Štěně ridgebacka a jeho chňapání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2006 15:34

Ahoj, mám 3 měsíčního pejska RR. Vím, že štěňata chňapou a koušou vše, co jim přijde pod čumák včetně rukou. Je ale v pořádku, že nám pes chňape po ruce v okamžiku, kdy ho trestám? Např.nesmí na sedačku, ale strašně rád na ní skáče. Když ho chytnu za obojek a chci ho dostat dolů, ožene se a snaží se mi kousnout do ruky. Na křiknutí nesmíš nebo fuj, opakuje chňapání a dělá zlého psa (zatím tedy nevrčí) Někdy to trvá dost dlouho než se mi podaří ho dostat dolů. Nepomůže ani stisknutí čumáku. V okamžiku, kdy povolím, chňapne znovu. Je to normální?

27.1.2006 15:24

podebradska napsal(a):
Ahoj, mám 3 měsíčního pejska RR. Vím, že štěňata chňapou a koušou vše, co jim přijde pod čumák včetně rukou. Je ale v pořádku, že nám pes chňape po ruce v okamžiku, kdy ho trestám? Např.nesmí na sedačku, ale strašně rád na ní skáče. Když ho chytnu za obojek a chci ho dostat dolů, ožene se a snaží se mi kousnout do ruky. Na křiknutí nesmíš nebo fuj, opakuje chňapání a dělá zlého psa (zatím tedy nevrčí) Někdy to trvá dost dlouho než se mi podaří ho dostat dolů. Nepomůže ani stisknutí čumáku. V okamžiku, kdy povolím, chňapne znovu. Je to normální?

Ahoj mám hovawartku 18 měsíců.
Já myslím, že to normální u některých štěňátek je . Napíši co pomáhalo v jejím věku trochu nám než o nějaký týden vyrostla.
Takže
1.Hromový fuj´= to zabíralo jenom někdy. 70%
2. Vykřiknutí zapištění= To zabíralo na chvíli
3. Vytahání za kůži s hromovým nesmíš= 60%
4. Přitisknutí k zemi ´= to bylo téměř 100% , ale za chvíli to klidně zopakovala.
Takže žádný normální naštvaný nesmíš. Prostě hromově a jasně . Štěně není zlý jenom je trochu víc hravý, ale když budete důslední, tak to brzy přejde. My jsme si na ruky a nohavice pořídili sprej proti okusu
. To nám taky pomohlo. Než to vyprchalo .
Už přeně nevím jak dlouho to trvalo,ale dostala se z toho. Docela brzy. Taky jsme měli něco mezi krokodýlem a žralokem

27.1.2006 15:26

podebradska napsal(a):

Ještě bych napsala, že stisknutí čumáků bych moc nedoporučovala.

27.1.2006 15:34

podebradska napsal(a):

Ahoj. Na tři měsíce je to docela drsňák. Pokud se ohání po hlasitém nesmíš a klidně si vleze na pohovku, tak ji stáhni dolů /což děláš/ a při tom naštvaně vrč. Kdykoli se znovu přiblíží k pohovce, tak opět zavrč. Ale pozor, musí mít ujasněné vztahy v rodině!!!Nesmí jít s Tebou ani s nikým jiným do postele, a zkus vyloučit i její vstup do ložnice. Pokud tohle selže /u nás to zabírá/, tak jedině převrácení na záda s hlasitým nesmíš. Trošku ji chyť pod krkem, ale opravdu jen symbolicky! Nemá jí to bolet, ale upozornit, že tudy cesta nevede. Přeji hodně zdaru! A pokud jsi z Poděbrad, tak se můžeme někdy sejít. Ahoj Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík