Dobrý večer!
Mam takový dotaz: náš čtyřletý bišonek si v poslední době dost často líže a kouše přední packy (až někdy bolestí kvikne a třepe se mu zadní noha) a líže si zadek a hryže oblast nad ocasem.Dneska jsme teda navštívili doktora.Nechali jsem vyšetřit stolici (nic) a kvasinky na kuži (nic).Bylo nam řečeno,že to muže byt alergie na jidlo. Dáváme mu granule K9 Maintenance a semtam piškot, syr, frolik, šunkový...
Přesně se to dá zjistit odběrem krve (cena 3200).Tak jsme se zatim domluvili na šamponu na packy a oblast konečníku Dermilen, pak jsem ho odčervila a zkoušíme hypoalergenní granule LRD dog TROVET.Ty granule musi jist 3-8 tydnu. Za tyden jdeme na kontrolu.
Má někdo podobný problém?
kook
napsal(a):
Dobrý večer!
Mam takový dotaz: náš čtyřletý bišonek si v poslední době dost často líže a kouše přední packy (až někdy bolestí kvikne a třepe se mu zadní noha) a líže si zadek a hryže oblast nad ocasem.Dneska jsme teda navštívili doktora.Nechali jsem vyšetřit stolici (nic) a kvasinky na kuži (nic).Bylo nam řečeno,že to muže byt alergie na jidlo. Dáváme mu granule K9 Maintenance a semtam piškot, syr, frolik, šunkový...
Přesně se to dá zjistit odběrem krve (cena 3200).Tak jsme se zatim domluvili na šamponu na packy a oblast konečníku Dermilen, pak jsem ho odčervila a zkoušíme hypoalergenní granule LRD dog TROVET.Ty granule musi jist 3-8 tydnu. Za tyden jdeme na kontrolu.
V podstate som mala, ale pes nemal kozne problemy ale hnacky.
Tiez sa to riesilo veterinarnymi radami. Lenze moj pes mal problem znacne vacsi a prednedavnom som ho musela dat uspat.
Potom moja kamaratka ma psa podobne alergickeho ako je ten vas a ten papa granule s jahancinou (proplan-ni eveterinarna rada) a ked sa mu obcas alergia zhorsi(raz za rok cca) dostane injekciu kortikoidov. Inak sa mu dari skvelo
kook
napsal(a):
Dobrý večer!
Tak granule ještě nežral.Zase stavkuje.Ale jinak se prišerně kouše a líže v oblasti kořene ocasu a na něm. Vystříhala jsem mu to,nebot tam měl par chuchvalcu. Nevite,jak mu tu svědivist zmírnit?Máme zase zajít za veterinářem?
kook
napsal(a):
Tak granule ještě nežral.Zase stavkuje.Ale jinak se prišerně kouše a líže v oblasti kořene ocasu a na něm. Vystříhala jsem mu to,nebot tam měl par chuchvalcu. Nevite,jak mu tu svědivist zmírnit?Máme zase zajít za veterinářem?
Zkuste mazat propolisovými kapkami,několikrát denně, na vatičku nakapat a nacucanou přikládat na postižené místo, je to propolis rozpuštěný v líhu, pokud by byla pokožka dost vysušená používám propolisovou mastičku. vše koupíte v lidské lékárně, pokud nepomůže, alespoň neuškodí, je to přírodní, antibiotikum. Nám zatím propolis pomohl vždycky a na všechno, jen ty kapky můžou pejska štípat, pokud má někde něco vykousané do krve.
Já si s tím mažu sama kde co, nějaký štípanec bolavý od včel nebo vos, zanícené dásně, zatím vždycky s úspěchem. Napište, jak se mu daří.Držíme palečky.
maťa
XXX.XXX.31.114
kook
napsal(a):
Dobrý večer!
Předpokládám, že alergie na bleší kousnutí a zánět análních váčků, veti vyloučili
Tak jak Soňa na vše používá propolis, já zase na vše, u lidí i psů, používám Aloe Vera Gel od Barnys
Na spáleniny, škrábance, oděrky, zapařeniny, otlaky, kousance, prostě na vše, i na otevřené rány
Gel neštípe, chladí, uklidňuje a hlavně hojí
U fenky NO jsem ho používala i na zánět meziprstí a nikdy se už nevrátil
Přeji pejskovi brzké uzdravení
kook
napsal(a):
Dobrý večer!
Tak nakonec si granule vzal z ruky. Ti naši pesani jsou měkné kvítka.
Co se týče blech, tak používáme Advantix a nikdy problém nebyl.No a analni žlázky má už 3 roky odstraněné, neboť se mu často plnily.
Počkám, když tak do zítřka a pak bych zkusila koupit něco z Vašich rad. Jinak Vám předem děkuji za rady.
maťa
napsal(a):
Předpokládám, že alergie na bleší kousnutí a zánět análních váčků, veti vyloučili
Tak jak Soňa na vše používá propolis, já zase na vše, u lidí i psů, používám Aloe Vera Gel od Barnys
Na spáleniny, škrábance, oděrky, zapařeniny, otlaky, kousance, prostě na vše, i na otevřené rány
Gel neštípe, chladí, uklidňuje a hlavně hojí
U fenky NO jsem ho používala i na zánět meziprstí a nikdy se už nevrátil
Přeji pejskovi brzké uzdravení
Ahoj Maťouši, když mám náladu a čas (když je to nutné, tak se najít musí), tak dělám medvědům čerstvé aloe, mám toho doma asi v 8 žardinách,. krásné staré s velkými listy, takže tak jednou za měsíc - dva, odříznu ten největší, oloupu, dužinu nakrájím, v mixéru rozmixuju, kdo chce pije šťávu, kterou přisladím glukopurem a to bahno, které zůstane po vymačkání zase smíchám klukům každému do misky s jedním žloutkem, osladím medem, si rochnějí. Aloe je také výborná, takže tu já dávám preventivně, teď jsem rozesadila nové rostliny, aby mi stačily dorůstat.
Taky je dobrá na podporu imunity hlíva ústřičná, takže to všelijak střídám, ale když je bebíčko, používám ten propolis. Ono všechno co je přírodní, je nejlepší a pro ně přijatelné, většinou to přijímají bez problémů, když byl azoušek malej a měl v meziprstí bolístku, taky jsem to potírala aloe, nastřídačku s propolisem. Kavkazánek mi to bahno baštil z ruky nijak neochucené, hltal to, že tak jsem to ještě u něj neviděla..
No, hlavně ať jsou pejsci zdravoučcí, nic jiného není třeba přát. ![]()
![]()
maťa
XXX.XXX.31.114
corinka
napsal(a):
Ahoj Maťouši, když mám náladu a čas (když je to nutné, tak se najít musí), tak dělám medvědům čerstvé aloe, mám toho doma asi v 8 žardinách,. krásné staré s velkými listy, takže tak jednou za měsíc - dva, odříznu ten největší, oloupu, dužinu nakrájím, v mixéru rozmixuju, kdo chce pije šťávu, kterou přisladím glukopurem a to bahno, které zůstane po vymačkání zase smíchám klukům každému do misky s jedním žloutkem, osladím medem, si rochnějí. Aloe je také výborná, takže tu já dávám preventivně, teď jsem rozesadila nové rostliny, aby mi stačily dorůstat.
Taky je dobrá na podporu imunity hlíva ústřičná, takže to všelijak střídám, ale když je bebíčko, používám ten propolis. Ono všechno co je přírodní, je nejlepší a pro ně přijatelné, většinou to přijímají bez problémů, když byl azoušek malej a měl v meziprstí bolístku, taky jsem to potírala aloe, nastřídačku s propolisem. Kavkazánek mi to bahno baštil z ruky nijak neochucené, hltal to, že tak jsem to ještě u něj neviděla..
No, hlavně ať jsou pejsci zdravoučcí, nic jiného není třeba přát. ![]()
![]()
Njn Soni, já teprve s pěstováním Aloe začínám, takže než doroste na naši početnou a věčně "domlácenou" lidsko-psí smečku, bude asi třetí světová ![]()
![]()
Zatím roste hopem, na sobě už jsem to prubla a super, ale musím fakt počkat, až se rozroste víc a ještě víc....
Hlívu ústřičnou jí po kilech moje Mú s přítelem a libují si oba, takže o ní taky uvažuju a ten Propolis asi koupím též, zásoba je zásoba a jistota je jistota
I Echinacea je fajný
Nu není nad přírodu a mám dojem, že psi z ní vytěží ještě víc, než my, naše těla už na to nějak nejsou zvyklá a déle jim trvá, než něco "vezmou"
Tak tak, hlavně to zdravíčko, ostatní přijde už samo