Poradte! CEA,PRA-negativní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2008 16:53
kloaka

XXX.XXX.219.130

Dobry den!
Jsem tady znova
Chtěla jsem se na něco optat,byla mi nabídnuta fenka BC bez PP,krásna,čeno-bíla,ale to není podstatný,zajímalo by mě,oba rodiče byli s PP(nevím proč fena není),ale neřešte tohle!!!!!...oba měly vyšetření na CEA,PRO-negativní..chtěla jsem se zeptat,kdy je možne jít s malou take na vyšetření?? ihned,když má 9 týdnu?? nebo už měly být oni sní na vyšetření?
Klidně bych jí vzala,ale mám strach ze slepoty atd...
Děkuji!

15.8.2008 19:14
zzana

XXX.XXX.163.104

kloaka napsal(a):
Dobry den!
Jsem tady znova
Chtěla jsem se na něco optat,byla mi nabídnuta fenka BC bez PP,krásna,čeno-bíla,ale to není podstatný,zajímalo by mě,oba rodiče byli s PP(nevím proč fena není),ale neřešte tohle!!!!!...oba měly vyšetření na CEA,PRO-negativní..chtěla jsem se zeptat,kdy je možne jít s malou take na vyšetření?? ihned,když má 9 týdnu?? nebo už měly být oni sní na vyšetření?
Děkuji!

u BOC se udává vyšetření na CEA do 9 týdne, já jsem byla v 9 týdnu a vet mi říkal že už je to celkem pozdě, ale vyšetřil ho - nicméně s výsledkem pozitivní, jinak slepoty bych se moc nebála, pídila jsem se po těchto psech ( s CEA pozitivní) a lidé z klubu mi řekli že znají tak 3 případy ( já mám také jednoho a ještě k tomu s PP), jestli štěně chceš tak si to vyšetření nech udělat a dopředu se s majitely na tom domluv, jinak ten můj má 9 měsíců a ještě vidí, ale začínám zvažovat že mu udělám DNA testy, páč mi spousta lidí řekla že i jinou oční vadu mohl vet vyhodnotit jako CEA i přesto že to byl ophtalmolog - hold lidé nejsou stroje a mlhou se mýlit u DNA by to takhle být nemělo, to by mělo být 100%ní

15.8.2008 19:23
zzana

XXX.XXX.163.104

kloaka napsal(a):
Dobry den!
Jsem tady znova
Děkuji!

ještě k těm rodičům - neznamená že když rodiče mají CEA negativní tak z jejich vrhu nemohou být štěnda CEA pozitivní, v případě že by oba rodiče byli DNA carrier (přenašečitak je vysoká pravděpodobnost že bude nějaké to štěndo CEA pozitivní, ale jestli tě to uklidní tak ten můj je super, ale z toho důvodu mám k němu ještě druhýho, aby v případě naprosté slepoty ten živůtek zvládal lépe, tak uvidíme, ale nikde není napsáno že musí být zcela slepý

Přidejte reakci

Přidat smajlík