Pořízení druhého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2008 07:14

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, na váš názor, popř. zkušenost.
3 roky máme doma fenku malého křížence, kterou jsme si vzali z útulku. Prý bylo zabaveno víc psů nějaké paní, která je zanedbávala. Odhadovaný věk byl 1-2 roky, takže nyní kolem 5 roků.
Od začátku byla velmi bázlivá a přes veškerou snahu a tvrzení, že se to zlepší, zůstala vůči jiným lidem, než se kterými bydlí v domácnosti velmi nedůvěřivá. Vrčí na ně a nechce se nechat pohladit.
Pokud si jí jiní psi nevšímají, je i v jejich společnosti v pohodě. Ale jak si s ní začnou chtít hrát, většinou na ně vrčí a odhání je. Ale má i své psí kamarády, se kterými si hraje a nic neřeší.
Nyní by jsme si chtěli pořídit druhou fenku. A chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, jestli je to vůbec reálné, aby takový pes, přijal do smečky na trvalo dalšího psa. Nechci totiž, aby některá z nich trpěla a my museli neustále řešit vrčení apod.
Děkuji. Marie

17.1.2008 18:21

kesy napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, na váš názor, popř. zkušenost.
3 roky máme doma fenku malého křížence, kterou jsme si vzali z útulku. Prý bylo zabaveno víc psů nějaké paní, která je zanedbávala. Odhadovaný věk byl 1-2 roky, takže nyní kolem 5 roků.
Od začátku byla velmi bázlivá a přes veškerou snahu a tvrzení, že se to zlepší, zůstala vůči jiným lidem, než se kterými bydlí v domácnosti velmi nedůvěřivá. Vrčí na ně a nechce se nechat pohladit.
Pokud si jí jiní psi nevšímají, je i v jejich společnosti v pohodě. Ale jak si s ní začnou chtít hrát, většinou na ně vrčí a odhání je. Ale má i své psí kamarády, se kterými si hraje a nic neřeší.
Nyní by jsme si chtěli pořídit druhou fenku. A chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, jestli je to vůbec reálné, aby takový pes, přijal do smečky na trvalo dalšího psa. Nechci totiž, aby některá z nich trpěla a my museli neustále řešit vrčení apod.
Děkuji. Marie

ahoj,já si myslím,že to možné je:-)
před Vánoci jsme si k fence MOK pořídili fenečku(asi 4 měsíční štěndo)z útulku..trochu jsme se toho báli..ale nakonec nás krásně překvapila...
Grace(ta vizsla:-)) na cizí psy-hlavně fenky vrčí..hraje si,ale jen tak v mezích..když už je ten pejsek moc dotěrnej dokáže se ohnat..některé pejsky nesnese uplně..
ale také má svíé kamarády ,s kterými vychází naprosto v pohodě..
když jsem malou(corynku) přinesli,zezačátku na ní vrčela..vadilo ji ,když malá měla hračky..když se s náma mazlila..když se motala okolo její misky..
takže,když jsme hladili jednu,hladili jsme i druhou..když jedna měla hračku druhá ji hned dostala taky..když gegča přesto chtěla corče hračku říct,řeklo se malá..hodná buď..
u misek se hlídali-jíst museli odděleně..
a asi po týdnu se začaly holky otrkávat..a teď spí corča gegče v pelíšku..přetahuje se s ní o hračky..skáče po ní...klidně ji i povalí na zem....jedí spolu z misek..
prostě psí láska:-)

ale ty znáš svého psa..třeba by bylo dobré ozkoušet jestli k vám domů vůbec jiného psa pustí...jestli si nebude až moc hlídat to svoje "doma"..atd...
Gegča byla zvyklá,že k nám sem tam chodí sousedka se psem..a pak taky jiné návštěvy...

17.1.2008 18:23

cory napsal(a):
ahoj,já si myslím,že to možné je:-)
před Vánoci jsme si k fence MOK pořídili fenečku(asi 4 měsíční štěndo)z útulku..trochu jsme se toho báli..ale nakonec nás krásně překvapila...
Grace(ta vizsla:-)) na cizí psy-hlavně fenky vrčí..hraje si,ale jen tak v mezích..když už je ten pejsek moc dotěrnej dokáže se ohnat..některé pejsky nesnese uplně..
ale také má svíé kamarády ,s kterými vychází naprosto v pohodě..
když jsem malou(corynku) přinesli,zezačátku na ní vrčela..vadilo ji ,když malá měla hračky..když se s náma mazlila..když se motala okolo její misky..
takže,když jsme hladili jednu,hladili jsme i druhou..když jedna měla hračku druhá ji hned dostala taky..když gegča přesto chtěla corče hračku říct,řeklo se malá..hodná buď..
u misek se hlídali-jíst museli odděleně..
a asi po týdnu se začaly holky otrkávat..a teď spí corča gegče v pelíšku..přetahuje se s ní o hračky..skáče po ní...klidně ji i povalí na zem....jedí spolu z misek..
prostě psí láska:-)

ale ty znáš svého psa..třeba by bylo dobré ozkoušet jestli k vám domů vůbec jiného psa pustí...jestli si nebude až moc hlídat to svoje "doma"..atd...
Gegča byla zvyklá,že k nám sem tam chodí sousedka se psem..a pak taky jiné návštěvy...

ještě jsem zapomněla říct ,že gegča je stará 6 let:-) a malou přijala

17.1.2008 21:40

cory napsal(a):
ještě jsem zapomněla říct ,že gegča je stará 6 let:-) a malou přijala

Ahojky, také si myslím, že fenka druhou kamarádku domů přijme. Možná bude zezačátku trochu žárlit, ale to se časem - tak do týdne poddá. Radila bych zezačátku upřednostňovat svoji původní fenečku, aby nenabyla dojmu, že je odstrkovaná. Až pochopí, že se pro ni nic nemění a že ji máte stále rádi jako dřív, tak žárlit přestane a kamarádku přijme a bude z nich nakonec nerozlučná dvojka. Jako z mých holek.
Měla jsem rok půl starou fenečku bišonka frise a pořídila jsem si k ní skoro roční fenečku barevného boloňského psíka. Bišonka je dost dominantní fenka, ale na svoji novou kamarádku ani jednou nezavrčela ve zlém, jenom jí zpočátku vadilo, když jsem malou hladila a mazlila se s ní. Ale i to časem pominulo a teď jsou jak dvojčata, bez sebe neudělají ani krok.
Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla, mám dvě skvělé psí holky

Neregistrovaný uživatel

19.1.2008 23:02
Neregistrovaný uživatel

felinka napsal(a):
Ahojky, také si myslím, že fenka druhou kamarádku domů přijme. Možná bude zezačátku trochu žárlit, ale to se časem - tak do týdne poddá. Radila bych zezačátku upřednostňovat svoji původní fenečku, aby nenabyla dojmu, že je odstrkovaná. Až pochopí, že se pro ni nic nemění a že ji máte stále rádi jako dřív, tak žárlit přestane a kamarádku přijme a bude z nich nakonec nerozlučná dvojka. Jako z mých holek.
Měla jsem rok půl starou fenečku bišonka frise a pořídila jsem si k ní skoro roční fenečku barevného boloňského psíka. Bišonka je dost dominantní fenka, ale na svoji novou kamarádku ani jednou nezavrčela ve zlém, jenom jí zpočátku vadilo, když jsem malou hladila a mazlila se s ní. Ale i to časem pominulo a teď jsou jak dvojčata, bez sebe neudělají ani krok.
Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla, mám dvě skvělé psí holky

Ahoj, s tímhle tématem mám taky vlastní zkušenost. Před deseti lety jsme si vzali dospělou fenku Papillona. Původně jsme si jeli pro štěně, ale tahle chudinka na mě tak zoufale koukala, že jsme o ni požádali a za nemalé peníze si domů přivezli zablešeného, začerveného a socializací naprosto nedotčeného chudáka. Trvalo mi dva roky, než se nechala pohladit, aniž by prováděla úhybné manévry. Během té doby se na mne tak upnula, že odmítala i jíst v době, kdy jsem nebyla doma. Shodou okolností jsem si po třech letech od jejího příchodu pořídila ještě dvě štěňata čivavy. Chtěla jsem, aby jí nebylo smutno, když ji nechám přes den pár hodin samotnou. Moje práce mi umožnila vracet se každé 4 hodiny domů, ale chtěla jsem jí i tuhle dobu vylepšit. Obě čivavy velice rychle pochopily, jak se doma chovat a nijak výrazně na papillonku nedorážely. Jen jí nabízely kamarádství. Jenže padla kosa na kámen. Papillonka si za ty tři roky zvykla mít mne pro sebe - když už se konečně vzpamatovala ze štěněcích zážitků - a čivavy naprosto odmítla. Pokud se jí vyhnuly, dělala že je nevidí, když se jí přišly podbízet, vztekle na ně vrčela, ač jinak je to mírná fenka, která se k žádnému cizímu psu takhle nechová, raději uteče ke mně. Dva roky jsme se snažili smečku sžít. Papillonka špatně jedla, ve spánku se začala počůrávat a opět začala být bázlivá, ačkoli čivavy si jí během půl roku úplně přestaly všímat a já jsem ji nijak nezanedbávala, ba naopak. Po dvou letech marné snahy jsme čivavy dali mojí kamarádce, která se o ně stará jako o vlastní děti. Pravidelně je navštěvujeme, ale bez naší fenky, protože čivavky už zapomněly, že si jí nemají všímat a ona je protivná. K jiným cizím psům se chová rezervovaně, ke psům mých rodičů má vysloveně POZITIVNÍ vztah. Letí z auta, vítá se s nimi... Prostě neuvěřitelné. Vzhledem k tomu, jak se chová jsem přesvědčená o tom, že dělala vše pro to, aby mě měla pro sebe. Už je to pět let, kdy je doma sama a její chování se úplně spravilo. Přestala se počůrávat a baští líp než kdy předtím, přestože už má jen několik zubů. Celkově je v super kondici. Jen když promluvím na cizího psa některého z kamarádů pejskařů, které na sídlišti potkáváme, začne se tlačit mezi psa a mne a velmi jasně mi dává najevo, že ONA je moje.
Uznávám, že jde o hodně neobvyklý případ, ale i s tím se musí počítat. Pořád se jí za ty dva roky s čivkami v duchu omlouvám, i když jsem to myslela dobře pro ni. Netušila jsem, jak moc byla jako štěně nešťastná a jak je pro ni důležité mít jistotu, že ji neopustím a nevyměním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík