Nemocná fena - boule na zádech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2008 18:44
majdrous

XXX.XXX.218.224

Zdravím,
asi před týdnem se udělala feňuli boule na zádach, hned jsme letěli na veterinu - prý nějaký vnitřní zánět (asi), ale už to tam má týden a ani se to nezmenčuje. Jsem z toho docela nervózní, je fakt, že Maila od malička má problémy s kůží (dělali se jí různé strupy, vykusovala si holá místa,...) - vše bylo zřejmě způsobeno análními žlázkami, které teď musíme vyprazdňovat cca jednou za měsíc.
Ještě mě napadlo, včera jsem na ní našla blechu, ale že by to byla tak přehnaná reakce na blechu? Boule je velká asi cm x cm. A odblešená Maila je, asi to chytla včera od kamaráda a tu bouli měla už před tím.
Asi moc nikdo neporadí, jen kdyby někdo měl podobnou zkušenost.... držte nám pěsti.

Vložím sem fotku, ale nevím, zda to půjde vidět.

12.9.2008 21:41
samain

XXX.XXX.176.115

majdrous napsal(a):
Zdravím,
asi před týdnem se udělala feňuli boule na zádach, hned jsme letěli na veterinu - prý nějaký vnitřní zánět (asi), ale už to tam má týden a ani se to nezmenčuje. Jsem z toho docela nervózní, je fakt, že Maila od malička má problémy s kůží (dělali se jí různé strupy, vykusovala si holá místa,...) - vše bylo zřejmě způsobeno análními žlázkami, které teď musíme vyprazdňovat cca jednou za měsíc.
Ještě mě napadlo, včera jsem na ní našla blechu, ale že by to byla tak přehnaná reakce na blechu? Boule je velká asi cm x cm. A odblešená Maila je, asi to chytla včera od kamaráda a tu bouli měla už před tím.
Asi moc nikdo neporadí, jen kdyby někdo měl podobnou zkušenost.... držte nám pěsti.

Vložím sem fotku, ale nevím, zda to půjde vidět.

Jestli vám na veterině řekli,že je to zánět,může jít o nevyzrálý absces.Ten se obvykle po vyzrání - tedy když změkne,vypouští a zevnitř dezinfikuje.Není to nic dramatického.ATaky by se mohlo jednat i cystu,nebo tukovou bulku.

Kiko

28.1.2012 11:41
Kiko

XXX.XXX.132.124

Dobrý den,
omlouvám se, že vytahuji staré téma, ale přišlo mi zbytečné zakládat nové. Naší feňuli, 2 roky, velké plemeno se udělala ve slabinách ta samá boulička jako je na fotce (teď je tak velikosti půlky kuličky na cvrnkání), bohužel je chlupatá, takže jsem na to přišla až teď během česání, takže nevím přesně jak jí může mít dlouho, maximálně ale měsíc,je teď čerstvě po hárání, tak nevím zda by to mohlo souviset i s tím, nicméně si myslím, že boule se udělala až v posledních dnech, protože jsem jí během hárání kontrolovala často pipku a když byla na zádech, tak bych si výrustku určitě všimla. Pádili jsme hned k vetovi, a ten se tvářil dosti neurčitě, dal nám zatím nějakou vodičku, kterou máme výrustek 3 krát denně mazat a v pondělí na kontrolu, popřípadě navrhoval podvázání. Nicméně mi nebyl schopný říct o co pořádně jde. Chtěla jsem tedy poprosit zda by se mohla případně ozvat zadavatelka o co šlo u jejího pejska, případně zda by se ozval někdo další s podobnými zkušenostmi.
Děkuji.

28.1.2012 11:53
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Já nechci strašit, ale nechala bych to vyndat a poslat na histologii. Právě bojujeme s mastocytomem, je to malá podkožní bulka, která prorůstá do svalu. Udivuje mě , že to váš vet nechal. Držím palce.

Kiko

28.1.2012 12:37
Kiko

XXX.XXX.132.124

Mastocytom vypadá takto? Pořád váhám jestli nezajet jěště na kliniku, ale raději hned v pondělí pojedu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2012 21:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kiko napsal(a):
Mastocytom vypadá takto? Pořád váhám jestli nezajet jěště na kliniku, ale raději hned v pondělí pojedu.

Mastocytom může vypadat úplně jakkoliv... podle obrázku se nedá nic poznat, jen velmi málokdy, pohmatem se dá rozlišit tak max. absces od čehokoliv jiného a to ještě ne vždycky. Jediný způsob, jak zjistit, co která bulka je zač, je: udělat cytologii, tzn. do bulky se píchne jehla, odeberou se buňky a ty se zkoumají pod mikroskopem - tak je možné zjistit aspoň přibližně o co jde - zánět/nádor, občas lze poznat i případný druh nádoru, třeba ten mastocytom je občas vidět hezky, občas vidíte jenom že to je nádor. Nebo bulku odstranit a nechat si udělat histologii, to je tutovka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík