo Pro Pac mi řijde český Emiment - nebo alespoň na stejné úrovni.Acanou jsme krmili napsoled někdy před 4 roky, Pro Pacem nedávno, ale psi byli dost hubení, kadili ostošest a nebylo to ono.Jsme na Proplance, nevýstavní mám na Eminentu a nemůžu si stěžovat.
cin cin
napsal(a):
Ani jedny.Vyzkoušeno máme, ale mnohem lepší než Acana (která je mimochodem šíleně drahá) nebo Pro Pac mi řijde český Emiment - nebo alespoň na stejné úrovni.Acanou jsme krmili napsoled někdy před 4 roky, Pro Pacem nedávno, ale psi byli dost hubení, kadili ostošest a nebylo to ono.Jsme na Proplance, nevýstavní mám na Eminentu a nemůžu si stěžovat.
Já jsem měl také černého teriéra, bohužel už není mezi námi -dožil se 9let- a měl jsem u něj 100% vyzkoušenou Anku- ovšem tu kanadskou ( jednu dobu byla strašné kvality,neboť nebyla kanadská ). Srst měl super černou, lesklou, po jiných granulích to takové nebylo.
eva nohelova
napsal(a):
Zdravím, já krmím Pro Pac a naopak výkalů je méně než s Acanou, po Acaně měli ridší stolici.Nyní krmím již delší dobu Pro Pac a srst se dost zlepšila, výkaly jsou pevné a menší množství než na Acaně.Ale jak je zvykem, každý si propaguje ,,to svoje".Nelze než doporučit vyzkoušet různé značky a na základě toho se rozhodnout.Jinak Pro Pac je kanadská značka, a jak je známo, Kanada je na granule třída A.
Samozřejmě je to superprémiovka.
troy
napsal(a):
Zdravím, já krmím Pro Pac a naopak výkalů je méně než s Acanou, po Acaně měli ridší stolici.Nyní krmím již delší dobu Pro Pac a srst se dost zlepšila, výkaly jsou pevné a menší množství než na Acaně.Ale jak je zvykem, každý si propaguje ,,to svoje".Nelze než doporučit vyzkoušet různé značky a na základě toho se rozhodnout.Jinak Pro Pac je kanadská značka, a jak je známo, Kanada je na granule třída A.
chce to vyzkoušet,nic jiného ti nezbyde,každý pes je individualita a co jednomu nesedí,druhému svědčí. Já mám na Acaně dva psy a jsem naprosto spokojená. Teď musíme ze zdravotních důvodů dávat veterinární Hills,což by měla být špička,ale objem odpadu a konzistence je o 100% horší než u ACany.
eva nohelova
napsal(a):
Nekteri lidi si stezuji na ridky trus a prujmy, je to zpusobeno tim, ze nekteri psi jsou citlivejsi na mastne, ona Acana je dost mastna, nekterym to vsak vyhovuje. Vyhoda Acany je ta, ze neobsahuje soju, coz mi rekl veterinar a soju nekteri psi nesmi nebo ji neradi.
janaa
napsal(a):
chce to vyzkoušet,nic jiného ti nezbyde,každý pes je individualita a co jednomu nesedí,druhému svědčí. Já mám na Acaně dva psy a jsem naprosto spokojená. Teď musíme ze zdravotních důvodů dávat veterinární Hills,což by měla být špička,ale objem odpadu a konzistence je o 100% horší než u ACany.
Samozřejmě u granulí to je "každý pes - jiná ves".My zkoušeli i společenských, nevím jak je na tom Acana teď, ale naposled jsem sní krmila fakt ty čtyři roky zpátky.Pro Pac špatný není, ale našim psům nesedí.Chce to fakt vyzkoušet nebo dát na doporučení chovatelky.
eva nohelova
napsal(a):
Nějaké dlouhodobější zkušenosti vám poskytnout nemůžu, krmím Acanou teprve čtvrtý den osmitýdení zlatou retrívřici. Granule přijímá velmi dobře i přes to, že jí dávám i vařené. Konzistence i množství trusu je super, jestli to tak bude pokračovat, nebudu mít důvod měnit.
eva nohelova
napsal(a):
My krmili K9 (také Kanada), cena ucházející a pes ji baštil. Stolice byla ale někdy řidčí. Jinak po ní krásně přibýval a byl v poho.
eva nohelova
napsal(a):
Být vámi tak krmím tím, čím krmila chovatelka a vyhnete se ze začátku problémům s průjmy, štěně bude i tak ve stresu.
Acanu jsem zkusila nedávno pro hodně vytíženého pracovního psa. Po dvou měsících mi doslova usínal na obranách! Nyní jsem přešla na Royal Canine a pes je naprosto v pořádku a tak aktivní, jak býval dřívě, před tou zatrápenou Acanou, jejíž zbytek jsem vyhodila. To jsem ale ušetřila! Myslím, že pro hodně aktivní psy a štěňata je potřeba na krmení nešetřit.
eva nohelova
napsal(a):
Já mám u svého labradora s Acanou dobré zkušenosti, je na ní od štěněte, dobře narostl, srst pěkná, hovínka malá tuhá... A aktivní je tak normálně, nic zvláštního, procházky, sem tam běžky, kolo... Takže mu energetický příjem stačí, jak by to bylo, kdyby nějak makal, to nevím.
Co se týká mastnoty a stravitelnosti - on má kachní žaludek, takže to, že mu vyhovuje, nemusí být směrodatné. Je to fakt individuální.
eva nohelova
napsal(a):
Už jsem to jednou psala na nemoderovanou: přešli jsme z ProPlanu na ProPac, samozřejmě hlavně kvůli ceně a pak mi to dost lidí poradilo, jako stejně kvalitní krmivo. Bohužel spokojeni nejsme. Pes to nežere tak dobře, jako ProPlanku, nechává v misce, ačkoliv jsme snížili dávku. Stolice je řidčí, světlejší a objemově je jí mnohem víc, tzn. netráví ho tak dobře, jako to původní. Jakmile dobereme pytel, přejdeme zpátky na ProPlan. To úspora za to opravdu nestojí.
verivery
napsal(a):
Už jsem to jednou psala na nemoderovanou: přešli jsme z ProPlanu na ProPac, samozřejmě hlavně kvůli ceně a pak mi to dost lidí poradilo, jako stejně kvalitní krmivo. Bohužel spokojeni nejsme. Pes to nežere tak dobře, jako ProPlanku, nechává v misce, ačkoliv jsme snížili dávku. Stolice je řidčí, světlejší a objemově je jí mnohem víc, tzn. netráví ho tak dobře, jako to původní. Jakmile dobereme pytel, přejdeme zpátky na ProPlan. To úspora za to opravdu nestojí.
10 chovatelů - 10 názorů A jinak už to nebude.
troy
napsal(a):
Já bych jen upřesnila: Pro Pac se nevyrábí v Kanadě, ale v USA (Indiana) a nejedná se superpremium, ale premium.
Jinak Pro Pacem jsme jeden čas krmili šarpeje a zkušenosti máme dobré, dávali jsme mu holistickou recepturu a celkově po ní velmi dobře prospíval.
eva nohelova
napsal(a):
Krmili jsme čtyři psy ProPacem i Acanou, Acana sedla všem, Propac ne. Množství stolice u obou stejné, u obou občas mírně měkčí konzistence. Teď krmíme asi čtyři roky šest psů Nutra Nuggetsem (superpremium oproti těm dvěma premiovkám), bobků méně a tužší, cenově na stejné úrovni. Info na www.tenesco.cz, loňská velkoobch.cena 560,-/15kg maintenance, 760,-/15kg performance, cca 900,-/15kg štěněcí.
eva nohelova
napsal(a):
Tak ja krmila acanu sedm let a musim rict, ze si nemuzu stezovat. Krmila jsem jak obyc. tak pro velka plemena, stenata, eniorku, adult light a zatezku - vzdy podle potreb daneho psa a vsem sedla.
U cerneho psa je navic problem u krmiv s karotenem - treba takova eukanuba nebo proplanka ho obsahuji celkem mraky a psi potom reznou. U acany tento problem neni. Nicmene po jejim zdrazeni se nam takove mnozstvi psu timto krmit nevyplati a pokoukavame po necem jinem. Zatim mame vyzkouseny Nutram - bez problemu. A na dalsich psech zkousime nutra nuggets atake zatim ok. Eminent (mozna jsem to spatne napsala) zpusobil u nasich psu takovy prujem, ze si to ani neumite predstavit.
eva nohelova
napsal(a):
Krmila jsem léta Acanou a byla jsem spokojena - dokonce i pes "frfňa" (ooo jeho lordstvo veliká kolie) ji přijímal bez problemů. Všechny zkoumané vzorky trusu u všech respondentů byly konzistence dostatečně tuhé a tmavé. Když jsem si pořídila bílou šílenou obludu (BŠO), přešli jsme časem na Royal Canine neb nám začal oranžovět. Acana ma hodně karotenu a taky to neutáhla energeticky - pes byl pořát vychrtlý. Kamarádka krmí ProPacem Flata, taky měnil barvy jako chameleon a teď je pěkně černý a bobky jsou v ultra kvalitě.
janii
napsal(a):
Tak ja krmila acanu sedm let a musim rict, ze si nemuzu stezovat. Krmila jsem jak obyc. tak pro velka plemena, stenata, eniorku, adult light a zatezku - vzdy podle potreb daneho psa a vsem sedla.
U cerneho psa je navic problem u krmiv s karotenem - treba takova eukanuba nebo proplanka ho obsahuji celkem mraky a psi potom reznou. U acany tento problem neni. Nicmene po jejim zdrazeni se nam takove mnozstvi psu timto krmit nevyplati a pokoukavame po necem jinem. Zatim mame vyzkouseny Nutram - bez problemu. A na dalsich psech zkousime nutra nuggets atake zatim ok. Eminent (mozna jsem to spatne napsala) zpusobil u nasich psu takovy prujem, ze si to ani neumite predstavit.
Hehe sleduji, že jsme se s tím karotenem neshodly No tak asi máme prostě jinou zkušenost...Nebo je to tak, že v porovnani Acana - RC vychází Royalka karotenem méně nacpaná.
magikoira
napsal(a):
Krmila jsem léta Acanou a byla jsem spokojena - dokonce i pes "frfňa" (ooo jeho lordstvo veliká kolie) ji přijímal bez problemů. Všechny zkoumané vzorky trusu u všech respondentů byly konzistence dostatečně tuhé a tmavé. Když jsem si pořídila bílou šílenou obludu (BŠO), přešli jsme časem na Royal Canine neb nám začal oranžovět. Acana ma hodně karotenu a taky to neutáhla energeticky - pes byl pořát vychrtlý. Kamarádka krmí ProPacem Flata, taky měnil barvy jako chameleon a teď je pěkně černý a bobky jsou v ultra kvalitě.
Co se týče té ,,změny" barvy: nejlepší je (když vybíráme novou značku a budeme s ní krmit bílého, či černého psa) zjistit si na internetu obsah karotenu.Třeba Pro Pac co jsem koukal nemobsahuje žádný.
siba_kol

XXX.XXX.29.209
cin cin
napsal(a):
Nevím tedy v čem vám přijde Acana drahá, když v porovnání cena za kg je acana oproti Proplanu asi o deset kč dražší a to je na mnohem vyšší úrovni. Pro plan obsahuje spoustu složek nevhodných pro psy (četla jsem složení granulí pro štěňata, ale předpokládám že u jiných typů to bude podobné) jako je sója a pšenice, které by se opravdu neměli v kvalitním krmivo objevovat, a dále např. gluten, vedlejší výrobky živočišného původu( to mě opravdu zarazilo) a moc tomu nepřidává ani ta kukuřice a bílá rýže.
LubošL

XXX.XXX.179.243
Dobrý den. Má někdo zkušenosti s krmivem MERA?
dog

XXX.XXX.77.29
siba_kol
napsal(a):
Nevím tedy v čem vám přijde Acana drahá, když v porovnání cena za kg je acana oproti Proplanu asi o deset kč dražší a to je na mnohem vyšší úrovni. Pro plan obsahuje spoustu složek nevhodných pro psy (četla jsem složení granulí pro štěňata, ale předpokládám že u jiných typů to bude podobné) jako je sója a pšenice, které by se opravdu neměli v kvalitním krmivo objevovat, a dále např. gluten, vedlejší výrobky živočišného původu( to mě opravdu zarazilo) a moc tomu nepřidává ani ta kukuřice a bílá rýže.
ACANA je predrazena a i ta obsahuje nevhodne latky nebo kontroverzni. Je to stejne jako u jinych znacek. Staci jen poradne cist. Ne jenom slozeni ale taky doplnkove latky ktere jsou tez napsane na obalu. Vteto kvalite je spousta jinych znacek. To ten PRO PAC i kdyz obsahuje obilniny tak je lepsi-srst dobra leskla a vykon taky.