dobrmanier

XXX.XXX.219.131
Ahoj, mame jednu rozrizlou tlapku a jednu s nabehem na to. Vzniklo to popraskanim a diky pohybu se to rozsklebilo. Kapu Betadinou, ale vysusuje okoli tlapky a na namazani mam doma jen Infadolan. Nevite o nejake antibakterialni masticce nebo cemkoli, co by se dalo na tlapku pouzit, aby se zatahla? Psa to boli, pokulhava kvuli tomu. Díky za tip
dobrmanier
napsal(a):
Ahoj, mame jednu rozrizlou tlapku a jednu s nabehem na to. Vzniklo to popraskanim a diky pohybu se to rozsklebilo. Kapu Betadinou, ale vysusuje okoli tlapky a na namazani mam doma jen Infadolan. Nevite o nejake antibakterialni masticce nebo cemkoli, co by se dalo na tlapku pouzit, aby se zatahla? Psa to boli, pokulhava kvuli tomu. Díky za tip
vývar z řapíku ránu vysuší a nebo Bactroban, antibakteriální mast, ta je běžně k zakoupení v lékárně.
dobrmanier
napsal(a):
Tak s tímhle máme zkušeností fůru... většinou jsem to řešila tak, že maličko zakápnu betadinou a jakmile se trochu vstřebá a zaschne tak promastím krémem nebo mastičkou - osvědčily se mi rakytníková indulona, calcium panthotenicum (mastička bez předpisu v lékárně) a nově jsem používala i matičku pro koně "Dromy - Bylinná mast hojivá" (obsahuje mimo jiné Tea tree olej jako desinfekční přísadu takže to už jsem desinfikovala betadinou jen jednou úplně na začátku těsně po vzniku zranění)). Rozhodně doporučuju pro lepší hojení tlapky použít botičku (aspoň se tak zabrání bleskurychlému olízání mastičky). Na ven jsme měli neoprenové od Trixie, pěkně drží ale prodyšnost je horší, na doma home-made "ponožky" ušité z kusu starých tepláků.
dobrmanier
napsal(a):
U nás se podobné záležitosti zasypou framykoinem (jen 1x po vyčištění rány, pak už ne) a já to teda pak i převážu, aby to drželo pohromadě, co má srůst, začne srůstat, co nemá, to se odhojí... A na zatahování ran je výborná dubová kůra (dá se běžně koupit v lékárně, udělá se odvar a pak 3x denně ránu opláchnout dubovkou). Jinak mám i dobrý zkušenosti s takovým tím samodržícím pružným obinadlem přes základový obvaz, hezky to drží na noze...
dobrmanier

XXX.XXX.200.35
wami
napsal(a):
U nás se podobné záležitosti zasypou framykoinem (jen 1x po vyčištění rány, pak už ne) a já to teda pak i převážu, aby to drželo pohromadě, co má srůst, začne srůstat, co nemá, to se odhojí... A na zatahování ran je výborná dubová kůra (dá se běžně koupit v lékárně, udělá se odvar a pak 3x denně ránu opláchnout dubovkou). Jinak mám i dobrý zkušenosti s takovým tím samodržícím pružným obinadlem přes základový obvaz, hezky to drží na noze...
Díky za tipy. A myslíte, že Infadolan pomuze alespon prevenci praskani?
hankamrkev
napsal(a):
Preventivně zkuste mazat tlapky čistou neparfemovanou vazelínou (k dostání v lékárně). Mám s ní nejlepší zkušenosti. Bydlíme v zasolené Praze, v zimě mažem skoro každý den a v pohodě.
Dneska jsem v novém čísle PPČ viděla reklamu na mast ALAPTID,měla by bejt dobrá na odřeniny,řezný rány,když se solí v zimě.... Dá se koupit v lékárně nebo u veta.Nemáte někdo zkušenost?