Nemáte někdo osvědčenou značku skutečně kvalitních nůžek na drápy? Já jsem měla několik let jedny suprovní (pevné, silné, ostré), ale půjčila jsem je a jak to tak bývá už se nevrátily
Teď jsem koupila další a je to děs. Drápy to okusuje a jsou na vyhození. Jsou to Trixie. Takové ty gilotinové, co do okénka zasunete dráp a pak setnete
. Na Border collii to už mělo co dělat a já jsem potřebovala ještě zastřihnout jeden dráp naší kavkazandě a to jsem teda neměla šanci. Měla dráp naštíplý a tímhle jsem jí ho akorát ukousla do kostrbata, takže čekám, kdy si ho chudák zase zatrhne
Byla jsem zvyklá na ty gilotinové, ale teď se dělají i klasické "nůžkového typu". Máte někdo zkušenost jestli jsou lepší?
susan
napsal(a):
Nemáte někdo osvědčenou značku skutečně kvalitních nůžek na drápy? Já jsem měla několik let jedny suprovní (pevné, silné, ostré), ale půjčila jsem je a jak to tak bývá už se nevrátily
Teď jsem koupila další a je to děs. Drápy to okusuje a jsou na vyhození. Jsou to Trixie. Takové ty gilotinové, co do okénka zasunete dráp a pak setnete
. Na Border collii to už mělo co dělat a já jsem potřebovala ještě zastřihnout jeden dráp naší kavkazandě a to jsem teda neměla šanci. Měla dráp naštíplý a tímhle jsem jí ho akorát ukousla do kostrbata, takže čekám, kdy si ho chudák zase zatrhne
Byla jsem zvyklá na ty gilotinové, ale teď se dělají i klasické "nůžkového typu". Máte někdo zkušenost jestli jsou lepší?
Tak už mám nové a nedá se to srovnat, paráda
susan
napsal(a):
Tak já mám napůl gilotinové, bohužel nevím, jaká je to značka, není to na nich napsáno a mám je už asi 3 roky, tak si to nepamatuji. Nemůžu si je vynachválit. Napůl gilotinové proto, že když jsou otevřené, jsou jako nůžkového/klešťového typu se zahnutými špičkami směrem dovnitř. Ale když se zavírají postupně vytvoří okénko, jako u gilotinových. Není třeba dráp strkat do okénka, což je u psů, kteří se pořád vrtí bezpěčnější. Stejně tak se dráp neposouvá směrem ven, jako u nůžkového typu, protože se "zastaví" o ty zahnuté konce kleštiček-nůžek. Jsou velmi ostré, mají i jakousi pacičku, kterou je možné nastavit tak, aby se drápek cvakal jen po menších kouskách a nedošlo snadno k zastřihnutí. Mají pojistku pro zavření a mezi "rameny" mají jen obyčejnou, ale pevnou pružinu, tedy hned tak snadno se nerozbijí. Tak doufám, že mi dlouho vydrží...