ennys
napsal(a):
Zde je pár "ukázek", jak se snažím skloubit mateřskou dovolenou s péči o pesany a trošku při tom trénovat. S černou labradorkou jsme se už rozloučili, už jí nastala "práce" při výcviku psů pro nevidomé. Moc nám všem chybí, nikdy na ni nezapomenu.
Cindy (GR) tahá malou Šárku, jen trošku, do kopců jí pomáhám nebo tahám sama. Labradorka je mladá, ta si užívá volno pořád.
ennys
napsal(a):
Cindy (GR) tahá malou Šárku, jen trošku, do kopců jí pomáhám nebo tahám sama. Labradorka je mladá, ta si užívá volno pořád.
Tady ukázka, táhneme za jeden provaz.
ennys
napsal(a):
Tady ukázka, táhneme za jeden provaz.
Odpočinek :-) - aneb, maminka už nemůže.
ennys
napsal(a):
Odpočinek :-) - aneb, maminka už nemůže.
Psí spřežení....ale jen jako .
ennys
napsal(a):
Psí spřežení....ale jen jako .
Smutný večer, loučení s černou teroristkou. Druhý den jsme jí odváželi do střediska vycviku vodicích psů, měli jsme jí 10. měsíců na předvýchovu. Užili jsme si "psích" kusů, ale zvládli jsme to. Zůstane pro nás stále "naše", také díky vykousané díře v nové sedačce:-))))). Snad bude jednou někomu vzorně sloužit, s tím jsem se rozhodla předvýchovat štěně pro tento účel.
ennys
napsal(a):
Smutný večer, loučení s černou teroristkou. Druhý den jsme jí odváželi do střediska vycviku vodicích psů, měli jsme jí 10. měsíců na předvýchovu. Užili jsme si "psích" kusů, ale zvládli jsme to. Zůstane pro nás stále "naše", také díky vykousané díře v nové sedačce:-))))). Snad bude jednou někomu vzorně sloužit, s tím jsem se rozhodla předvýchovat štěně pro tento účel.
No, u nás jsme sice už na Vysočině, ale vleky chybí.... musí zaskočit naše "Zlato".
ennys
napsal(a):
No, u nás jsme sice už na Vysočině, ale vleky chybí.... musí zaskočit naše "Zlato".
Moje zlatíčka ve svém živlu.
ennys
napsal(a):
Moje zlatíčka ve svém živlu.
Jde se na oběd.... už toho dnes bylo dost.
ennys
napsal(a):
Jde se na oběd.... už toho dnes bylo dost.
Máme rádi zvířata.... malá je celá po mě:-))))
ennys
napsal(a):
Máme rádi zvířata.... malá je celá po mě:-))))
Je vidět, že jsme trénink na zimu nepodcenily a trénovaly i v létě, za mohutného povzbuzování široké "veřejnosti".
ennys
napsal(a):
Je vidět, že jsme trénink na zimu nepodcenily a trénovaly i v létě, za mohutného povzbuzování široké "veřejnosti".
Jak jsem už psala, máme rádi zvířata.....
ennys
napsal(a):
Zde je pár "ukázek", jak se snažím skloubit mateřskou dovolenou s péči o pesany a trošku při tom trénovat. S černou labradorkou jsme se už rozloučili, už jí nastala "práce" při výcviku psů pro nevidomé. Moc nám všem chybí, nikdy na ni nezapomenu.
Hezký fotky a fajn přístup k životu . Taky se toho svýho prcka - dnes už 6ti letýho snažím vést k tomu aby měl zvířata nejen rád a neubližoval, ale i pomáhal. A nejen zvířatům
....
ennys
napsal(a):
Omlouvam se, tady to bude sice trochu OT, ale nemoderka mi uz zas nejede...
Takze to, co jsem ti odpovidala na nemoderku...
Uf tak jsem tady, byla jsem v praci a na kousackach...
Neco uz jsem ti odpovedela na moderce, tady jen k tomu vycviku - ne, ja se do tebe nijak nenavazela, jen jak mi sly myslenky, nebylo mi to jasne a pokusila jsem se z toho vyvodit nejake reseni. Ovsem stoprocentni povel "lehni" je jeste spolehlivejsi, nez nase stuj.
Jinak ja teda rozhodne dokonala nejsem, starsi pes mi jde za pohybem (treba v lese), vraci se sice do 150 metru nebo 1 minuty sam, ale nelibi se mi to - bohuzel mam ho az od jeho dvou let a tohle jsem uz neodnaucila. Mladeho zatim odvolam treba i od te srny, ale je mu teprve 14 mesicu, co bude, az dospeje, si zatim netroufam odhadnout...
Ale bacha na to - u cevecka se ti s nejvetsi pravdepodobnosti nikdy nepovede dosahnout stoprocentni poslusnosti... Proste jsou jini, svi, samostatni - daji se uposlusnit, ale nemuzes od nich cekat to, co od vycviceneho retrivra... Tedy alespon vetsinou... Navic stoprocentne pocitej s nesnasenlivosti k jinym psum, nez vlastnim. Jakmile cevecko dospeje, je presvedcen, ze kazdeho jineho sveho soka/sokyni je nutno pridusit-podridit-zabit (ruzne stupne tehoz).
Jinak to s temi detmi se ti nedivim - ja taky nenechavam psa s detmi nikdy samotneho, trebaze deti (synovec a neter) uz jsou krapet vetsi, nez tvoje princezna (9 a 6 let), tak proste v tomhle ohledu davam prednost prevenci. A je fakt, ze je uz necham povozit jeste i divoceji, protoze kdyby neco, sami preventivne sesednou...
Uf, uz mi to dneska nemysli, nevim, jak pres vikend, ale urcite se tu objevim pristi tyden, tak pak muzem pokracovat...
wami
napsal(a):
Omlouvam se, tady to bude sice trochu OT, ale nemoderka mi uz zas nejede...
Takze to, co jsem ti odpovidala na nemoderku...
Uf tak jsem tady, byla jsem v praci a na kousackach...
Neco uz jsem ti odpovedela na moderce, tady jen k tomu vycviku - ne, ja se do tebe nijak nenavazela, jen jak mi sly myslenky, nebylo mi to jasne a pokusila jsem se z toho vyvodit nejake reseni. Ovsem stoprocentni povel "lehni" je jeste spolehlivejsi, nez nase stuj.
Jinak ja teda rozhodne dokonala nejsem, starsi pes mi jde za pohybem (treba v lese), vraci se sice do 150 metru nebo 1 minuty sam, ale nelibi se mi to - bohuzel mam ho az od jeho dvou let a tohle jsem uz neodnaucila. Mladeho zatim odvolam treba i od te srny, ale je mu teprve 14 mesicu, co bude, az dospeje, si zatim netroufam odhadnout...
Ale bacha na to - u cevecka se ti s nejvetsi pravdepodobnosti nikdy nepovede dosahnout stoprocentni poslusnosti... Proste jsou jini, svi, samostatni - daji se uposlusnit, ale nemuzes od nich cekat to, co od vycviceneho retrivra... Tedy alespon vetsinou... Navic stoprocentne pocitej s nesnasenlivosti k jinym psum, nez vlastnim. Jakmile cevecko dospeje, je presvedcen, ze kazdeho jineho sveho soka/sokyni je nutno pridusit-podridit-zabit (ruzne stupne tehoz).
Jinak to s temi detmi se ti nedivim - ja taky nenechavam psa s detmi nikdy samotneho, trebaze deti (synovec a neter) uz jsou krapet vetsi, nez tvoje princezna (9 a 6 let), tak proste v tomhle ohledu davam prednost prevenci. A je fakt, ze je uz necham povozit jeste i divoceji, protoze kdyby neco, sami preventivne sesednou...
Uf, uz mi to dneska nemysli, nevim, jak pres vikend, ale urcite se tu objevim pristi tyden, tak pak muzem pokracovat...
Dík za odpověď, nemyslela jsem to špatně, sorry, pokud to tak vyznělo. Chtěla jsem naznačit, že podle mého soudu není nikdy žádný pes vycvičen tak dokonale, aby na něj bylo stoprocentní spolehnutí. Za tím názorem si stojím a ráda budu s kýmkoliv na toto téma polemizovat. Pak by to nebyl pes, ale pes robot, kterého naprogramoval kdo - no člověk. Proto ta opatrnost, někdy možná přehnaná.
čevečka se mi právě líbí svojí absolutní nezávislostí, tím, že nutí člověka myslet a přemýšlet, kombinovat. Musíš být vždy o krok rychlejší, něž vlk. Rozhodně to není pesan na venčení na volno v parku. Také bych ho neměla na volno v lese, plném zvěře. Ale znám pár vlčáků, co mají přivolání velmi dobře zvládnuté. Paradox je, že české plemeno znám spíše z Itálie, kde jsou početně dost zastoupeni. Nějakou dobu jsem v Itálii byla, pracovně, pracovala jsem jako tlumočnice a překladatekla. Minulý čas je tam správně, teď na to čas vůbec nemám, řekla bych, že ani moc chuť. Baví mě teď být doma a starat se o všechen ten zvěřinec, co jsem si pořídíla. Také chování k cizím psům, ať cizím (né domácím) nebo cizímu plemenu se výchovou dá změnit, chce to ale tu správnou a hlavně včasnou socializaci. Proto by si vlka neměl pořizovat ten, co se mu nemá čas a možnosti první měsíce věnovat celodenně, seznámit ho se vším možným a hlavně, nemožným. Strasně moc mě naučila přemýšlet ta černá labinka na předvýchovu. Byla se mnou všude (WC splachovač jí přiváděl k šílenství, sprchy se bála, jak voda stékala po zákrytové stěně sprchového koutu). Uvědomila jsem si, že to vše jsou pro psa cizí, neznámé zvuky a je nutné ho seznámit, čím dřív, tím líp. Rozhodně u vlka nesmíš čekat, až bude mít po očkováních, tzn. 3. měsíce a pak - hůrááááá do světa. Tou dobou musí mít vše zmáknuté. No nic, toť vše.