Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2008 15:38
luca141

XXX.XXX.207.67

ahojky všem, chtěla jsem se zeptat jestli tady někdo nestudujete zoologii, nebo někoho takového neznáte? zajímalo by mě co přesně takovej zoolog dělá, uplatnění zooologů(jestli není problem sehnat práci....) jestli je škola těžká, kde třeba studujete...
díky

17.9.2008 15:56
marcha

XXX.XXX.166.72

luca141 napsal(a):
ahojky všem, chtěla jsem se zeptat jestli tady někdo nestudujete zoologii, nebo někoho takového neznáte? zajímalo by mě co přesně takovej zoolog dělá, uplatnění zooologů(jestli není problem sehnat práci....) jestli je škola těžká, kde třeba studujete...
díky

Ahoj, já vystudovala zoologii na Přírodovědecké fakultě Karlovy Univerzity v Praze. Studovala jsem obor etologie-ekologie s tím, že těžko najdu uplatnění, ale budu studovat co mě baví a pak se uvidí... Nebyl to moc rozumný přístup a teď bych asi uvažovala jinak. Na druhou stranu jsem měla štěstí a uplatnila se v oboru, takže jsem maximálně spokojená - není to sice o penězích, ale není nad to, když člověk dělá co ho baví, když už musí trávit třetinu života v práci...
Jestli je studium těžké, to je relativní... Záleží na které škole bys zoologii studovala - v Praze nebo třeba na PřF v Budějicích jsou dost nároční. Ale ani ne tak na memorování na zkoušky, to se dá vždycky nějak zvládnout (jsou lehčí i těžší předměty a záleží i na osobnosti přednášejícího), ale na nasazení studenta. Počítá se tam s tím, že studenty ten obor baví - takže budou ochotní trávit na cvíčkách třeba i víkendy, platit si exkurze apod. A největší nasazení vyžaduje bakalářka a následně diplomka - pracuje se na ní několik let, podle toho, co si vybereš jezdíš na týdny do terénu nebo trávíš celé dny v laborce nebo v chovech... Vyžaduje se solidní vědecká práce. To bez zájmu a zapálení nejde.
A uplatnění? V zoologických zahradách, ve správách CHKO a NP, na vysokých školách jako přednášející, v akademii nebo výzkumných ústavech jako vědecký pracovník anebo taky jako učitel na středních školách. Člověk získá všeobecné biologické vzdělání a pak se specializuje na zoologii, takže nemusí být přímo zooologem. Koneckonců - to nejdůležitější, co člověk na vejšce získá (nebo by měl) je beztak všeobecný rozhled, schopnost hledat si informace a učit se nové věci, ovládat počítač a angličtinu, vycházet s lidmi. A to se hodí v každé práci. Odborné znalosti a titul nejsou všechno...
Kdybys měla ještě nějaký dotaz, ozvi se mi na mail!

Přidejte reakci

Přidat smajlík