Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2008 15:04

Zdravím, naše miminko Ashaki (5měsíční bulík) má hrozně moc lupů, krmila jsem Anku Puppy Large Breed. Teď jsem přešla na Acanu PLB a problémek se trochu zlepšil, ale přetrvává. Krmím ji teprve 3 týdny, je možné že se to ještě zlepší? Začala jsem mu přidávat do krmení slunečnicový olej (lžičku denně), ale je brzy na nějaký výsledek. Máte nějaké tipy???

9.2.2008 16:12

petra136 napsal(a):
Zdravím, naše miminko Ashaki (5měsíční bulík) má hrozně moc lupů, krmila jsem Anku Puppy Large Breed. Teď jsem přešla na Acanu PLB a problémek se trochu zlepšil, ale přetrvává. Krmím ji teprve 3 týdny, je možné že se to ještě zlepší? Začala jsem mu přidávat do krmení slunečnicový olej (lžičku denně), ale je brzy na nějaký výsledek. Máte nějaké tipy???

Kromě slunečnicového oleje můžete přidávat do žrádla i olivový, sádlo, prostě to prostřídat. Pak z těhle ,,domácích" řešení uvařit lněné semínko, přidávat kvasnice, obsahují biotin. Nebo koupit biotin v tabletách (např. od Fitminu), pak je super Dermanorm olej, někdo dává i olej pupalkový, lněný nebo Kronch. Já dávám ještě mořské řasy pro lepší pigment. Naše holka taky měla lupy a musím říct, že se jich po Dermanormu zbavila.

9.2.2008 18:46

dejna napsal(a):
Kromě slunečnicového oleje můžete přidávat do žrádla i olivový, sádlo, prostě to prostřídat. Pak z těhle ,,domácích" řešení uvařit lněné semínko, přidávat kvasnice, obsahují biotin. Nebo koupit biotin v tabletách (např. od Fitminu), pak je super Dermanorm olej, někdo dává i olej pupalkový, lněný nebo Kronch. Já dávám ještě mořské řasy pro lepší pigment. Naše holka taky měla lupy a musím říct, že se jich po Dermanormu zbavila.

Taky bych radila Dermanorm...

9.2.2008 18:52

impact napsal(a):
Taky bych radila Dermanorm...

test

9.2.2008 19:22

libuska napsal(a):
test

Já bych radila ještě pupalku, žloutek, lososový olej....zlepší kvalitu kůže i srsti. A zkusit také hypoalergení granule pro citlivé pejsky - jehněčí, nebo s lososem (má je Acana i Anka)

9.2.2008 19:38

ircanka napsal(a):
Já bych radila ještě pupalku, žloutek, lososový olej....zlepší kvalitu kůže i srsti. A zkusit také hypoalergení granule pro citlivé pejsky - jehněčí, nebo s lososem (má je Acana i Anka)

OT - Jak se můžou jmenovat hypoalergení, když mám psa alergickýho na ryby...? Tohle mi porád neleze do kebule.

9.2.2008 20:02

impact napsal(a):
OT - Jak se můžou jmenovat hypoalergení, když mám psa alergickýho na ryby...? Tohle mi porád neleze do kebule.

hypoalergení jsou, ale jsem pokud víš, na co je alergický...já mám na kuře, takže pro nás ok. Jsou to v podstatě jen eliminační, ale většinou to pomůže...pokud jde o pravé hypoalergení tak to pak je Walham RC, nebo Purina veterinary diet, tuším i Trovet...ale to mluvíme o úúplně jiné cenové kategorii. A tam je jedno na co je alergický, protože jsou bílkoviny rozbitý na padrť a tělo na ně nemůže nepatřičně reagovat.

9.2.2008 20:10

ircanka napsal(a):
hypoalergení jsou, ale jsem pokud víš, na co je alergický...já mám na kuře, takže pro nás ok. Jsou to v podstatě jen eliminační, ale většinou to pomůže...pokud jde o pravé hypoalergení tak to pak je Walham RC, nebo Purina veterinary diet, tuším i Trovet...ale to mluvíme o úúplně jiné cenové kategorii. A tam je jedno na co je alergický, protože jsou bílkoviny rozbitý na padrť a tělo na ně nemůže nepatřičně reagovat.

Ale že výrobce je vyrábí s názvem zaručeně hypoalergenní. To mě dokáže rozesmát... Přitom alergií je tolik.

9.2.2008 20:12

impact napsal(a):
Ale že výrobce je vyrábí s názvem zaručeně hypoalergenní. To mě dokáže rozesmát... Přitom alergií je tolik.

jj, tak to mě taky hodně baví...a nejlepší je když napíšou jehněčí s rýží...a ve složení na prvním místě čerstvé kuřecí maso a v pozadí někde jehněčí maso...super

9.2.2008 22:09

ircanka napsal(a):
jj, tak to mě taky hodně baví...a nejlepší je když napíšou jehněčí s rýží...a ve složení na prvním místě čerstvé kuřecí maso a v pozadí někde jehněčí maso...super

Já mám také alergickou dobrmanku a měla i dost lupy. Teď krmíme Britem Lamb and rice a přidávám jí do jídla Dermanorm a výsledky super. Lupy už nemá a tolik se nedrbe

2.4.2012 12:47
darwi

XXX.XXX.95.174

Dobrý den, mám dotaz ohledně olivového oleje.
Teta má psa, kříženku knírače a bearded kolie, takže je velice složité určit jaký typ srsti má:-) někde ji má heboučkou jako kolie a někde ji má hrubší... Je to typický vesnický pes, sice není venku, ale i tak... granule (kvalitnější) ji kupuji já (tetka je dostává s babičkou na střídačku k svátku a narozkám, když nejsou schopné samy psovi koupit lepší žrádlosmajlík a to ještě tetka začná s průpovídkama, že koupí k feňuli kamaráda, aby se nenudilasmajlík), atd. Včera jsem ji vyčesávala srst pomocí furminátoru a přitom jsem si všimla, že má takovou suchou kůži, lupy ještě ne, ale jakoby šupinky. Nedrbe se, není citlivá, ale stejně se mi to nelíbí... Tak se chci zeptat co s tím, všude píšou, přidávat ke granulím olivový/lososový/pupalkový olej, jenže pochybuju, že by to dodržovali a nezapomínali to. Existuje něco jako psí hydratační krém?:-)) Četla jsem o norkovém oleji ve spreji (jenže se tak často nedostanu do města), pak nějaký psí kondicionér (stejný problém) a co olivový olej? Dá se vmasírovat do srsti, potažmo na pokožu? Pomůže to?
Děkuji za odpovědi.

4.4.2012 12:13
lucka.v

XXX.XXX.73.101

Jednoznačně mohu doporučit 100% lososový olej. My kupujeme Brit Care Salmon Oil a pes má po tom zdravou kůži a krásnou srst, vždycky se nás na ulici ptají, čím krmíme... :-D Samozřejmě ale na kvalitu kůže a srsti platí i krmivo. Už to tu bylo hodně zmiňované, ale v kostce - vyhýbejte se alergenům - ponejvíce kukuřice, obiloviny a nikdy žádné vedlejší živočišné produkty a vedlejší produkty rostlinného původu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík