Chtěla bych se pochlubit novým přírůstkem v naší rodině, fenkou Bellou (papirove Charly Sua Browny San Mar)... A taky poprosit ostatni majitele anatolaku, aby pridali fotku a nejake povidani. Nejradeji uslysime o sourozencich z vrhu
11111
napsal(a):
Chtěla bych se pochlubit novým přírůstkem v naší rodině, fenkou Bellou (papirove Charly Sua Browny San Mar)... A taky poprosit ostatni majitele anatolaku, aby pridali fotku a nejake povidani. Nejradeji uslysime o sourozencich z vrhu
a dalsi, tentokrat s kamaradem Lexem, taktez zvanym Lexosaurem
11111
napsal(a):
a jeste s Lexem
11111
napsal(a):
pri hrabani, i kdyz se tomu moc nevenuje, jde ji to
11111
napsal(a):
a takhle se umi vyvalit
11111
napsal(a):
a jeste jednu spici, prvnich par noci hodne knucela, a protoze do postele nesmi, spavala jsem s ni na zemi...
11111
napsal(a):
Maly update - Bella ma dneska 3 mesice a za ty 4 tydny, co ji mame doma, uz se pekne vytahla, a to o min. 10cm (nemuzu najit zadny metr , podle meho odhadu to bude spis k 15ti) a 6kg....
11111
napsal(a):
jeste mesic a bude vysoka jako Lexik
11111
napsal(a):
Velikonoce v Beskydech na snehu..... to se ji tuze libilo
11111
napsal(a):
jedna do obcanky
11111
napsal(a):
jeste jednou s Lexikem
11111
napsal(a):
rostu jako z vody
11111
napsal(a):
Ta je úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasná Jen koukám ,že jste tu sama s takovým psíkem? to jich není víííc? Ale za ty čtyři týdny, tomu říkám změna, do kámoše jí zbývá vážně maličko :o)))
11111
napsal(a):
Dekujeme . No vypada to, ze zadny jiny majitel ifaunu necte
. To neni jako u Kavkazaku
.....
No tak je vidět, jak ojedinělé plemeno to je :o))))) Ale fotečky dávejte dál, já mám bígly a voříšky, jsem zvědavá jak taková holčička roste do krásy :-) Tedy krásná je samozřejmě i ted ale víte jak to myslíííííím
pvc
napsal(a):
No a nechcete se přidat ke kavkazákům? Pastevec jako pastevec, navíc já mám anatolce mooooc ráda. Určitě budu moc ráda za postřehy s povahou.
Jednoho anatolce máme "tady u nás". Je to úžasný pes, ale hodně "zdrhá".
Protože už se trošku známe, troufnu si mu dát i ruku k očuchání (když stoupne na zadní, je vyšší jak vrata za kterými je). Jednou se k nám totiž přidal na procházce a vypadalo to, že s námi půjde až domů......
S mojí fenkou se vždy přes vrata úžasně vítají. Štěkat jsem ho ještě neslyšela....
11111
napsal(a):
Tak nam uplynul dalsi mesic, pridavam nove fotecky.......
11111
napsal(a):
Lexika uz jsme uspesne prerostli, bohuzel se mi je nepodarilo vedle sebe lip vyfotit, zbytek fotek byl rozmazany, jak sebou porad sijou...
11111
napsal(a):
Pes Anatolsky aneb Brodivy
11111
napsal(a):
Nevim, kolik maji v Turecku vody, ale Bella ji miluje . Nemusi mit ani potucek, staci ji kaluz... Tady u mistniho rybnicku, kde chodime "lovit" zaby...
11111
napsal(a):
Nevim, kolik maji v Turecku vody, ale Bella ji miluje . Nemusi mit ani potucek, staci ji kaluz... Tady u mistniho rybnicku, kde chodime "lovit" zaby...
pejsek je moc pěkný, ale jestlipak víte, jakou mají rodiče DKK? paní chovatelka je tak "solidní", že zájemcům o štěně lže a uvádí rodiče jako čisté. také v inzerátu uvádí šalamounsky označení B, což by si mohl mnohý vyložit, že to není zas tak zlé, ale fena má dkk 4/2. s tím se vám asi nepochlubila, že?
11111
napsal(a):
Teda pejsková je opravdu nádherná, nechcete napsat něco o povaze? Docela by mě to zajímalo (jak se chová venku nebo doma k cizím a známým lidem nebo zvířatům atd.).
pvc
napsal(a):
Teda pejsková je opravdu nádherná, nechcete napsat něco o povaze? Docela by mě to zajímalo (jak se chová venku nebo doma k cizím a známým lidem nebo zvířatům atd.).
Já si nejsem jistá,ale na zvířeti,které má DKK4 je snad zakázáno chovatNedávno jsem na stránkách útulku viděla v nabídce ročního anatoláka,jsou fakt nádherní
klarazelenkova
napsal(a):
Já si nejsem jistá,ale na zvířeti,které má DKK4 je snad zakázáno chovatNedávno jsem na stránkách útulku viděla v nabídce ročního anatoláka,jsou fakt nádherní
dohledala jsem odkaz na stránky a omlouvám se není roční,ale šestiletý www.utulek-cheb.estranky.cz/stranka/psi-k-adopci
klarazelenkova
napsal(a):
dohledala jsem odkaz na stránky a omlouvám se není roční,ale šestiletý www.utulek-cheb.estranky.cz/stranka/psi-k-adopci
bohužel se na čtyřkových zvířatech chovat může, i když nechápu, jak může někdo připustit fenu s takovým stupněm DKK. Při březosti je to extrémní zátěž :-(. chovatelka také svého prvního psa uváděla jako "čistého" a ejhle, on měl DKK 3/3. Přesto s ním vesele kryla co to dalo a co bylo klubem povoleno.... 3 vrhy za 2 roky
zezacha
napsal(a):
bohužel se na čtyřkových zvířatech chovat může, i když nechápu, jak může někdo připustit fenu s takovým stupněm DKK. Při březosti je to extrémní zátěž :-(. chovatelka také svého prvního psa uváděla jako "čistého" a ejhle, on měl DKK 3/3. Přesto s ním vesele kryla co to dalo a co bylo klubem povoleno.... 3 vrhy za 2 roky
Tak to bych si dovolila oponovat, na čtyřkových psech se chovat nemůže - viz. pravidla ČMKU - nejsou žádné vyjímky.
pvc
napsal(a):
Tak to bych si dovolila oponovat, na čtyřkových psech se chovat nemůže - viz. pravidla ČMKU - nejsou žádné vyjímky.
tak mi vysvětlete proč se na nich chová? konkrétně v molossklubu to není problém
a pokud mi nevěříte, ověřte si výsledky DKK maminky štěňátka v molossklubu.
nesmí se chovat na oboustranně čtyřkovém zvířeti. Ale jedna strana evidentně nevadí.
maťa

11111
napsal(a):
Mám dojem, že donedávna se mohlo chovat jak na oboustraně, tak na jednostraně čtyřkovém jedinci, ne? Možná se pletu....
Nemluvě o tom, že některé kluby vůbec nemají, či donedávna neměli DKK povinnou!!! o DLK ani nemluvě, to nemá většina dodnes
, přitom je to dost podstatné!
Vždyť některé kluby až nyní přijali zákaz chovu na jednostraně čtyřkovém jedinci a donedávna to absolutko neřešili
Zvláštní, že hlavně u obřích plemen, kde právě je to vcelku náročné, taková DKK a DLK
maťa
napsal(a):
Mám dojem, že donedávna se mohlo chovat jak na oboustraně, tak na jednostraně čtyřkovém jedinci, ne? Možná se pletu....
Nemluvě o tom, že některé kluby vůbec nemají, či donedávna neměli DKK povinnou!!! o DLK ani nemluvě, to nemá většina dodnes
Vždyť některé kluby až nyní přijali zákaz chovu na jednostraně čtyřkovém jedinci a donedávna to absolutko neřešili
Zvláštní, že hlavně u obřích plemen, kde právě je to vcelku náročné, taková DKK a DLK
bohužel je to tak . kluby braly většinou vyšetření jako orientační a záleželo pouze na solidnosti chovatele, zda zvíře s vysokým stupněm dkk použije v chovu. bohužel mnozí chovatele "solidní" nejsou a jak jde vidět, vůbec se jim nepříčí chovat na takovýchto jedincích. viz opakované krytí psem 3/3 a co je horší, připouštění feny 4/2. při početnosti štěňat to musí být na klouby obrovská zátěž. ale co je mnohem horší, chovatelka o tomto lže a tvrdí zájemcům o štěňata, že rodiče jsou v pořádku, resp. u feny v inzerci najdete označení DKK B... což by odpovídalo naší dvojce.. no sice pravdu má, ale pouze částečně. o té druhé noze se čtyřkou už takticky pomlčí. tak jako běžně uváděla u svého krycího psa s dkk 3/3 že je naprosto čistý, tzn. 0/0.
zezacha
napsal(a):
pejsek je moc pěkný, ale jestlipak víte, jakou mají rodiče DKK? paní chovatelka je tak "solidní", že zájemcům o štěně lže a uvádí rodiče jako čisté. také v inzerátu uvádí šalamounsky označení B, což by si mohl mnohý vyložit, že to není zas tak zlé, ale fena má dkk 4/2. s tím se vám asi nepochlubila, že?
Böhuzel mate pravdu . Overila jsem si to u moloss klubu a fenka je 4/1. Na druhou stranu neni pravda, ¨ze by nam chovatelka do oci tvrdila, ze jsou rodice cisti, ale jen mozna proto, ze jsme se neptali - brala jsem to, co nam posilala v emailu + co ma uvedene na strankach, tedy B (mimochodem je to ekvivalent 1 ne 2 jak pisete nekde dal) jako akceptovatelny a vic se po tom nepidila... Hrozne me to prekvapilo, protoze jinak je z jejich strany super servis... Jak muze mit vubec pes tak rozdilne vysledky? Nemuze to byt zpusobene nejakym urazem nebo neco?
zezacha
napsal(a):
bohužel je to tak . kluby braly většinou vyšetření jako orientační a záleželo pouze na solidnosti chovatele, zda zvíře s vysokým stupněm dkk použije v chovu. bohužel mnozí chovatele "solidní" nejsou a jak jde vidět, vůbec se jim nepříčí chovat na takovýchto jedincích. viz opakované krytí psem 3/3 a co je horší, připouštění feny 4/2. při početnosti štěňat to musí být na klouby obrovská zátěž. ale co je mnohem horší, chovatelka o tomto lže a tvrdí zájemcům o štěňata, že rodiče jsou v pořádku, resp. u feny v inzerci najdete označení DKK B... což by odpovídalo naší dvojce.. no sice pravdu má, ale pouze částečně. o té druhé noze se čtyřkou už takticky pomlčí. tak jako běžně uváděla u svého krycího psa s dkk 3/3 že je naprosto čistý, tzn. 0/0.
jj máte pravdu, dkk je 4/1 ne 4/2. netvrdím, že vám chovatelka tvrdila, že je fena čistá, ale že má dkk B. tvrdím, že to uváděla u psa, který měl 3/3, měla ho i na stránkách označeného jako 0/0. ale i to, že vám zatajila, že má fena vysoký stupeň dkk není zrovna férové jednání. protože čtvrtý stupeň rozhodně není B.
Možnost úrazu tu je, ale spíš to ale vidím na generační zatížení, pes byl z té samé stanice. anebo opravdu velice nekvalitní péči. možností je více
svou fenku krmte co nejkvalitnějším krmením, dávejte kloubní výživu a hlavně ji nepřetěžujte v pohybu. zabraňte jí taky ve skocích, případně chůzi do schodů. nepřekrmujte ji.
že k vám má chovatelka dobrý přístup, buďte jenom ráda, to se změní v okamžiku, kdy bude vaše fenka ve věku, kdy bude moct mít štěňata a stanete se pro ni konkurencí. znám paní chovatelku od jiného plemene a zkušenosti jsou nezáviděnihodné (a nejen moje).
pvc
napsal(a):
ahoj, protoze je to teprve 4-mesicni stene, tak se zatim s kazdym vita, na prochazkach za kazdym beha pro pohlazeni, s kazdym psem si chce hrat... Myslela jsem si, ze bude vic neduveriva, ale to asi prijde az s dospivanim. Doma zacina hlidat, ale jen nez na ni prichozi promluvi, to se muze uvrtet. S ostatnimi zviraty bohuzel nemame zkusenost, ale protoze je to takovy klidas, ktery nema potrebu honit kde co, tak by to bylo asi v pohode. Pak o nich taky pisou, ze jsou hodne samostatni a sobestacni, to jeste nemuzu potvrdit, zatim je to dost zavislak. Taky je trochu tvrdohlava, kdyz si neco zamane, neda si to jen tak rozmluvit (napr. lezeni do postele, coz ma zakazane - zkusila to treba 10x za sebou, 10x jsem ji musela sundat a rict ji, ze to nesmi, nez to vzdala, a ted to jeste cas od casu vyzkousi). Jinak je celkem poslusna, vetsinou se da odvolat i kdyz si hraje s nejakym psem (tak 8 z 10). Snad ji to vydrzi .
zezacha
napsal(a):
jj máte pravdu, dkk je 4/1 ne 4/2. netvrdím, že vám chovatelka tvrdila, že je fena čistá, ale že má dkk B. tvrdím, že to uváděla u psa, který měl 3/3, měla ho i na stránkách označeného jako 0/0. ale i to, že vám zatajila, že má fena vysoký stupeň dkk není zrovna férové jednání. protože čtvrtý stupeň rozhodně není B.
Možnost úrazu tu je, ale spíš to ale vidím na generační zatížení, pes byl z té samé stanice. anebo opravdu velice nekvalitní péči. možností je více
svou fenku krmte co nejkvalitnějším krmením, dávejte kloubní výživu a hlavně ji nepřetěžujte v pohybu. zabraňte jí taky ve skocích, případně chůzi do schodů. nepřekrmujte ji.
že k vám má chovatelka dobrý přístup, buďte jenom ráda, to se změní v okamžiku, kdy bude vaše fenka ve věku, kdy bude moct mít štěňata a stanete se pro ni konkurencí. znám paní chovatelku od jiného plemene a zkušenosti jsou nezáviděnihodné (a nejen moje).
zdravím chovatelku Belly, tady Dalibor a Bellin bratr Buffar. Je mi líto že reaguju tak pozdě ale odkaz jsem dostal od majitelky Máši, sestřičky našich pesanů. Takže pěkně mě tto tady po pravdě namíchlo co tady čtu. Hlavně nějaký pan zezacha. předem upozorňuju že nejsem od mostýnů. Takže co mám na srdci. Pokud víme tak jenom díky panu Honajzrovi a Mostýnům tady můžeme chovat tyto psy. Díky Nim se sem dostal pes Furst Falce (Ben) k panu Honajzrovi a Faska a Ela k Mostýnům. Ono je asi sranda vozit psy z francie a ameriky aby tady byla nepříbuzná krev alesoň nějaká že? v tomto pře Mostýnovými opravdu klobouk dolů. Máme vrho po Benovi a Ai - říkáte špatná krev? Nebo mě to v tom amoku tak přišlo? Otec Bena Pasha = obrovsý pes = import Turecko. Otec Ai Umak ´nádherný mohutný pes import Turecko. Co chcete víc? Sežeťe lepší a pak něco motejte! Světový šampión z Poznaně? No pomiňte mi, nemám nic proti němu ani proti jeho chovatelce jestli to nejste třeba zrovna vy ale pes co vypadá jak zakrslý labrador má být světový šampion? Ho přivézt na Kangal festival do ankary tak se mu tam budou smát. Vím nemůže za to. Ale já na ten vrh čekal 4 roky a nelituju že mám Buffara. Ai měla výsledek 4/1 a věděl jsem to hned po vyšetření. je to po úraze a ono stejně šlo hlavně přivézt sem jinou krev a pro pana Honajzra jehož Ben je v 9ti letech v perfektní kondici, za jeho zásluhy mu umožnit mít po Benovi juniora. Nikdo vám další štěně z vrhu nenutil. Další vaše keci o tom jak jsou Mostýnovi špatní chovatelé dokládá Zeki - import USA. Dovezte psa z Turecka a pak třeba něco kecejte.Jeslti jste přivezl - chválím. Ai to má po úraze co vím, takže já jsem v klidu a Bella s Mášou, Čobanem a dalšími taky. Pro Chovatelku Belly - koupit knížku paní Sehnerové jak krmit psa a řídit se podle ní - doporučuju. zabránit pohybu a jste blázen? Pes se vyvíjí má sílit a mít pohyb. Svalstvo pak nese váhu a kostra není zatěžovaná. Jestli krmíte granulema, čekejte problémy.. Ať se daří a Mostýnům zdar.
maťa
napsal(a):
Dle řádu ochrany zvířat při chovu psů českomoravské kynologické unie článek 3, bod 4 "..... Do chovu nejsou připuštěni zejména psi,kteří maji vady, jež je z chovu vylučují. Jedná se např........., jakož i zjištěné těžké dysplazie kyčelních a loketních kloubů, eventuelně luxace pately (čéšky). Chov na těchto jedincích lze považovat za týrání chovem, ke kterému nesmí dojít.\"
DKK stupně 4 těžká dysplazie je - bez rozdílu plemene
kaskada
napsal(a):
Dle řádu ochrany zvířat při chovu psů českomoravské kynologické unie článek 3, bod 4 "..... Do chovu nejsou připuštěni zejména psi,kteří maji vady, jež je z chovu vylučují. Jedná se např........., jakož i zjištěné těžké dysplazie kyčelních a loketních kloubů, eventuelně luxace pately (čéšky). Chov na těchto jedincích lze považovat za týrání chovem, ke kterému nesmí dojít.\"
DKK stupně 4 těžká dysplazie je - bez rozdílu plemene
to "kangal" - no teď se ozval fakt znalec .. pořídíte si jedno štěně a hned jste snědl šalamounovo lejno. Chytračíte a pomlouváte jiného psa (no že by závist?) a přitom nic nevíte. Jsem jeden z těch, kteří dojeli na Mostýnovic "solidnost" a "pravdomluvnost". Chovat na feně, která má z jakýchkoliv důvodu DKK 4 je zhovadilost. A pokrýt kdeco psem, který má 3/3 je taky prasárna. Rodit štěňata 3x za dva roky na DKK pozitivní feně po jednom psovi je chovatelství? Tak se podívejte, co tato úchvatná stanice vyprodukovala.. Tohle nemá s chovatelstvím nic společného. Je to obyčejné množení.
Dnes mám už jiné plemeno a anatola z vámi vychvalované stanice bych si nikdy nevzal. Nebo že byste byli vy oni chovatelé a záviděli úspěchy jiných psů.. no vlastně vaše konkurence?
zezacha
napsal(a):
to "kangal" - no teď se ozval fakt znalec .. pořídíte si jedno štěně a hned jste snědl šalamounovo lejno. Chytračíte a pomlouváte jiného psa (no že by závist?) a přitom nic nevíte. Jsem jeden z těch, kteří dojeli na Mostýnovic "solidnost" a "pravdomluvnost". Chovat na feně, která má z jakýchkoliv důvodu DKK 4 je zhovadilost. A pokrýt kdeco psem, který má 3/3 je taky prasárna. Rodit štěňata 3x za dva roky na DKK pozitivní feně po jednom psovi je chovatelství? Tak se podívejte, co tato úchvatná stanice vyprodukovala.. Tohle nemá s chovatelstvím nic společného. Je to obyčejné množení.
Dnes mám už jiné plemeno a anatola z vámi vychvalované stanice bych si nikdy nevzal. Nebo že byste byli vy oni chovatelé a záviděli úspěchy jiných psů.. no vlastně vaše konkurence?
hmm.. a kde máte toho svého anatolce? vždyť první pes u nás má 9 let a pořád je v dobré formě.. Co se týče závisti.. já jsem si vzal dobrovolně psa který na výstavy nemůže a ani jsem to ani neplánoval.. o toto plemeno se zajímám cca 8 let. To, že Mostýnovi vozí psy z Francie a USA je podle mě dobré chovatelství, ono moc psů na výběr ve střední Evropě není.. Není to taková sranda jako chovat labradora. Cenově byly štěňata od Mostýnů levná, když to srovnáte s papírákama jiných plemen co měli nějaký úspěch.. Nechápu o co Vám jde? Kde teda máte toho svého Anatolce? A když jsete tak chytrý, víte, že označení Anatolský pes je chybné? Znáte historii? Znáte vůbec to plemeno a víte že vývoz Kangalů byl donedávna zakázaný? Tak se pochlubte jaký jste Vy znalec.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kangal
napsal(a):
hmm.. a kde máte toho svého anatolce? vždyť první pes u nás má 9 let a pořád je v dobré formě.. Co se týče závisti.. já jsem si vzal dobrovolně psa který na výstavy nemůže a ani jsem to ani neplánoval.. o toto plemeno se zajímám cca 8 let. To, že Mostýnovi vozí psy z Francie a USA je podle mě dobré chovatelství, ono moc psů na výběr ve střední Evropě není.. Není to taková sranda jako chovat labradora. Cenově byly štěňata od Mostýnů levná, když to srovnáte s papírákama jiných plemen co měli nějaký úspěch.. Nechápu o co Vám jde? Kde teda máte toho svého Anatolce? A když jsete tak chytrý, víte, že označení Anatolský pes je chybné? Znáte historii? Znáte vůbec to plemeno a víte že vývoz Kangalů byl donedávna zakázaný? Tak se pochlubte jaký jste Vy znalec.
To co se u nás chová jsou anatolci jen tím,že to mají napsáno v rodokmenu.
Díval se někdo z vás na net jak má kangal vypadat?To nejsou ty placaté trosky co běhají po našich výstavách.Pár fotek z netu

napsal(a):
Díval se někdo z vás na net jak má kangal vypadat?To nejsou ty placaté trosky co běhají po našich výstavách.Pár fotek z netu
.

napsal(a):
...
To jsou zvířata,nádhera.O tom se nám může jenom zdát.
napsal(a):
To jsou zvířata,nádhera.O tom se nám může jenom zdát.
ahoj sivas, fotky poslals výborné, souhlasím s tím, že psi v turecku jsou na tom trošku líp, jsu na své přirozené stravě a hlavně je jich tam moc. psi, kteří mají v kohoutku kolem 90ti tam je pár ale stejně tak je tam hodně kteří mají kolem 80ti - 85cm, někteří i míň. Ono se v takovém množstí narodí macík který naroste.. Mám zprávy, že v Liberci je jeden 86 kilový Alfa pes, který by mezi něma rozhodně nezaostal. Jinak jestli ten pes naroste 80 nebo 87 zas není až zase tak důležité. Povaha a zdraví je důležitější. V Liberci si s tím alfa psem prý neví rady ani žádný cvičitel, všichni dávají ruce pryč.. Hodně dělájí i kupírované uši. trošku pes zdrsní. Kdyby každý pes v turecku bylo 90ti cm hovado, tak těch fotek bude mnohem víc.. Náš Buffar nemá ani rok a má 80cm a 53kg v kohoutku.. uvidíme za 2 až 3 roky až dospěje a zmohutní.
kangal
napsal(a):
ahoj sivas, fotky poslals výborné, souhlasím s tím, že psi v turecku jsou na tom trošku líp, jsu na své přirozené stravě a hlavně je jich tam moc. psi, kteří mají v kohoutku kolem 90ti tam je pár ale stejně tak je tam hodně kteří mají kolem 80ti - 85cm, někteří i míň. Ono se v takovém množstí narodí macík který naroste.. Mám zprávy, že v Liberci je jeden 86 kilový Alfa pes, který by mezi něma rozhodně nezaostal. Jinak jestli ten pes naroste 80 nebo 87 zas není až zase tak důležité. Povaha a zdraví je důležitější. V Liberci si s tím alfa psem prý neví rady ani žádný cvičitel, všichni dávají ruce pryč.. Hodně dělájí i kupírované uši. trošku pes zdrsní. Kdyby každý pes v turecku bylo 90ti cm hovado, tak těch fotek bude mnohem víc.. Náš Buffar nemá ani rok a má 80cm a 53kg v kohoutku.. uvidíme za 2 až 3 roky až dospěje a zmohutní.
...... a další do rodiny,i se svojí sestrou
patetek
napsal(a):
...... a další do rodiny,i se svojí sestrou
.... Brno 7-8/2.2009
napsal(a):
...
Zdravim vas,ja sice nemam anatola,jsem majitelem stredoasiata a kavkazana,Reaguji na tyto nadherne fotky,nebyli by jeste nejake prosim.Mi jsme na to podobne s asiatama,co se nemuzou sekat usi,uz neni stredoasiat stredoasiatem.NEJ ASIATY maji bes pochyby rusove.Ja si takove fotky ukladam,muzou byt i stare a cernobile.
arka
napsal(a):
Zdravim vas,ja sice nemam anatola,jsem majitelem stredoasiata a kavkazana,Reaguji na tyto nadherne fotky,nebyli by jeste nejake prosim.Mi jsme na to podobne s asiatama,co se nemuzou sekat usi,uz neni stredoasiat stredoasiatem.NEJ ASIATY maji bes pochyby rusove.Ja si takove fotky ukladam,muzou byt i stare a cernobile.
Více fotek na http://vontahlspere.blog.cz/. Životopis a kariera postupně bude doplňováno.Letos bude Balthazar usilovat o zařazení do chovu.
patetek
napsal(a):
Více fotek na http://vontahlspere.blog.cz/.Životopis a kariera postupně bude doplňováno.Letos bude Balthazar usilovat o zařazení do chovu.
Toto je Balthasar von Tahlspere, 20-ti měsíční anatolský pastevecký pes z chovatelské stanice Vontahlspere pana Václavíka z Litvínova. Více fotek a informací o Balthasarovi najdete na http://anatolskypes.blog.cz/ stránky ještě nejsou zcela hotovy, ale pracujeme na tom. Budeme rádi, když se nám ozvou Balthasarovi sourozenci ( vrh B Tobi+Cari Galeta). Balthasar už splnil podmínky uchovnění, čekáme už jen na dokumenty. Případní zájemci o krytí naším psem se mohou ozvat. Zájemcům zašleme kopie PP a vyšetření na DKK.
11111
napsal(a):
ahojte, strasne a mi paci toto plemeno, videla som nieco podobne v Dog village na Cruft's, u vas v Cechach ich uz teda mate, moze mi niekto povedat, ci su vhodni aj ku zvieratam? hlavne ku konom a mackam(myslim teda hlavne domacim) a aka je asi priblizna cena s PP, mozte aj na mail: laislabonita@pobox.sk
11111
napsal(a):
Ahojte,
po dlouhé době se s Bellou ozýváme. Hodně se toho u nás událo, na podzim 2008 jsme se stěhovali a hlavně nám v lednu přibyl do rodiny nový přírůstek
...
11111
napsal(a):
Bella má 76cm v kohoutku a kolem 50kg, je hrozně hodná a to teda na všechny, takže hlídač zatím nic moc, ale to se ještě může změnit- v prosinci měla teprve 2 roky.
11111
napsal(a):
A poslední ....
11111
napsal(a):
A poslední ....
Se zajmem jsem si pocetla vasi diskuzi o kangalech. Kangalove jsou krasni psi, hodne se mi libi co do vzhledu, i kdyz o nich nemam nejak extra hluboke znalosti.
Mluvila jsem na tohle tema i s nekolika tureckymi znamymi a vsichno jsou zajedno, ze dostat ven z Turecka kvalitniho kangala je ta nejvetsi hovadina, kterou kdy slyseli. Podle toho, co mi rekli, neni ve financnich moznostech normalniho nemilionarskeho evropana takoveho psa ziskat a ze pokud se tak stane, tak jde ven pouze tzv."odpad", ktery by v Turecku neuspel. Pry u nich prodej techto psu za hranice schvaluje vlada (ale tohle nemam potvrzene z jinych zdroju, takze nevim jestli to je pravda) a clovek proto musi mit hooooodne dobre konexe, jinak si ani neskrtne.
Pokud tomu tedy tak je, tak me napada, jak kvalitni psi se muzou dovazet ze zapadni evropy nebo spojenych statu?
napsal(a):
Michate anatolce a kangaly dohromady. Kangal je svetlejsi a vetsi.
Co se tyka chovu anatolcu u nas, nemam prehled, ale kangala byste hledal tezko.
alfi pav
napsal(a):
Se zajmem jsem si pocetla vasi diskuzi o kangalech. Kangalove jsou krasni psi, hodne se mi libi co do vzhledu, i kdyz o nich nemam nejak extra hluboke znalosti.
Mluvila jsem na tohle tema i s nekolika tureckymi znamymi a vsichno jsou zajedno, ze dostat ven z Turecka kvalitniho kangala je ta nejvetsi hovadina, kterou kdy slyseli. Podle toho, co mi rekli, neni ve financnich moznostech normalniho nemilionarskeho evropana takoveho psa ziskat a ze pokud se tak stane, tak jde ven pouze tzv."odpad", ktery by v Turecku neuspel. Pry u nich prodej techto psu za hranice schvaluje vlada (ale tohle nemam potvrzene z jinych zdroju, takze nevim jestli to je pravda) a clovek proto musi mit hooooodne dobre konexe, jinak si ani neskrtne.
Pokud tomu tedy tak je, tak me napada, jak kvalitni psi se muzou dovazet ze zapadni evropy nebo spojenych statu?
V západní evropě žije asi 5 milionů Turků.V USA půl milionu.Určitě jsou na tom finančně líp jako ve své domovině.A jako správní vlastenci a nacionalisté si pořizují to správné plemeno.Tak se může stát že ti nejkvalitnější psi budou v Německu a USA
Když je poptávka je i nabídka.Neviditelná ruka trhu to zařídí.A pokud jde o odpad?Jak se má Evropan vyznat v tureckých množírnách.