regie
napsal(a):
ahoj jaké máte názory na asi 2 hodinovou poměrně komplikovanou operaci 11 letého tibetského teriéra?operace není životně nutná,ale bez ní nebude chodit na zadní nohy,jen pořád rozmýšlíme zda to není vzhledem k věku velké riziko?děkuju za názory příp.zkušenosti
no tak já operovala 16 letou fenu, ale je fakt že šlo o lehký zákrok (cca 10 min.) kdy vet musel pod víčko píchnout injekci, k tomu bylo třeba fenu uspat, použil k tomu narkozu (nevím jak se jmenuje) takovou kdy mi fena po opreci odešla po svých, prostě po zákroku jí opět něco píchl do žíly, pak jsem počkala asi 20 min. a mohla jsem opatrně a v klidu odejít, je to údajně narkoza která se používá i u lidí, bohužel neporadím, prostě pokud operace tak jedině s touto narkozou
zzana
napsal(a):
no tak já operovala 16 letou fenu, ale je fakt že šlo o lehký zákrok (cca 10 min.) kdy vet musel pod víčko píchnout injekci, k tomu bylo třeba fenu uspat, použil k tomu narkozu (nevím jak se jmenuje) takovou kdy mi fena po opreci odešla po svých, prostě po zákroku jí opět něco píchl do žíly, pak jsem počkala asi 20 min. a mohla jsem opatrně a v klidu odejít, je to údajně narkoza která se používá i u lidí, bohužel neporadím, prostě pokud operace tak jedině s touto narkozou
no o nečem takovej už jsem slyšela,ale nejsem si jistá zda to není možné pouze u kratších zákroků...ale i tak děkuju za postřeh..
regie
napsal(a):
ahoj jaké máte názory na asi 2 hodinovou poměrně komplikovanou operaci 11 letého tibetského teriéra?operace není životně nutná,ale bez ní nebude chodit na zadní nohy,jen pořád rozmýšlíme zda to není vzhledem k věku velké riziko?děkuju za názory příp.zkušenosti
Já Vašeho psa neviděla, ale pokud netrpí žádnými závažnými poruchami (cukrovka, nemoc srdce...) a celkově vypadá fit, tak si myslím, že bych k operaci také přistoupila. Zvláště pak, když by mu to mělo umožnit chodit, protože pro psa není nic horšího než když mu neslouží zadní paciny. Rozhodně si ale nechte udělat veškerá nutná předoperační vyšetření (krev, ekg, klidně i sono nebo rentgen na zjištění stavu vnitřních orgánů) a samozřejmě použít šetrnou narkózu. Pokud to půjde epidurálkou nebo inhalačkou, to už bude na zvážení veta co Vám doporučí, ale jak píšu, pokud pes není ve špatné kondici, tak dobrý vet dokáže zázraky při minimálním riziku.
regie
napsal(a):
no o nečem takovej už jsem slyšela,ale nejsem si jistá zda to není možné pouze u kratších zákroků...ale i tak děkuju za postřeh..
Tak ho nechce operovat normálně pod inhalační narkozou, tak ho budou monitorovat a pořádně hlídat :-) Jinak moje fenka (necelých šest let) měla ted tuto narkozu co tu popisujete a byla na zákroku necelé dvě hodiny, brali jí řasu z tlamičky, měla to fakt hodně moc + čistili zoubky a odešla taky po svých, naprosto paráda
regie
napsal(a):
Taky jsem měla tibeťandu, v 11 letech podstoupila kastraci kvůli hnisavému zánětu dělohy, byla na tom tenkrát hodně špatně, navíc měla nemocné srdíčko......operaci zvládla be z problémů a ještě s námi byla krásné 3 roky. Tibeťáčci jsou úžasní, moc tomu vašemu držím palce.