Vrčí na neznámé pejsky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2006 08:38

dobrý den! můj pejsek jakmile jde k nějakému pejskovi a nezná ho tak kňučí vrčí a vydává všelijaké zvuky vrtí u toho ocesem a nikdy se nic nestalo že by ho pes napadl - ono to vrčení někdy převládá ale problémem jsou paničky když uvidí takového vrčícího psa je to malý ucho ale někdy mají řeči. mám mu to zakázat nebo ho nechat ať vrčí když to psům nevadí? je mu 2,5 roku.

2.3.2006 08:40

kiwi napsal(a):
dobrý den! můj pejsek jakmile jde k nějakému pejskovi a nezná ho tak kňučí vrčí a vydává všelijaké zvuky vrtí u toho ocesem a nikdy se nic nestalo že by ho pes napadl - ono to vrčení někdy převládá ale problémem jsou paničky když uvidí takového vrčícího psa je to malý ucho ale někdy mají řeči. mám mu to zakázat nebo ho nechat ať vrčí když to psům nevadí? je mu 2,5 roku.

bych ho nechlala a paničkám bych řekla, že oni vrčí taky

2.3.2006 09:39

kiwi napsal(a):

Nemůžu na to odpovědět jednoznačně. Ono je "vrčet" a "vrčet". Někteří psi se tímto způsobem rozplývají nad tím, že potkali někoho na hraní. Jiní tímto vyjadřují svou dominanci. Pak záleží, na jakého psa kdy trefíte. Fakt je, že já neznát psy, určitě bych nebyla štěstím bez sebe, kdyby na mého psa nějaký jiný pes vrčel...
Pravdou ale je, že se klidně může stát, že pokud mu vrčení "nevhodně" zakážete, může se to odrazit v ještě nevhodnější chování.
...Asi jsem vás mou odpovědí moc nepotěšila...

2.3.2006 09:47

kiwi napsal(a):

Důležité je, jak vrčí a jak u toho vypadá.
Pokud vrčí hluboce a temně, má napnutý každý sval v těle, ocásek nese přímo nad tělem a "trčí", srst je naježená - tak je zle.
Pokud to vrční má vyšší tón a stále se zvyšuje, pejsek je uvolněný a vrtí ocáskem - to je rituál vítání. Ještě mi napište, jak se k cizím psům staví. Postoj do písmene T, nebo se otočí zády, poskakuje atd. To je docela důležité, protože psi mluví tělem.

2.3.2006 10:31

kiwi napsal(a):

Taky zažívám něco podobného. Pes přešlapuje, vrtí ocasem a zároveň při tom vrčí. Někdy mám problém poznat, jestli to je hrozba před útokem, nebo jenom takový manévr "budeš-li se ke mně slušně chovat, tak já taky, ale běda jak si něco dovolíš, tak se nedám".

4.3.2006 13:06

makki napsal(a):
Taky zažívám něco podobného. Pes přešlapuje, vrtí ocasem a zároveň při tom vrčí. Někdy mám problém poznat, jestli to je hrozba před útokem, nebo jenom takový manévr "budeš-li se ke mně slušně chovat, tak já taky, ale běda jak si něco dovolíš, tak se nedám".

to je přesně ono vidí psa jde k němu jakoby na špičkách vrtí ocasem kňučí vrčí pak se chvíli před ním zastaví a pak ho jde očuchat! nikdy žádný pes po něm nevyjel a normálně si pak hrají! teď se nám ale stalo u jedné staré paní se starším pejsekm které známe že se Belli (můj pejsek) s tím vrčením kňučením zamotal do jeho vodítka a on po něm vyjel (ten pejsek té paní) zakousl se mu do chlupů můj nic hned jsem ho odtrhla jenže paní řekla že je můj teď nějakej zlej!

6.3.2006 08:52

kiwi napsal(a):
to je přesně ono vidí psa jde k němu jakoby na špičkách vrtí ocasem kňučí vrčí pak se chvíli před ním zastaví a pak ho jde očuchat! nikdy žádný pes po něm nevyjel a normálně si pak hrají! teď se nám ale stalo u jedné staré paní se starším pejsekm které známe že se Belli (můj pejsek) s tím vrčením kňučením zamotal do jeho vodítka a on po něm vyjel (ten pejsek té paní) zakousl se mu do chlupů můj nic hned jsem ho odtrhla jenže paní řekla že je můj teď nějakej zlej!

No, tak to je dobré! Paní si asi zapomněla doma brýle, nebo už vysoko "-sát" let.
To člověk pak neví, co na to říct, že?!

Přidejte reakci

Přidat smajlík