klarik
napsal(a):
Ahoj, krmím granulema, jen někdy svým psům dávám vařenou stravu. Nyní potřebuji jednu svoji fenku "vykrmit", tak bych se s vámi chtěla poradit, co a jak nejlépe vařit? Aby byla zdravá (není mi moc jasné přidávání vitamínů a minerálů,...) Poradíte mi?
O jaké plemeno se jedná, jakého stáří a jaké zátěže?
Já mám dobrou zkušenost (u rotvajlera) z "klasiky" - těstoviny, vařená masová směs nebo svalovina, zelenina (vše najednou uvařit).
eva nohelova
napsal(a):
O jaké plemeno se jedná, jakého stáří a jaké zátěže?
Já mám dobrou zkušenost (u rotvajlera) z "klasiky" - těstoviny, vařená masová směs nebo svalovina, zelenina (vše najednou uvařit).
Jde o jorečka.... takže těstoviny a maso? Kupuješ to ve zverimexu (takové ty pytle s masem) nebo v řeznictví? děkuju za rady, už jsem zoufalá, fenča nechce jíst, tedy spíš jí, ale jen trochu, ale potom všechno vylítá...... zkoušela jsem snad všechny konzervy,ale ani po nich nic moc nepřibrala...
klarik
napsal(a):
Jde o jorečka.... takže těstoviny a maso? Kupuješ to ve zverimexu (takové ty pytle s masem) nebo v řeznictví? děkuju za rady, už jsem zoufalá, fenča nechce jíst, tedy spíš jí, ale jen trochu, ale potom všechno vylítá...... zkoušela jsem snad všechny konzervy,ale ani po nich nic moc nepřibrala...
No ono to bude asi trochu jinak s jorkem, který má tak čtařecetinu až padesátinu z rotvajlera a oproti RTW dlouhou srst.
Každopádně já kupuju ve "zverimexu" (kupuju toho víc, máme 3 mražáky, takže vezmu 40-50 kg najednou a ten kluk mi to doveze až domů, po cestě, jak s tím jede z výrobny do prodejny). Mají na výběr asi 7 typů masa, střídám ale jen hovězí a vepřovou směs a hov. a vepř."čisté maso". Je to již u nich vařené, takže mě to usnadňuje práci.
...A když se mi jednou v létě stalo, že nebylo zrovna hezky cítit, následující den mi dovezli celou várku novou. Tedy je s nimi výborná domluva.
Doma dám vařit najednou 2 kg (jsou to 1 kg balíčky), k tomu přisypu těstoviny (ne vlasové! z toho je pak kaše a pes mi to ani nechce baštit) a nastrouhanou nebo na malé kousky nasekanou mrken, petržel apod., dovažím to a hotovo. Někdy přidávám roboran.
Ale u jorka, tak jednoduché to asi paradoxně nebude.
Já osobně konzervám moc nevěřím, ale známá krmila hl.jezevčíka konzervou tuším že "Husky" (žádnou jinou ten pes nejedl), zamíchala to s granulema (menší podíl granulí) a pes se po tom mohl utlouct. Měla jsem tu na ubytování dl.jezevčíka a ten dostával (pánící dovezli) nějaké lepší granule a zhruba stejné množství (půlku malé krabičky) konzervičky s názvem Cézar - smíchat pěkně dohromady. Pěkně to vonělo a vypadalo dobře a jezevčík to fakt baštil výborně. Taky páníčkové říkali, že mají s ním problémy, že jinak jim nic nežere a je pořád hubený. Že tohle je jediné, co na něj zabírá.