Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2005 22:47

Mám problém s krytím mého 3 letého psa. Začali jsme nedávno krýt a pes má sice o fenu zájem, ale nechce na ni vyskočit, když mu pomáhám tak dělá, že ho to vůbec nezajímá a já ho obtěžuju. Jednou se nám ale krytí podařilo, fena měla udělané od vet stěry a přijela na čas. Myslíte že neúspěšné krytí záleží hlavně na čseč,kdy přijede fena nebo taky na psovi? Mám normální psa? Poraďte mi prosím! Ivana

27.4.2005 15:56

aratan napsal(a):
Mám problém s krytím mého 3 letého psa. Začali jsme nedávno krýt a pes má sice o fenu zájem, ale nechce na ni vyskočit, když mu pomáhám tak dělá, že ho to vůbec nezajímá a já ho obtěžuju. Jednou se nám ale krytí podařilo, fena měla udělané od vet stěry a přijela na čas. Myslíte že neúspěšné krytí záleží hlavně na čseč,kdy přijede fena nebo taky na psovi? Mám normální psa? Poraďte mi prosím! Ivana

Mame takovyho psa na chate, ma zajem, ale nenaskoci. Ale tomu se to nepovedlo nikdy, ani se nepokusil.

27.4.2005 20:03

aratan napsal(a):

Někteří psi "nemají" o krytí zájem. znám takové dva a říkáme jim "romantici". Kolem háravé feny běhají, lízají ji, ale prostě nenaskočí. Přesně jak popisujete vy, když jim chtějí pomoci, tak pes odchází. o to větší to je škoda, že oba psi jsou velice dobří a mají nulové DKK.jedná se o 4 a 5ti leté psi.
A ten můj bez PP by nakryl každou, to je pak ironie

27.4.2005 23:05

aratan napsal(a):

Pokud se nema pes k akci, jeste to muzete vyresit u veterinare inseminaci.

28.4.2005 00:20

dejavu napsal(a):
Pokud se nema pes k akci, jeste to muzete vyresit u veterinare inseminaci.

Nevím ale, jestli to není přímo podmínkou v chov.řádu nebo v něčem takovém (v chovu psů s p.p.), že první vrh - u feny musí vzniknout přirozenou cestou. U ostatních není problém.

28.4.2005 08:53

aratan napsal(a):

Tak nevím. Já mám totiž opačný problém. Mému psovi jsou taky 3 roky. Je to doslova sexuální maniak. Bere všechno co vypadá jako pes - štěňata, psi, feny i když nehárají.
Je menší rasy ale není vybíravý ani co se velikosti pejska týká. Někdo mi radil, že to věkem přejde tak čekám.....

28.4.2005 09:33

sonka napsal(a):
Tak nevím. Já mám totiž opačný problém. Mému psovi jsou taky 3 roky. Je to doslova sexuální maniak. Bere všechno co vypadá jako pes - štěňata, psi, feny i když nehárají.
Je menší rasy ale není vybíravý ani co se velikosti pejska týká. Někdo mi radil, že to věkem přejde tak čekám.....

Spíš by to chtělo přidat pohyb.

28.4.2005 10:57

delta napsal(a):

A pomohlo by to?

28.4.2005 15:17

sonka napsal(a):
A pomohlo by to?

No inseminaci jsme zkoušeli u veterináře a prostě to nešlo. Teď trénujeme doma a je to lepší, ale musí mít v nose nějakou háravou fenu. Jinak-inseminace u prvního krytí není povolena, to vím, ale jednou se krytí pejskovi povedlo, i když miminka asi nebudou. Ale když potkáme venku psice, tak dělá jak skaženej i naskakuje, tak nevím jestli nejezdí ty psice ve špatný termín. Ivana

28.4.2005 22:48

aratan napsal(a):

Mám doma velmi zkušeného krycího psa (přes 40 krytí) a můžu říct, že jsme ho krýt doslova naučili, je to sice práce, ale pokud má pes vpohodě vyvinutý pohlavní pud a má zájem o fenu, lze ho to perfektně naučit.

1) pokud nechtěl na fenu naskočit, zavřeli jsme ho do místnosti a fenku mu jako odvedli pryč, on byl z toho nešťastný, že už ji nemá a víc se staral, aby se to povedlo.

2) když se tvářil, že tu fenu nemusí, bylo dobré sehnat konkurenčího samce, stačilo přivést druhého psa a okamžitě se o fenu více zajímal

Je to malé plemeno, takže manipulace s ním je jednodušší, od začátku jsme ho učili, že fenu mu držíme, nenechávali jsme ho, aby si s ní hrál a zbytečně se unavil. Nezbylo mu, než aby se sebou nechal manipulovat, protože pokud přestal jevit zájem, zavřeli jsme ho. Pohlavní pud byl silnější, a tak nakonec snesl vše.

Dneska je nakryto do 5 minut, co mu chytneme fenu, ví přesně, co se po něm chce a je to bezva jistota, i když přijede někdo ze zahraničí, tak se nemusím bát, že by byl problém.

Jinak co se týče prvního krytí a inseminace, myslím, že jeden z rodičů musí mít již krytí přirozenou cestou, pokud již fena štěňata měla, může se inseminovat, pokud už pes přirozeně kryl, může se inseminovat. My jsme to zatím nikdy nepotřebovali, ale takhle jsem to pochopila z chovatelského řádu.

29.4.2005 12:45

dorothea napsal(a):
Mám doma velmi zkušeného krycího psa (přes 40 krytí) a můžu říct, že jsme ho krýt doslova naučili, je to sice práce, ale pokud má pes vpohodě vyvinutý pohlavní pud a má zájem o fenu, lze ho to perfektně naučit.

1) pokud nechtěl na fenu naskočit, zavřeli jsme ho do místnosti a fenku mu jako odvedli pryč, on byl z toho nešťastný, že už ji nemá a víc se staral, aby se to povedlo.

2) když se tvářil, že tu fenu nemusí, bylo dobré sehnat konkurenčího samce, stačilo přivést druhého psa a okamžitě se o fenu více zajímal

Je to malé plemeno, takže manipulace s ním je jednodušší, od začátku jsme ho učili, že fenu mu držíme, nenechávali jsme ho, aby si s ní hrál a zbytečně se unavil. Nezbylo mu, než aby se sebou nechal manipulovat, protože pokud přestal jevit zájem, zavřeli jsme ho. Pohlavní pud byl silnější, a tak nakonec snesl vše.

Dneska je nakryto do 5 minut, co mu chytneme fenu, ví přesně, co se po něm chce a je to bezva jistota, i když přijede někdo ze zahraničí, tak se nemusím bát, že by byl problém.

Jinak co se týče prvního krytí a inseminace, myslím, že jeden z rodičů musí mít již krytí přirozenou cestou, pokud již fena štěňata měla, může se inseminovat, pokud už pes přirozeně kryl, může se inseminovat. My jsme to zatím nikdy nepotřebovali, ale takhle jsem to pochopila z chovatelského řádu.

Já si ale stejně myslím, že nejdůležitější je aby přijela psice za psem v ty správné dny, jinak je všechno na nic. Ale jak to ten majitel feny pozná kdy má plodné dny??? Může jít za vet na stěry nebo na krev. Ale někteří vet krev nedělají a ani stěry a ještě majitele fen od toho zrazují, že je to na nic a ani to nedělají... Iv

29.4.2005 14:33

delta napsal(a):

Nebo studenou sprchu a froté ručník

30.4.2005 22:47

aratan napsal(a):
Já si ale stejně myslím, že nejdůležitější je aby přijela psice za psem v ty správné dny, jinak je všechno na nic. Ale jak to ten majitel feny pozná kdy má plodné dny??? Může jít za vet na stěry nebo na krev. Ale někteří vet krev nedělají a ani stěry a ještě majitele fen od toho zrazují, že je to na nic a ani to nedělají... Iv

Proč by vet. odrazoval od stěrů???Znám jich několik a všichi stěry doporučí (ale nejsou tak spolehlivé) a když dělají krev tak ji udělají ochotně a i poradí....no a když si majitel myslí že stěry a krev jsou na nic tak až se pak nediví, že nejsou štěňátka.
A víš jak to pozná?...nejspolehlivěji tak že pozoruje svoji fenunejsem žáden zkušený chovatel (alespoň ne počtem odchovaných vrhů)...ale shodnu se s krevním testem.
Jinak pes tzv. "úchylák" nakryje fenu nebo spíš chce ji i nakrýt a skoro se mu to daří ikdyž se nehárá (nespojí se) a takový pak nakryl první fenu (první krytí) za pět minut (došlo ke spojení) a bez problémů.
A jsou psi kterým se to vživotě nepodařilo a to měli fenek na krytí více....no a některý se to třeba naučí.
A inseminovat lze jen pouze tehdy když pes splodil potomky a oni se narodili a fena taktéž. Takže pes se musí přirozeně rozmožit i fena aby při druhém krytí mohla být použita inseminace. Tak je to u nás v klubu. A předpokládám, že to je stejné ve všech klubech.
A myslíte že je dobré, kdyby se inseminací rozmnožovali už i psi???Není lepší v tom případě použít jiného pejska, který ma tak silný sexuální pud, že na to (ať s pomocí nebo bez) příjde sám?M

Přidejte reakci

Přidat smajlík