Jako by nestačilo, že jsme před třemi týdny museli nechat vykasrovat naše feňuli, dostala dost příšerný zánět analní žlázy. Před tím s tím nikdy neměla problém. Veterinář nám doporučil ho odstarnit ... jsem z toho dost nesvá další narkóza, dlkší stehy a pooperační péče. Máme někdo zkušenosti s odstaněním analních žlázek?
9248
napsal(a):
Jako by nestačilo, že jsme před třemi týdny museli nechat vykasrovat naše feňuli, dostala dost příšerný zánět analní žlázy. Před tím s tím nikdy neměla problém. Veterinář nám doporučil ho odstarnit ... jsem z toho dost nesvá další narkóza, dlkší stehy a pooperační péče. Máme někdo zkušenosti s odstaněním analních žlázek?
Nemám sice zkušenost přímo s odstraněním těch žlázek, ale bylo mi to navrhováno vetem, poté, co jsme chodili mačkat žlázky snad co 14 dní. Taky tam měla fenka zánět, ale to se vyléčilo. Po vymačkání žlázek jí tam doktor stříkl takovou žlutou mast (asi něco proti zánětům) a ty žlázky tím vyplnil. Pak po 14dnech znovu. Pak jsme byli ještě párkárt vymačkat už bez aplikace masti a teď, musím zaklepat, ale vypadá to, že ani neví, že nějaké ty žlázky má ! Naposledy byla na vymačkávání počátkem srpna.
A proč jsem měla strach z odstranění ? Protože jsem někde četla, že můžou být pak problémy se stolicí (když se to udělá blbě) ony jsou ty žlázky blízko řitního svěrače...Tak jsem si říkala, že raději chodit mačkat co 14 dní, než toto. A udělala jsem dobře. Ono se to upravilo samo
lmusa
napsal(a):
Nemám sice zkušenost přímo s odstraněním těch žlázek, ale bylo mi to navrhováno vetem, poté, co jsme chodili mačkat žlázky snad co 14 dní. Taky tam měla fenka zánět, ale to se vyléčilo. Po vymačkání žlázek jí tam doktor stříkl takovou žlutou mast (asi něco proti zánětům) a ty žlázky tím vyplnil. Pak po 14dnech znovu. Pak jsme byli ještě párkárt vymačkat už bez aplikace masti a teď, musím zaklepat, ale vypadá to, že ani neví, že nějaké ty žlázky má ! Naposledy byla na vymačkávání počátkem srpna.
A proč jsem měla strach z odstranění ? Protože jsem někde četla, že můžou být pak problémy se stolicí (když se to udělá blbě) ony jsou ty žlázky blízko řitního svěrače...Tak jsem si říkala, že raději chodit mačkat co 14 dní, než toto. A udělala jsem dobře. Ono se to upravilo samo
Tak to mi jsme chodili taky na mačkání každý měsíc. Vždy taky zánět-vet mu to taky vždy vystříkal nějakou desinfekcí a ještě dostal nějakou injekci, aby to déle vydrželo nezanícený. Teď už chodíme jen 1x/3měsíce. Já bych s tím odstraněním počkala, neznám psa kterýmu by je odstraňovali. Odstranit se dají vždycky a když budeš jezdit na mačkání a třeba se to zlepší tak budeš mít lepší pocit. Hodně štěstí.
9248
napsal(a):
Měla jsem pudlici, která na análky taky dost trpěla, zánět se přenášel do uší a na kůži, veterinář dokonce říkal, že se zánět může dostat i na ledviny. Poctivě jsme vymačkávali. Nakonec jsem ji nechala operovat operovat, ona si pak postupně všechny stehy vypárala sama, ale v pohodě, žádný problém. A vet říkal, že musel jít vzhledem k těm zánětům hodně hluboko, aby to dostal všechno ven. Znám případ maltézáka, který měl taky obrovské problémy s análkami, stále antibiotika, nakonec opravdu zemřel na selhání ledvin po opakovaném zánětu. I když souvislost mezi oběma záněty prokázána nebyla, nicméně zánět v těle je vždycky problém a psa zatěžuje. Možná se ve vašem případě jedná o jednorázovou záležitost, kdyby se to ale opakovalo, tak bych do té operace šla.