Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2008 22:08
marcelajessy

XXX.XXX.157.89

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodné (zdravé) pouštět pejskovi v autě klimatizaci. Někde jsem četla že by se jim pouštět neměla. Děkuji

7.7.2008 06:53
makki

XXX.XXX.15.50

marcelajessy napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodné (zdravé) pouštět pejskovi v autě klimatizaci. Někde jsem četla že by se jim pouštět neměla. Děkuji

Klimatizace je velmi obecný pojem. Záleží na tom, jak moc se chladí a kde všude v autě je umístěna, např. zda i v zavazadlovém prostoru apod. Ona klima není obecně dobrá ani pro lidi. Musí se s ní zacházet opatrně a spíše jemně přichladit, ne přimrazit. Záleží na venkovní teplotě.

7.7.2008 10:02
matahari

XXX.XXX.230.131

makki napsal(a):
Klimatizace je velmi obecný pojem. Záleží na tom, jak moc se chladí a kde všude v autě je umístěna, např. zda i v zavazadlovém prostoru apod. Ona klima není obecně dobrá ani pro lidi. Musí se s ní zacházet opatrně a spíše jemně přichladit, ne přimrazit. Záleží na venkovní teplotě.

Já si v takových vedrech, jako teď byly, nedovedu představit, že bych klimu nepustila. Pes by mi asi umřel. Přijde mi lepší pusiti klimu, než otevřít dokořán všechyn okýnka a hasit si to stovkou. Jinak chladím na únosnou teplotu, žádné mražení. Říká se, že teplota vevnitř/venku se nemá lišit o nevím kolik stupňů. Taky klimu vypínám kus před tím, než dojedu a vypustím psa ven.

7.7.2008 10:53
veras

XXX.XXX.144.2

matahari napsal(a):
Já si v takových vedrech, jako teď byly, nedovedu představit, že bych klimu nepustila. Pes by mi asi umřel. Přijde mi lepší pusiti klimu, než otevřít dokořán všechyn okýnka a hasit si to stovkou. Jinak chladím na únosnou teplotu, žádné mražení. Říká se, že teplota vevnitř/venku se nemá lišit o nevím kolik stupňů. Taky klimu vypínám kus před tím, než dojedu a vypustím psa ven.

Taktéž si nedokážu představit v dnešní době cestování autem bez klímy. A se psy už vůbec ne.
U nás naštěstí nejsou teploty kolem 40stupňů, takže nehrozí, když máte v autě 22st, že dostanete po vystoupení nějaký šok.
Naši psi naopak klimatizaci velmi vítají. Je to lepší než horký průvan v autě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2008 17:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelajessy napsal(a):

klimatizace by neměla ochlazovat vzduch na rozdíl víc jak 10 stupňů oproti venku - teoreticky, podle lidské medicíny.
Taky je důležitý si dát pozor aby klimatizace nevytvářela příliš silný proud studeného vzduchu, který může lehce prochladit nastavenou část těla a způsobit zdravotní problémy - od obyčejného nachlazení až po vleklé záněty šlach.
Třetí "zdravotní závadnost" klimatizace se týká spíš obývaných budov - lidi jsou líní vyměňovat filtry, plus je to i drahý a tak se tam dobře daří bacilům.
Platí jako vždycky že všeho moc škodí. Pokud je venku 25 stupňů, je daleko lepší trochu pootevřít okno.

8.7.2008 08:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
klimatizace by neměla ochlazovat vzduch na rozdíl víc jak 10 stupňů oproti venku - teoreticky, podle lidské medicíny.
Taky je důležitý si dát pozor aby klimatizace nevytvářela příliš silný proud studeného vzduchu, který může lehce prochladit nastavenou část těla a způsobit zdravotní problémy - od obyčejného nachlazení až po vleklé záněty šlach.
Třetí "zdravotní závadnost" klimatizace se týká spíš obývaných budov - lidi jsou líní vyměňovat filtry, plus je to i drahý a tak se tam dobře daří bacilům.
Platí jako vždycky že všeho moc škodí. Pokud je venku 25 stupňů, je daleko lepší trochu pootevřít okno.

Mam cernobileho psa s prevahou cerne a mame 2 auta, jedno s tzv.svihadlovou klimou (moje) a jedno s klasickou klimou (vetsi bezpecnejsi, partner pouziva na dlouhe cesty).

Vydrzet v aute bez klimy v horku, kdy je prisun vzduchu mozne regulovat jen ruckama na stahovani oken, je ted v lete dost o hubu, takze musim se psem jezdit bud dopoledne nebo pozde odpoledne, dokud neni moc horko a to ho jeste pred cestou namacim a okna komplet otevrena.

Kdyz jedeme s autem meho partnera, pustime klimu na pro nas tri prijatelnou teplotu, pes zafici pod zadni sedadlo a vytuhne temer na celou cestu a vetsinou se mu moc nechce ani ven z auta, i kdyz samozrejme chvili pred zastavenim klimu vypiname. nidky s tim nemel problem. naproti tomu v praci, kam se mnou chodi se vetsinou snazi schovat pred proudem vzduch z klimatizace, i kdyz je nastavena na stejnou teplotu jak v aute, moc to fouka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík