Jedná se o dominanci ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2006 10:50

Mám 4 měsíční fenku maďarského ohaře. Je temperamentní , zajímá se o všechno dění, je velice citlivá , ráda se mazlí a dokáže být velice pokorná. Když se jí však něco nelíbí , chce se prosadit nebo i bezdůvodně na nás začne skákat a kouše. Důrazné pokárání či vytahání za kůži ji ještě rozběsní ,vrčí a štěká.Když ji chci vykázat z místnosti ,kde jsme /to je pro ni velká potupa/, utíká nebo si lehne na záda a brání se. Myslím, že je realizovaná, pohybu má dost, celý den má k dispozici velkou zahradu, kde si s ní dle možností hrajeme a denně s ní chodím na procházky. K lidem i ke psům, které potkáváme, je velice milá a je s nimi viditelně ráda v kontaktu. Respektuji, že jde o štěně, prosím o radu jak na ni, bojím se, aby nebyla v budoucnu agresivní. Díky.

17.2.2006 10:07

dada napsal(a):
Mám 4 měsíční fenku maďarského ohaře. Je temperamentní , zajímá se o všechno dění, je velice citlivá , ráda se mazlí a dokáže být velice pokorná. Když se jí však něco nelíbí , chce se prosadit nebo i bezdůvodně na nás začne skákat a kouše. Důrazné pokárání či vytahání za kůži ji ještě rozběsní ,vrčí a štěká.Když ji chci vykázat z místnosti ,kde jsme /to je pro ni velká potupa/, utíká nebo si lehne na záda a brání se. Myslím, že je realizovaná, pohybu má dost, celý den má k dispozici velkou zahradu, kde si s ní dle možností hrajeme a denně s ní chodím na procházky. K lidem i ke psům, které potkáváme, je velice milá a je s nimi viditelně ráda v kontaktu. Respektuji, že jde o štěně, prosím o radu jak na ni, bojím se, aby nebyla v budoucnu agresivní. Díky.

Nemá sice skušenosti s ohaři, ale pokud jsme vše dobře pochopila, neměla bych obavy s přílišné dominance. Poku leží na zadech, ale futr kouše kolem sebe je to snaha o hru, ale z naprosto podřízené pozice. Vídím to když přivedu naši fenku k jejím odrostlým štěňátům (5měs.). Malí se kolem ní plazí a převaluji a okousava jí. Známá má taky maldého m. ohaře a když u nás byli na návštěvě tak to bylo takové gumové torpédo.

17.2.2006 10:50

dada napsal(a):

My máme půlročního maďárka doma. Kousal a kouše dodnes. Před přezubením to bylo mnohem horší, ale většinou to bylo právě ve snaze nás zaujmout nebo když se rozdováděl (někdo ho rozdováděl). Dneska už nás nekouše tolik, ale začal dělat to, že na vycházce k nám přijde zezadu a kousne nás do stehna, do zadku......potom nám třeba skáče na rukávy a kouše nám do bundy. Ale vše to je zřejmě snaha o vtažení do hry. Za kousání a skákání ho napomínáme a je to opravdu lepší. Jinak občas i zavrčí, ale většinou v zápalu hry. Kdysi zavrčel, když jsem mu chtěla vzít jeho první kost, tak jsem mu to vysvětlila a od té doby to nikdy neudělal. Jinak kouše neustále do brady, do uší, do rukou......i při vítání po našem příchodu. Ale nikdy v tom nevidíme náznak dominance. Tu na nás zkoušel tzv. nakrýváním, ale to je zase jiná kapitolka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík