Jaký je vhodný věk připustit fenu BSP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vendelín

19.10.2008 13:03
vendelín

XXX.XXX.251.30

Zdravím a byla by jsem ráda kdo by mi poradil v kolika měsících je nejlepší krýt fenu plemene BSP. Někdo říka v 18 měsících,jinej v 21měsících a někdo zase ve 26 měsících.Poraďte ,který věk je pro ní nejlepší .Díky Jana

cobli

19.10.2008 15:33
cobli

XXX.XXX.176.34

vendelín napsal(a):
Zdravím a byla by jsem ráda kdo by mi poradil v kolika měsících je nejlepší krýt fenu plemene BSP. Někdo říka v 18 měsících,jinej v 21měsících a někdo zase ve 26 měsících.Poraďte ,který věk je pro ní nejlepší .Díky Jana

Pokud jí chcete doopravdy připouštět,raději si o tom něco přečtěte

vendelín

19.10.2008 16:15
vendelín

XXX.XXX.251.30

cobli napsal(a):
Pokud jí chcete doopravdy připouštět,raději si o tom něco přečtěte

Četla jsem v knize o Švýcarských salašnických psech,že podle chovatelských směrnic je nejnižší věk chovné feny 18 měsíců,ale v knize Bernský Salašnický Pes od Ester Verhofer je napsáno nejnižší hranice krytí 21měsíců.A od chovatelů je slyšet taky něco jiného.Chci pro fenu to nejlepší nechci spěchat,ale zase někdo říká že se nemá otálet že pak mají špatné porody,když mají první štěňata dlouho.Přiměřené stáří je tedy ???????????????????

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2008 16:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

vendelín napsal(a):
Četla jsem v knize o Švýcarských salašnických psech,že podle chovatelských směrnic je nejnižší věk chovné feny 18 měsíců,ale v knize Bernský Salašnický Pes od Ester Verhofer je napsáno nejnižší hranice krytí 21měsíců.A od chovatelů je slyšet taky něco jiného.Chci pro fenu to nejlepší nechci spěchat,ale zase někdo říká že se nemá otálet že pak mají špatné porody,když mají první štěňata dlouho.Přiměřené stáří je tedy ???????????????????

3-4 roky. Toť můj názor pro fenu této velikosti.

20.10.2008 08:10
eby

XXX.XXX.73.143

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
3-4 roky. Toť můj názor pro fenu této velikosti.

4 roky je dlouho. U velkých psů se kryje okolo 2,5roku což si myslim že je ideál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík