Venčení výchova středoasiata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2006 13:00

Ahojky všem, po dvou měsících se opěr ozývám a děkuji všem za odpvědi a rady.Takže pejskovi je teď rok,kontakt s lidmi a psi na vycházce jsem se znažila ještě zvýšit,kvůli výstavě jsem uprostřed pěší zony zkoušela postoj,zuby atd.když není nablízku žádný pes jde nám to skvěle- samozřejmě pod vidinou vidatné a lahodné odměny,mám všechny kapsy tak prosáklé mňamkama,že jsem jak chodící uzenář..no jakmile se objeví pesan převládá okamžitě to, že tady je pán ten náš, nedejbože, aby ten příchozí zavrčel nebo se špatně podíval..to je konec jsme k neudržení,jen doufám, že se to fakt věkem trošku zklidní,jaké máte zkušenosti i ohledně výstavy,aby tam nekoho neslupnul!A ted prosím o posouzení tohoto,Přítel venčil našeho azouše a potkali fenu pitbula,fenka na něj šíleně spustila,její panička za ní vlála a nemphla jí udržet jak se na toho našeho hnala.ten náš ovšem začal šílet taky dostat se k sobě tak se snad servou,to je divné ne?Pak se stalo to,že přítel jak ho táhnul pryč,tak se po něm ohnal,já bych řekla,že v tom smyslu -nedržmě,co mě táhneš jdu se servat- a to je taky divné.přitom ho venčíme oba,dáváme mu žrádlo oba,dobroty i jsme na něj stejně přísní,i když já si s ním hraju o něco míň,a jsem možná i přísnější,

16.3.2006 13:36

rachel31 napsal(a):
Ahojky všem, po dvou měsících se opěr ozývám a děkuji všem za odpvědi a rady.Takže pejskovi je teď rok,kontakt s lidmi a psi na vycházce jsem se znažila ještě zvýšit,kvůli výstavě jsem uprostřed pěší zony zkoušela postoj,zuby atd.když není nablízku žádný pes jde nám to skvěle- samozřejmě pod vidinou vidatné a lahodné odměny,mám všechny kapsy tak prosáklé mňamkama,že jsem jak chodící uzenář..no jakmile se objeví pesan převládá okamžitě to, že tady je pán ten náš, nedejbože, aby ten příchozí zavrčel nebo se špatně podíval..to je konec jsme k neudržení,jen doufám, že se to fakt věkem trošku zklidní,jaké máte zkušenosti i ohledně výstavy,aby tam nekoho neslupnul!A ted prosím o posouzení tohoto,Přítel venčil našeho azouše a potkali fenu pitbula,fenka na něj šíleně spustila,její panička za ní vlála a nemphla jí udržet jak se na toho našeho hnala.ten náš ovšem začal šílet taky dostat se k sobě tak se snad servou,to je divné ne?Pak se stalo to,že přítel jak ho táhnul pryč,tak se po něm ohnal,já bych řekla,že v tom smyslu -nedržmě,co mě táhneš jdu se servat- a to je taky divné.přitom ho venčíme oba,dáváme mu žrádlo oba,dobroty i jsme na něj stejně přísní,i když já si s ním hraju o něco míň,a jsem možná i přísnější,

Podle mě je to chování v afektu, s "klapkami na očích=zatmění mozku" - vnímal pouze toho uřvaného protivníka. Podle mě, pokud toto chování se jindy podobně neprojevuje, není to "útok" na pána, ale pouze bránění se odporu-něčemu nepříjemnému, co ho omezuje v jeho "svobodě se bránit agresorovi" (byť se on sám choval obdobně).
Myslím, že výpad na přítele nepřišel v době souvislého odtahování od toho psa, ale v momentě škubnutí vodítkem.

16.3.2006 13:52

rachel31 napsal(a):

Náš asiat se choval úplně stejně. Když jsem s ním chodila po městě, aby si zvykl na ruch, jakmile uviděl jiného psa, tak spustil. Ale na výstavě uznal, že těch psů je spousta, tak se tam chovej jako beránek. Samozřejmě do té doby, než některý pes po něm vyjel. U kruhu jsem zabrala nějaké klidnější místo, tak, aby nás nikdo nemusel neustále překračovat. V kruhu patřil vždy k těm klidnějším. Ale většina rozhodčích počítá s tím, že když se vystavovaní psi předvádějí v pohybu, potřebují více prostoru. Proto si přítomné vždy rozdělili do skupinek. Teď, když je kvůli kupírovaným uším na výstavě v kruhu tak málo asiatů, tak to ani nebude nutné.
Ohledně vyjíždění po feně. Když ho fena napadne, tak jí s řevem povalí na zem a tam jí drží, dokud nezačne kňourat. Jinak jí nijak zvlášť neublíží.
Ohledně toho ohnání se. Můj přítel také vedl našeho asiata na vodítku a potkal člověka s irským setrem. Oba psi na sebe začali na vodítkách dorážet a přítel chtěl mezi nimi udělat bariéru svým kolenem. Ještě se jeho koleno neocitlo ani zčásti mezi nimi a už v něm měl 2 díry od horních špičáků. Myslím si, že kdyby jej chtěl náš asiat kousnout, tak to vezme na "plnou hubu" a nebudou tam jen horní zuby, ale i stopy po spodní čelisti a patrně horší zranění než 2 tečky (i když asi 2 cm hluboké, v momentě oteklé a všude krve jako z prasete). Pak samozřejmě následovala mezi mnou a přítelem hádka. Tehdy jsme spolu byli krátce a on propagoval názor, že by se takový pes měl nechat utratit, který zraní svého pána. Málem to byl konec našeho vztahu, ale přítel pochopil asiatí povahu a dnes je to jeho nejoblíbenější pes v naší 6 členné smečce. Také tvrdí, že už bez asiata nikdy být nechce.

6.6.2006 21:24

rachel31 napsal(a):

Myslim,ze ta agresivita ohledne psu je u SAO normalni.Mam take fenu a nesnese zadneho psa ani stene.Tihle psy nejsou na vystavy tak jako kavkaz atd...Ale mnoho majitelu a chovatelu je absolvuje.Da se to zvladnout i pitbulove se vystavuji a to byste mela videt...vsichni jeci,vzpinaji se,snazi se dostat k jinemu psu...Ale preziva se to bez zraneni...A ze se ohnal to bych nevidela zas tak cerne,SAO je pes jednoho pana,ostatni respektuje,asi takhle nejak bych to rekla...Ale urcite bych si na to davala pozor jestli to bylo jen v afektu,aby ho nechal byt a nebo uvidite naznak i jinde...

7.6.2006 11:55

rachel31 napsal(a):

K tomu kousnutí - je to tzv. přenesená agrese. Nebo tak nějak. Pes v tom afektu nevidí, neslyší a kousne to, co má nejblíž. Často je to vidět za ploty, kde jsou dva psi. Jdete kolem se svým psem, ti za plotem na něj ječí a pak se dorafají navzájem. Je to prostě přecvak v mozku.
Hm, ale určitě bych s tím něco dělala, ptž až vyroste, tak by zrovna u asiata mohly být takový situace nebezpečný... Pro přítele samozřejmě.

7.6.2006 13:24

impact napsal(a):
K tomu kousnutí - je to tzv. přenesená agrese. Nebo tak nějak. Pes v tom afektu nevidí, neslyší a kousne to, co má nejblíž. Často je to vidět za ploty, kde jsou dva psi. Jdete kolem se svým psem, ti za plotem na něj ječí a pak se dorafají navzájem. Je to prostě přecvak v mozku.
Hm, ale určitě bych s tím něco dělala, ptž až vyroste, tak by zrovna u asiata mohly být takový situace nebezpečný... Pro přítele samozřejmě.

To my zatím problémy se psy nemáme, domácí a ani cizí nekoušeme, nevrčíme, jen si chceme hráááát

7.6.2006 13:25

paja m napsal(a):
To my zatím problémy se psy nemáme, domácí a ani cizí nekoušeme, nevrčíme, jen si chceme hráááát

Babur - 7 měsíců

7.6.2006 13:27

paja m napsal(a):
Babur - 7 měsíců

Pascha 4 měsíce

7.6.2006 13:28

paja m napsal(a):
Pascha 4 měsíce

Babur a strýček Geoffrey

7.6.2006 13:34

paja m napsal(a):

Jenže ona ta přenesená agrese může být i na člověka. Což je asi váš přápad. To s těmi psy za plotem jsem uvedla jako názornou ukázku...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2006 10:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

impact napsal(a):
Jenže ona ta přenesená agrese může být i na člověka. Což je asi váš přápad. To s těmi psy za plotem jsem uvedla jako názornou ukázku...

no nedělají to jenom asijati ,dělají to i jiní psi ,on prostě v té chvíli příliš nevnímá to do čeho kouše,psi při rvačce klidně kousnou i do svého pána ,a asi se s tím nic moc dělat nedá ,já když je od sebe rvu tak na ně napřed řvu aby si uvědomili že tam jsem ,ale počítat se s tím vcelku musí ,taky se mi stala nečekaná věc kdy jsem vyndavala psu klíště a vytrhla mu chomáč chlupů z ucha /nerada/ asi ho to hodně zabolelo ,nechtěl kousnout mě ale v mžiku přeskočil plot a zakousl se do přihlížejícího sousedova psa,prostě přenesená agrese

10.6.2006 15:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no nedělají to jenom asijati ,dělají to i jiní psi ,on prostě v té chvíli příliš nevnímá to do čeho kouše,psi při rvačce klidně kousnou i do svého pána ,a asi se s tím nic moc dělat nedá ,já když je od sebe rvu tak na ně napřed řvu aby si uvědomili že tam jsem ,ale počítat se s tím vcelku musí ,taky se mi stala nečekaná věc kdy jsem vyndavala psu klíště a vytrhla mu chomáč chlupů z ucha /nerada/ asi ho to hodně zabolelo ,nechtěl kousnout mě ale v mžiku přeskočil plot a zakousl se do přihlížejícího sousedova psa,prostě přenesená agrese

to znám, mě když se pustili do sebe pes a fena, tak nic nepomáhala, rvali se a na mě nedaly....
ale ted mám smečku volně puštěnou a nervou se,vycházejí spolu velice dobře, mají se rádi,ale kdybych k nim pustila Dianu/ co se vrátila/ tak by bylo zle. respektují se,olizují se přes plot,ale jinak ji nemají moc rádi.
na obrázku smečka při hraní

10.6.2006 15:25

stredoasiati napsal(a):
to znám, mě když se pustili do sebe pes a fena, tak nic nepomáhala, rvali se a na mě nedaly....
ale ted mám smečku volně puštěnou a nervou se,vycházejí spolu velice dobře, mají se rádi,ale kdybych k nim pustila Dianu/ co se vrátila/ tak by bylo zle. respektují se,olizují se přes plot,ale jinak ji nemají moc rádi.
na obrázku smečka při hraní

naše mládí, kuk na paničku, co dnes bude k papání????

10.6.2006 15:27

stredoasiati napsal(a):
naše mládí, kuk na paničku, co dnes bude k papání????

naši dorostenci
hele, panička nese papání Elze a co my????

Přidejte reakci

Přidat smajlík