Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2005 13:33

taky vás prosím o tip na rodiče naší Besči. Brali jsme si ji z útulku coby odložené štěně. Teď má dva roky, je velká ( nebo spíš malá) jako jezevčík a má tak 6-7kg.

27.4.2005 09:33

irab napsal(a):
taky vás prosím o tip na rodiče naší Besči. Brali jsme si ji z útulku coby odložené štěně. Teď má dva roky, je velká ( nebo spíš malá) jako jezevčík a má tak 6-7kg.

Můj typ by zněl něco ze šeltie a jezevčíka.
Ale typy jsou vždy těžké, protože to může být voříšek od pana voříška a paní voříškové., tedy jen co mě vaše roztomilá feńula připomíná.

27.4.2005 10:18

eva nohelova napsal(a):
Můj typ by zněl něco ze šeltie a jezevčíka.
Ale typy jsou vždy těžké, protože to může být voříšek od pana voříška a paní voříškové., tedy jen co mě vaše roztomilá feńula připomíná.

Kolie a springršpaněl???

27.4.2005 11:05

ina napsal(a):
Kolie a springršpaněl???

Barvama je jako berňák :-) a asi s jezevčíkem?

27.4.2005 12:01

janina napsal(a):
Barvama je jako berňák :-) a asi s jezevčíkem?

Ale nějak mi nedošlo, že to by byl asi trošku větší, co?

27.4.2005 13:11

janina napsal(a):
Ale nějak mi nedošlo, že to by byl asi trošku větší, co?

Náhodou. Kdysi jsem viděla křížence boxera s jezevčíkem. Byl to normální jezevčík (tvar těla, výška, délka) ale s hlavou boxera, a to ve skutečné velikosti... Mazec...

27.4.2005 14:40

irab napsal(a):

oříšek křížený s kolií a jezevčík

27.4.2005 16:15

irab napsal(a):

Já bych tam tu šeltii viděla.

27.4.2005 23:56

irab napsal(a):

Budu vám tady parazitovat na foru, ale snad se nebudete zlobit Puvod svojí fenky znám (oba rodiče jsou voříšci), ale zajimalo by mě, kdo v ní vidí jaký plemeno. Protože za tu dobu, co ji mám jsem slyšela, že je to liška, fenek atde. Ale jako plemeno padl jen belgickej ovčák, jenže má 9 kilo a 39cm v kohoutku... Tak se koukněte a napište

27.4.2005 23:58

irab napsal(a):

Jinak tenhle pejsek barvou vypadá na bernáka, hlavou trošinku i tu šeltii...
Každopádně je to krasnej pejsek :)

28.4.2005 00:24

k.ate napsal(a):
Budu vám tady parazitovat na foru, ale snad se nebudete zlobit Puvod svojí fenky znám (oba rodiče jsou voříšci), ale zajimalo by mě, kdo v ní vidí jaký plemeno. Protože za tu dobu, co ji mám jsem slyšela, že je to liška, fenek atde. Ale jako plemeno padl jen belgickej ovčák, jenže má 9 kilo a 39cm v kohoutku... Tak se koukněte a napište

Nebyla by ještě jedna fotečka "z jiné strany"?

28.4.2005 00:44

eva nohelova napsal(a):

Jasně :) Ale neni nic moc... :-/ Kdyžtak prohledám a ještě nějakou zkusím najit...

28.4.2005 00:46

eva nohelova napsal(a):

Jinak máme taky stránky http://eimy.unas.cz tam je fotek taky docela hodně...

28.4.2005 07:26

irab napsal(a):

Popravde ja tam taky vidim seltii, a jedn z rodicu mozna prekrizeny jezevcik. Ten druhy pes tam klidne muze mit belgicaka, ale treba v babicce, velikost se nezdedila, ale barva ano.
Ono je to s voriskama slozite, ja mam napr. voriska co vypada jako krizenec knirace, ale jelikoz znam jeho "rodokmen" az do praprarodicu, muzu rici ze tam neni. S urcitosti vim, ze jeho babicka z matciny strany je rotvajler

28.4.2005 08:11

hortova napsal(a):
Popravde ja tam taky vidim seltii, a jedn z rodicu mozna prekrizeny jezevcik. Ten druhy pes tam klidne muze mit belgicaka, ale treba v babicce, velikost se nezdedila, ale barva ano.
Ono je to s voriskama slozite, ja mam napr. voriska co vypada jako krizenec knirace, ale jelikoz znam jeho "rodokmen" az do praprarodicu, muzu rici ze tam neni. S urcitosti vim, ze jeho babicka z matciny strany je rotvajler

tak tady bych rotvíka nehledala, toho knírače spíš. ale u toho prvního pejska se mi zdá, že barvy jsou opravdu typicky berňácké :-)) přispěju taky troškou do mlýna. ale na naší fenečce moc předci vidět nejsou. zato jsem našla rasu, která je jí naprosto podobná.

28.4.2005 08:13

tidis napsal(a):
tak tady bych rotvíka nehledala, toho knírače spíš. ale u toho prvního pejska se mi zdá, že barvy jsou opravdu typicky berňácké :-)) přispěju taky troškou do mlýna. ale na naší fenečce moc předci vidět nejsou. zato jsem našla rasu, která je jí naprosto podobná.

no a toto je zmiňovaná rasa: Kromfohrlander (tuším že se to tak píše). u nás je nikdo nechová, bohužel... Když jsem rodičům a přátelům ukazovala fotku Kromfohrlandera, mysleli si, že je to fotomontáž, naše Beska totiž nikdy štěňata neměla.

28.4.2005 19:39

k.ate napsal(a):
Jasně :) Ale neni nic moc... :-/ Kdyžtak prohledám a ještě nějakou zkusím najit...

Tak u tohoto pejska, bez ohledu na velikost bych viděla také BO-malinoise, nebo klidně i německého ovčáka.

28.4.2005 21:12

eva nohelova napsal(a):
Tak u tohoto pejska, bez ohledu na velikost bych viděla také BO-malinoise, nebo klidně i německého ovčáka.

No já bych možná vyhrabala i fotky rodičů, její táta má zbarvení jako NO, ale má napul klopený uši a je zhruba stejně velká jak ona... Mamka má barvu v podstatě stejnou jak moje psice, ale má krátký nohy a uplně klopený ušiska...
Takže nějakej předek postavenýma ušima tam být musí, ale kdo ví kde...

29.4.2005 19:43

irab napsal(a):

Já bych taky řekla tu šeltii - vždyť i ta může být tricolor, ne? Opravte mě, jestli se pletu. Možná i ten jezevčík nebo špic.

30.4.2005 15:11

dejna napsal(a):
Já bych taky řekla tu šeltii - vždyť i ta může být tricolor, ne? Opravte mě, jestli se pletu. Možná i ten jezevčík nebo špic.

Ahoj,
já se přifařím...Co byste řekli, že měla za rodiče moje příšerka? Má 38cm KV. Řekla bych že jeden rodič byl jezevčík, ale ten druhej, to nevim. "Fouňa" má totiž hodně úzkej čumáček, tak že by chrtík?..Nikol

30.4.2005 15:13

nikol napsal(a):
Ahoj,
já se přifařím...Co byste řekli, že měla za rodiče moje příšerka? Má 38cm KV. Řekla bych že jeden rodič byl jezevčík, ale ten druhej, to nevim. "Fouňa" má totiž hodně úzkej čumáček, tak že by chrtík?..Nikol

ještě jedno foto..

30.4.2005 16:29

irab napsal(a):

Vaše fana by "tvarově" odpovídala kříženci německého vlčáka a dlouhosrstého jezevčíka,sousedi u příbuzných mají takového křížence.Co se týče barvy jejich pes je black and tan,váš barevně do toho bernského psa...Jinak jeb Besči moooc pěkná

30.4.2005 16:30

alex88 napsal(a):
Vaše fana by "tvarově" odpovídala kříženci německého vlčáka a dlouhosrstého jezevčíka,sousedi u příbuzných mají takového křížence.Co se týče barvy jejich pes je black and tan,váš barevně do toho bernského psa...Jinak jeb Besči moooc pěkná

to měla být reakce na první příspěvek

1.5.2005 22:24

nikol napsal(a):
ještě jedno foto..

Určitě bych typnula hladkosrstého jezevčíka s nějakým "vyšším" psem.

1.5.2005 23:04

eva nohelova napsal(a):

Paní Nohelová, jen mě napadlo, jestli se dá povaha zdědit taky nějak "přes koleno" stejně jako zbarvení, příp. jestli to spolu dokonce nemuže nějak souviset. O belgičanech vím, že bývají docela nedůvěřiví k cizím lidem, moje fenka mi je tímto docela připomíná, i když teď se začíná spravovat a nechá se jakž takž od cizích pohladit, i tak je docela obezřetná...
Díky moc za odpověd :)

2.5.2005 07:55

alex88 napsal(a):
to měla být reakce na první příspěvek

ještě bych ráda využila, že tady ta diskuse vznikla. Tohle je kamarádčina 10-ti letá fenka Vika, nalezenec. Nemohl by to být Jack russel terier? I když nevím, jestli tady před 10-ti lety tihle pejsci byli tak rozšíření, že by se jich nekdo zbavoval odhozením do popelnice. N.

2.5.2005 08:17

nikol napsal(a):
ještě bych ráda využila, že tady ta diskuse vznikla. Tohle je kamarádčina 10-ti letá fenka Vika, nalezenec. Nemohl by to být Jack russel terier? I když nevím, jestli tady před 10-ti lety tihle pejsci byli tak rozšíření, že by se jich nekdo zbavoval odhozením do popelnice. N.

Ahoj, zdravím všechny Russlíky! Prosím, hoď sem ještě nějaké fotečky fenky Viky, třeba v "postoji". Myslím, že Russlíci jsou tady v republice asi tak 10 roků, poradkyně chovu má svoji nejstarší fenku přibližně desetiletou.
Plemeno Russell teriér vzniklo tak, že pan John Russell vybíral bílá anglická "vořešidla" a používal je k lovení lišek. Takže v Anglii každý víc bílý pejsek je považován za Jack Russell Teriéra. Pejsci, které zařadí do chovu, jsou zapsáni v tzv. registru a podílí se na formování plemene. (registr se asi po 4 nebo 5 generacích ruší - já mám psa zapsaného v tomto registru, některý z jeho předků získal papíry i když původně byl voříškem někde na anglickém dvorku )
Z toho plyne, že bych fenku Viku klidně nazvala Jackem
Napiš taky, jak je fenka přibližně velká a jakou má povahu.

2.5.2005 08:29

linda l napsal(a):
Ahoj, zdravím všechny Russlíky! Prosím, hoď sem ještě nějaké fotečky fenky Viky, třeba v "postoji". Myslím, že Russlíci jsou tady v republice asi tak 10 roků, poradkyně chovu má svoji nejstarší fenku přibližně desetiletou.
Plemeno Russell teriér vzniklo tak, že pan John Russell vybíral bílá anglická "vořešidla" a používal je k lovení lišek. Takže v Anglii každý víc bílý pejsek je považován za Jack Russell Teriéra. Pejsci, které zařadí do chovu, jsou zapsáni v tzv. registru a podílí se na formování plemene. (registr se asi po 4 nebo 5 generacích ruší - já mám psa zapsaného v tomto registru, některý z jeho předků získal papíry i když původně byl voříškem někde na anglickém dvorku )
Z toho plyne, že bych fenku Viku klidně nazvala Jackem
Napiš taky, jak je fenka přibližně velká a jakou má povahu.

Já bohužel víc fotek nemám. Velikostně by odpovídala-sice nevím kolik přesně "Jackové" mají, ona má asi do 30 cm KV, každopádně, když to srovnám s pejskama, co znám, tak "je to ono". Na Vičce se bohužel hodně podepsalo to, že ji jako štěně někdo týral, tak je i teď po letech u hodných lidiček hrozně ustrašená. Ale jinak je to takový živule
Jsou Jackové tak svělí pejskové, jak jsem o nich četla?

P.S. Dík za zajímavý informace!!

2.5.2005 08:47

nikol napsal(a):
Já bohužel víc fotek nemám. Velikostně by odpovídala-sice nevím kolik přesně "Jackové" mají, ona má asi do 30 cm KV, každopádně, když to srovnám s pejskama, co znám, tak "je to ono". Na Vičce se bohužel hodně podepsalo to, že ji jako štěně někdo týral, tak je i teď po letech u hodných lidiček hrozně ustrašená. Ale jinak je to takový živule
Jsou Jackové tak svělí pejskové, jak jsem o nich četla?

P.S. Dík za zajímavý informace!!

Russlíci se dokážou jakoby vymrštit - vyskakují z místa do výšky, dokážou se naučit různé blbosti, bezvadně norují (můj vleze do každého kanálu), nedají se unavit, milují aport, jsou to takoví báječní grázlíci! Jestli máš zájem o informace, podívej se na www.parson-jack-russell.cz nebo www.parson-russell.sk tam jsou vyčerpávající informace o plemeni.

2.5.2005 10:26

linda l napsal(a):
Russlíci se dokážou jakoby vymrštit - vyskakují z místa do výšky, dokážou se naučit různé blbosti, bezvadně norují (můj vleze do každého kanálu), nedají se unavit, milují aport, jsou to takoví báječní grázlíci! Jestli máš zájem o informace, podívej se na www.parson-jack-russell.cz nebo www.parson-russell.sk tam jsou vyčerpávající informace o plemeni.

To je fešák!!!
Tak to by byli pesani povahově úplně pro mě!
Na ty stránky se mrknu.
Ahoj, N.

2.5.2005 13:33

nikol napsal(a):
ještě jedno foto..

Vidím tam jezevčíka a klidně i toho chrta... třeba vipeta?

Přidejte reakci

Přidat smajlík