lucikk
napsal(a):
Prosím o fotečky.
Akitky jsou krásní pejsci.Doufám, že nebude nikomu vadit, že sem dám fotky s netu...
lucikk
napsal(a):
Prosím o fotečky.
Když už se tu zmínilo tohle krásné plemeno - nevíte někdo jaký je největší rozdíl mezi Akitou a Velkým Japonským psem? Vím, že ten druhý vznikl z prvního na území USA, ale ani nevím, jak je to s jeho uznáním. A jak se liší třeba vzhledem, povahou...
A vůbec, fotky jsou krásné, ale napiště o nich taky něco, kdo máte zkušenost
! Mě se strašně líbí, ale bála bych se jejich nezávislé povahy...
marcha
napsal(a):
Když už se tu zmínilo tohle krásné plemeno - nevíte někdo jaký je největší rozdíl mezi Akitou a Velkým Japonským psem? Vím, že ten druhý vznikl z prvního na území USA, ale ani nevím, jak je to s jeho uznáním. A jak se liší třeba vzhledem, povahou...
A vůbec, fotky jsou krásné, ale napiště o nich taky něco, kdo máte zkušenost
! Mě se strašně líbí, ale bála bych se jejich nezávislé povahy...
No shodou okolností jsem měla tu možnost vidět minulý týden VJP (no, to že to bylo v hospodě, s totálně ožralým pánečkem nebudu řešit
). Přišlo mi, že VJP je vyšší, útlejší a má méně širokou hlavu. AI je zase menší, podsaditější a takový medvídek.
Víc ti k tomu neřeknu. Tyhle plemena neznám, jen jsem je jednou viděla.
impact
napsal(a):
No shodou okolností jsem měla tu možnost vidět minulý týden VJP (no, to že to bylo v hospodě, s totálně ožralým pánečkem nebudu řešit
). Přišlo mi, že VJP je vyšší, útlejší a má méně širokou hlavu. AI je zase menší, podsaditější a takový medvídek.
Víc ti k tomu neřeknu. Tyhle plemena neznám, jen jsem je jednou viděla.
koukni se po netu, je tam mnoho informací.
lucikk
napsal(a):
Prosím o fotečky.
Ještě doplním tuto diskusi o informaci :
od letošního roku už KONEČNĚ FCI (ve spolupráci s Japonskem) uznala , že název pro americkou variantu = VELKÝ JAPONSKÝ PES je zavádějící .....a tak DOŠLO KE ZMĚNĚ NÁZVU NA AMERICKÁ AKITA (dále budu uvádět jako AA).
Na výstavě nyní zpět v FCI skupině č.5.
no a čím se liší AA :
....povaha - většinou přátelská-až VTĚRKY (mám fenu s canisterapeutickými zkouškami)
...velikost - mohutnější (výška stejná) , silnější kostra i hlava...
...barva - většinou černá maska , bílé podběhy +ponožky , barva těla jednobarevná-plášťová (červená , žíhaná , černá , plavá , bílá , hnědá ) , nebo pinto (strakatý pes) většinou bílý podklad s barevnými skvrnami .
jirina k
napsal(a):
od letošního roku už KONEČNĚ FCI (ve spolupráci s Japonskem) uznala , že název pro americkou variantu = VELKÝ JAPONSKÝ PES je zavádějící .....a tak DOŠLO KE ZMĚNĚ NÁZVU NA AMERICKÁ AKITA (dále budu uvádět jako AA).
no a čím se liší AA :
....povaha - většinou přátelská-až VTĚRKY (mám fenu s canisterapeutickými zkouškami)
...barva - většinou černá maska , bílé podběhy +ponožky , barva těla jednobarevná-plášťová (červená , žíhaná , černá , plavá , bílá , hnědá ) , nebo pinto (strakatý pes) většinou bílý podklad s barevnými skvrnami .
Já jsem si myslela, že AA by mohla být přátelštější a otevřenější, když v Americe fungovala hlavně jako společenský pes... Na netu jsem hledala, ale přiznám se ne moc podrobně a tak jsem konkrétní srovnání těchto dvou plemen nenašla. Ještě to zkusím... Kdybyste měla chuť se rozepsat více o povaze AA a o zkušenostech s Vaším psem, budu ráda! Díky!
jirina k
napsal(a):
no a čím se liší AA :
Počkej jako že je AA mohutněkší než AI? Tak v tom případě ten AA, co jsem ho potkala bych týranej chudák.
jirina k
napsal(a):
poraďte mi , jak sem přihodit fotky ....když tu na ně není okno ?
Ráda bych , ale jak ?
Jak, že tady není okno? Normálně klikneš na "reagovat" na příspěvek a tam ti pak naběhne nová stránka "odpovědět na" a na ní máš nadpis příspěvku, smajlíky, odesílat odpovědi, text příspěvku a OBRÁZEK. A tam to vložíš.
tlapka
napsal(a):
Ahoj. Doufám že se nebude nikdo zlobit. Přidávám mého Shibu.
aarve
napsal(a):
Ahoj. Doufám že se nebude nikdo zlobit. Přidávám mého Shibu.
Kenny