anuska
napsal(a):
Znáte někdo toto plemeno? Vyskytuje se v ČR?
Nedávno, asi před 1-2 týdny jsem tady dávala jeho fotku. Tuším. ...Holanský křepelář. Ale pod jakým názvem "nadpisu" to bylo už si nevzpomínám.
Myslím, že opravdu u nás není ani jeden zástupce tohoto plemene. Ale viděla jsem jich hodně na evrop.výstavě v Bratislavě. Byli krásní, milí a velmi vzájemně vyrovnaní.
chullieta
napsal(a):
toto plemeno znám je nádherné u nás se zatím nevyskytuje a ani na mezinárodní výstavě sem ho u nás neviděla bohužel. Myslím, že se vyskytují v Nizozemí.
Celý článek o tomto plemeni je ve Světě psů 5/2004
eva nohelova
napsal(a):
Nedávno, asi před 1-2 týdny jsem tady dávala jeho fotku. Tuším. ...Holanský křepelář. Ale pod jakým názvem "nadpisu" to bylo už si nevzpomínám.
Myslím, že opravdu u nás není ani jeden zástupce tohoto plemene. Ale viděla jsem jich hodně na evrop.výstavě v Bratislavě. Byli krásní, milí a velmi vzájemně vyrovnaní.
A ještě jedna
eva nohelova
napsal(a):
Hodilo by se Holandská borderka
susan
napsal(a):
Hodilo by se Holandská borderka
Nooo, ale na mě působili jemněji, něžněji. Takový jelítka. Ale možná že zdání klame a je to bláznivý workoholik.
I když ta druhá fotka je nádherná a líbivá, myslím, že až tak nevystihuje toto plemeno. Působí opravdu na mě jinak, než kooikerhondje, které jsem viděla v počtu orientačně 15 jedinců v Bratislavě a trávila u jejich kruhu asi 30 min. (moc se mi líbili - pro mě škoda, že jsou to lovečtí psi-lovečáka, i když je nádherý, já nee-ale nikdy neříkej nikdy). Ony fotky opravdu dost zkreslují, proto asi to přirovníní k borderce.
eva nohelova
napsal(a):
Nooo, ale na mě působili jemněji, něžněji. Takový jelítka. Ale možná že zdání klame a je to bláznivý workoholik.
I když ta druhá fotka je nádherná a líbivá, myslím, že až tak nevystihuje toto plemeno. Působí opravdu na mě jinak, než kooikerhondje, které jsem viděla v počtu orientačně 15 jedinců v Bratislavě a trávila u jejich kruhu asi 30 min. (moc se mi líbili - pro mě škoda, že jsou to lovečtí psi-lovečáka, i když je nádherý, já nee-ale nikdy neříkej nikdy). Ony fotky opravdu dost zkreslují, proto asi to přirovníní k borderce.
Oni mají povahu jako BC, s tím rozdílem, že je to plemeno na nahánění ptáků do sítí.Jsou to workoholici, co potřebují pracovat a zabavit.V ČR žádný není, dost je jich v Německu a hlavně na severu Evropy.Dost si to hlídají a cena štěněte je pro nás čechy docela závratná.
cin cin
napsal(a):
Oni mají povahu jako BC, s tím rozdílem, že je to plemeno na nahánění ptáků do sítí.Jsou to workoholici, co potřebují pracovat a zabavit.V ČR žádný není, dost je jich v Německu a hlavně na severu Evropy.Dost si to hlídají a cena štěněte je pro nás čechy docela závratná.
...ono je asi hodně psích workoholiků, třeba i takoví maliňáci, že. Ale přesto jsem přesvědčená, že na BC nikdo nemá.
Ani Kooikerhondje.
Znáte nějaké osobně? Docela mě to plemeno zajímá. (Ne že bych ho přímo chtěla).
eva nohelova
napsal(a):
...ono je asi hodně psích workoholiků, třeba i takoví maliňáci, že. Ale přesto jsem přesvědčená, že na BC nikdo nemá.
Ani Kooikerhondje.
Znáte nějaké osobně? Docela mě to plemeno zajímá. (Ne že bych ho přímo chtěla).
Trochu pdobné je holadnské plemeno markiesje a to je vyloženě rodinný pes.
ema
napsal(a):
nechci nikoho urazit - pejsek je moc hezký, vypadá přesně jako Ťapka mojí babičky
Ema
Myslím, že tady nikoho neurazíte, tady - v ČR nikdo ani toto plemeno nemá.
I když je fakt, že existuje spousta plemen, která mají své dvojníky v některých vořískách. (Tím samozřejmě taky nechci nikoho urazit!!!) Např. obě tato uvedená plemena, pumi, katalánský ovčák (viděla jsem nedávno voříška jemu moooc podobného), český strakáč, glen of i.teriér, dandie dinmont teriér, kernteriér, jack russel teriér, parson... Samozřejmě, po bližším poznání daného plemene si nejsou až tak podobní, na na první pohled...
...Je to dáno hlavně tím, že jich tu je málo, tedy ojedinělost = působí jako voříšek. A když člověk ještě zná podobného psa...
anuska
napsal(a):
Taky myslím že se nikdo neurazí :-)
Mě taky připadá jako vesnický voříšek (což už jsem řekla).
Fotky jsou moc pěkné. Nevíte proč jsou tak nerozšíření? Jako proč u nás nejsou?
Kde by se dala zjistit cena?
Už jsem to psala.Protože jej nikdo nedovezl a asi hned tak nikdo nedoveze.Dovézt psa ze zahraničí je docela těžké a hlavně cenově to není pro naše podmínky.Ptala jsem se na cenu štěněte Koikra přes kamarádku, co žije v Německu a na naše to vyjde kolem 50 tis. KČ + další výdaje ( cesta).
cin cin
napsal(a):
Už jsem to psala.Protože jej nikdo nedovezl a asi hned tak nikdo nedoveze.Dovézt psa ze zahraničí je docela těžké a hlavně cenově to není pro naše podmínky.Ptala jsem se na cenu štěněte Koikra přes kamarádku, co žije v Německu a na naše to vyjde kolem 50 tis. KČ + další výdaje ( cesta).
Já jsem někde četla, že Holanďani svoje málopočetná národní plemena nesmí prodávat do zahraničí. Tedy zákaz exportu.
Oni těch plemen mají docela dost, takže asi záleží, jak které.
anuska
napsal(a):
Taky myslím že se nikdo neurazí :-)
Mě taky připadá jako vesnický voříšek (což už jsem řekla).
Fotky jsou moc pěkné. Nevíte proč jsou tak nerozšíření? Jako proč u nás nejsou?
Kde by se dala zjistit cena?
Kamarádka je chtěla dovézt ze země původu. Cena nebyla tak vysoká jak se tady uvádí, ale hlavně se dozvěděla mnoho věcí, které ji od koupě odradily. Koiky trpí hned několika dědičnými chorobami. Mezi nejzávažněší patří specifický druh krvácivosti. Vesměs se jedná o nemoci smrtelné. Ke zdravému plemeni to má hodně daleko. Dle vyjádření chovatelů ze země původu je Německý chov silně zamořen a nesledován. Pokud si tohle plemeno budete chtít někdo dovezt, přeji vážně hopdně štěstí. Já bych se mu vyhla
destinka
napsal(a):
Kamarádka je chtěla dovézt ze země původu. Cena nebyla tak vysoká jak se tady uvádí, ale hlavně se dozvěděla mnoho věcí, které ji od koupě odradily. Koiky trpí hned několika dědičnými chorobami. Mezi nejzávažněší patří specifický druh krvácivosti. Vesměs se jedná o nemoci smrtelné. Ke zdravému plemeni to má hodně daleko. Dle vyjádření chovatelů ze země původu je Německý chov silně zamořen a nesledován. Pokud si tohle plemeno budete chtít někdo dovezt, přeji vážně hopdně štěstí. Já bych se mu vyhla
jo? Tý jo! :-)
Ale země původu není Německo! Takže v Nizozemí to nebude takové? Nebo bude?
anuska
napsal(a):
jo? Tý jo! :-)
Ale země původu není Německo! Takže v Nizozemí to nebude takové? Nebo bude?
V Nizozemí to je sledované, ale problémy mají veliké. Kontaktovat tam můžeš výjradně klub - pokud budeš kontaktovat konkrétní chovatele tak máš smůlu. Složíš čekatelskou zálohu a dostaneš papíry o plemeni (včetně dlouuuuuuuuuuuhého seznamu nemocí). Byť je to sledované záruky nedávají. Slyšela jsem o případu, kdy štěně nepřežilo již převoz (osobní klimatizované auto, veškery komfort) a majitelé měli smolíka - zaplať a bude nové miminko. Na čubinku se myslím čeká až 6 měsíců, pejsek je do 2, ale oni ti prostě jednoho dne zavolají a přijeďte v neděli máme pro vás štěně!.Docela legrace. Kamarádka po konzultaci s veterinářem vycouvala. Mezi problémy je i např. agrese. Měla jsem tu čest vidět je na světovce v Dortmundu - moc mě zaujali, ale z výše uvedených důvodů nic pro mou osobu
destinka
napsal(a):
V Nizozemí to je sledované, ale problémy mají veliké. Kontaktovat tam můžeš výjradně klub - pokud budeš kontaktovat konkrétní chovatele tak máš smůlu. Složíš čekatelskou zálohu a dostaneš papíry o plemeni (včetně dlouuuuuuuuuuuhého seznamu nemocí). Byť je to sledované záruky nedávají. Slyšela jsem o případu, kdy štěně nepřežilo již převoz (osobní klimatizované auto, veškery komfort) a majitelé měli smolíka - zaplať a bude nové miminko. Na čubinku se myslím čeká až 6 měsíců, pejsek je do 2, ale oni ti prostě jednoho dne zavolají a přijeďte v neděli máme pro vás štěně!.Docela legrace. Kamarádka po konzultaci s veterinářem vycouvala. Mezi problémy je i např. agrese. Měla jsem tu čest vidět je na světovce v Dortmundu - moc mě zaujali, ale z výše uvedených důvodů nic pro mou osobu
No a kdybych se třeba domluvila s nějakým chovatelem že by pes zůstal u něj až do nějakého věku (například půl roku) a až pak bych si pro něj dojela? Myslím tím odrostlé štěně u kterého nebude taková pravděpodobnost úmrtí.
anuska
napsal(a):
No a kdybych se třeba domluvila s nějakým chovatelem že by pes zůstal u něj až do nějakého věku (například půl roku) a až pak bych si pro něj dojela? Myslím tím odrostlé štěně u kterého nebude taková pravděpodobnost úmrtí.
V Holandsku lze komunikovat pouze přes klub, takže dohodu s chovatelem dopředu takřka vylučuji. Nejsem si jista zda by to prošlo. Také nutno počítat s adekvátním navýšením ceny. Za zkoušku nic nedáš. Nakontaktuj si přímo tamní klub a zkus se domluvit - uvidíš.
destinka
napsal(a):
V Holandsku lze komunikovat pouze přes klub, takže dohodu s chovatelem dopředu takřka vylučuji. Nejsem si jista zda by to prošlo. Také nutno počítat s adekvátním navýšením ceny. Za zkoušku nic nedáš. Nakontaktuj si přímo tamní klub a zkus se domluvit - uvidíš.
a proč nemůžu komuniklovat s chovateli? To maj ze zákona zakázaný?
To trochu nechápu :-)
anuska
napsal(a):
a proč nemůžu komuniklovat s chovateli? To maj ze zákona zakázaný?
To trochu nechápu :-)
Taky něco na dívání
anuska
napsal(a):
Ano, mají to nakázané. kamarádka od chovatelů soatala jen obecné informace o plemeni, nic konkrétního a vždy odkaz na klub. Z klubu pak byla upozornněna, že štěně lze získat pouze přes klub a pokud neukončí komunikaci s chovateli, bude vyškrtnuta ze seznamu zájemců. Docela drsný
anuska
napsal(a):
Nechce se mi to všechno číst, tak možná že budu někoho opakovat, ale v současnosti jsou prý v Čr. 2 fenky.
cin cin
napsal(a):
Nevím odkud máš informace, ale v sobotu jsem mluvila na závodech s majitelkou fenky a zajímala jsem se o cenu a bylo mi řečeno 600 euro. ze země původu,
tlapka
napsal(a):
Nechce se mi to všechno číst, tak možná že budu někoho opakovat, ale v současnosti jsou prý v Čr. 2 fenky.
JJ, jsou, v únoru byli s náma v Brně na výstavě. Jsou to sestry, ale vím že se tam lidi ptali od kokříků, protože každá měla jiný počáteční písmeno jména, na žádost majitelů v ČR a vím, že jim tam jedna rozhodčí říkala, že s tím snad mohou mít velké problémy, až budou žádat o přeregistraci. Nic bližšího, nebo jak to dopadlo, už ale nevím.
tibetak

tlapka
napsal(a):
Ano v ČR jsou již dvě fenky, ale na výstavách jsme vždy zahlédli jen jednu - byla i v Litoměřicích. Ve skutečnosti jsou ještě hezčí než na obrázku a je problém je dovézt, protože Holanďani moc nestojí o jejich prodej do ciziny. Majitel té jedné feňulky říkal,že čekal strašně dlouho................
tibetak
napsal(a):
Ano v ČR jsou již dvě fenky, ale na výstavách jsme vždy zahlédli jen jednu - byla i v Litoměřicích. Ve skutečnosti jsou ještě hezčí než na obrázku a je problém je dovézt, protože Holanďani moc nestojí o jejich prodej do ciziny. Majitel té jedné feňulky říkal,že čekal strašně dlouho................
ahojky čirou náhodou jsem se sem dostala - obě dvě fenečky tohoto plemene znám osobně - jedna je z Děčína druhá z Mimoně -obě běhají agility-a nevím -jestli bych je přirovnala k borderce - obě dvě fenky jsou velice klidné - soustředěné -a povahově bych je spíš přirovnala k šeltii - toto plemeno se mi hrozně líbilo -ale právě ta povaha mě odradila -já jsem spíš na teriéry -živé, temperamentní -jinak se mi vzhledově toto plemeno taky líbí.
petrah
napsal(a):
ahojky čirou náhodou jsem se sem dostala - obě dvě fenečky tohoto plemene znám osobně - jedna je z Děčína druhá z Mimoně -obě běhají agility-a nevím -jestli bych je přirovnala k borderce - obě dvě fenky jsou velice klidné - soustředěné -a povahově bych je spíš přirovnala k šeltii - toto plemeno se mi hrozně líbilo -ale právě ta povaha mě odradila -já jsem spíš na teriéry -živé, temperamentní -jinak se mi vzhledově toto plemeno taky líbí.
Přidávám se do vaší diskuze a trochu to uvedu na pravou míru :
1. kooikerhondje v ČR jsou již čtyři - 3 fenky a jeden pejsek
2. import psa z Holandska je možný i po přímém kontaktu s CHS ( náš případ)
3. povahově jsou to velice milí pejskové fixovaní na rodinu
4. trpí sice na nemoci, ale které plemeno je v současné době 100% zdravé?
5. je spuštěna nová stránka na www. kooikerhondje.estranky.cz
další odkaz : www.laurus.websnadno.cz
tibetak

laurusova
napsal(a):
Přidávám se do vaší diskuze a trochu to uvedu na pravou míru :
1. kooikerhondje v ČR jsou již čtyři - 3 fenky a jeden pejsek
2. import psa z Holandska je možný i po přímém kontaktu s CHS ( náš případ)
3. povahově jsou to velice milí pejskové fixovaní na rodinu
4. trpí sice na nemoci, ale které plemeno je v současné době 100% zdravé?
5. je spuštěna nová stránka na www. kooikerhondje.estranky.cz
další odkaz : www.laurus.websnadno.cz
Zrovna jsem to tu chtěla napsat, že v Čechách už jsou
tibetak
napsal(a):
Zrovna jsem to tu chtěla napsat, že v Čechách už jsou
A já jsem byla rychlejší...
Na stránkách www.kooikerhondje.estranky.cz je pod odkazem VÝSTAVY i výpis výstav, kam budou jednotliví psi přihlašováni. Kdo je bude chtít vidět na vlastní oči, může si vybrat výstavu. Stránky se rozjíždějí, informace se doplňují postupně.
Doplním jen, že import psa z Holandska je sice zdlouhavější, ale jde to. Žádný pokyn, že se musí štěně koupit přes jejich klub neznám, ale mají na jejich stránkách odkaz pro zájemce o štěně - pak je napíší na seznam žadatelů a čeká se. Až přijdou na řadu, tak dostanou e-mail, že v té a té CHS si mohou vybrat štěně. Ale není to štěně k okamžitému odběru !!! Zatím je Holandsko pro nás asi jediná možnost koupit kooikerhondje. V okolních státech moc nepochodíte - vrhů je málo na tu poptávku co je, a jsou zamluvené i na 1-2 roky dopředu.
V předchozích příspěvcích je napsáno pár mylných informací z druhé ruky. Pravda ale je, že toto plemeno je málo rozšířené, kromě Holandska je jich nejvíce v Belgii, Německu, Švýcarsku, Finsku, Švédsku, Dánsku, Anglii, Kanadě a taky Japonsku. A traduje se, že holanďani neradi prodávají psy do zahraničí. Nakolik je to pravda nevím, ale psi z CHS, kde jsme naše štěňata koupili, žijí ve Finsku, Japonsku, Itálii, Belgii a teď i v ČR.
Cena štěněte v Holandsku je smluvní, není pevná, pohybuje se 600-1000 Euro. A nedoporučuji smlouvat o ceně!
Případné dotazy pište do diskuze na stránky o českých kooikerhondje : www.kooikerhondje.estranky.cz
Máte-li zájem o štěňata tohoto plemene, napište. O víkendu budeme krýt dva šampiony ;-)
http://www.kooikerhondje.info/stenata/planovane-vrhy/.