Ahoj
dnes jsme byli po dlouhém porodu na císařském řezu a bohužel obě štěnátka byla mrtvá.Dle veterináře už delší dobu.Fena je naprosto zdravá, pravidelně očkovaná, toužící po štěněti.
Mám fenku BSP a má hodně mléka, proto jsem se rozhodla nabídnout někomu kdo má šťěnata sirotky že by je odkojila.
Nemám s tím ale zkušenosti a proto prosím o rady zda si myslíte že by je přijmula a zda to má smysl
POkud by měl někdo zájem takse prosím ozvěte.
K.
kviddo
napsal(a):
Ahoj
dnes jsme byli po dlouhém porodu na císařském řezu a bohužel obě štěnátka byla mrtvá.Dle veterináře už delší dobu.Fena je naprosto zdravá, pravidelně očkovaná, toužící po štěněti.
Mám fenku BSP a má hodně mléka, proto jsem se rozhodla nabídnout někomu kdo má šťěnata sirotky že by je odkojila.
Nemám s tím ale zkušenosti a proto prosím o rady zda si myslíte že by je přijmula a zda to má smysl
POkud by měl někdo zájem takse prosím ozvěte.
K.
Myslím,že fena toho má za sebou dost,mateřský pud a její momentální zdrav.stav je jiná.Určitě dostala po zákroku ATB.Sice může mít tendenci starat se o štěňata,ale raději bych jí nerozkojovala.Naopak,snížila bych příjem tekutin a šťavnatého krmení,aby přestala laktovat.Pokud má opravdu hodně mléka,neodtahujte.Je možno na zastavení laktace podat horm.inj.,jestli mléko ve žláze jakoby tvrdne,přikládejtestudené obklady nebo obklad udělaný z měkkého tvarohu(zabalit do pleny,šátku a přiložit na zatvrdlou část a měnit jakmile je tvaroh v obalu vyschlý,ten se mi velmi osvědčil,a fena,když si to náhodou olíže,nic se nestane.