Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2005 10:41

Ahoj, docela by mě zajímalo, jak vaši pejsci zvládají bouřku, jestli to prospí nebo jsou neklidní. Máme v práci dva velké psi a dnes v noci jak byla bouřka tak prorvali plot a utekli, takže docela trnu jestli se vrátí, nebo byli tak vystresovaní že třeba zpátky netrefí?

17.5.2005 09:33

katka napsal(a):
Ahoj, docela by mě zajímalo, jak vaši pejsci zvládají bouřku, jestli to prospí nebo jsou neklidní. Máme v práci dva velké psi a dnes v noci jak byla bouřka tak prorvali plot a utekli, takže docela trnu jestli se vrátí, nebo byli tak vystresovaní že třeba zpátky netrefí?

Ahoj, je to u každého psa jinak. Měla jsem velkého knírače a ten každou bouřku protrpěl pod peřinou. Teď mám malou kníračku a ta na hromy a blesky nereaguje vůbec nijak.
Katty

17.5.2005 09:45

katty napsal(a):
Ahoj, je to u každého psa jinak. Měla jsem velkého knírače a ten každou bouřku protrpěl pod peřinou. Teď mám malou kníračku a ta na hromy a blesky nereaguje vůbec nijak.
Katty

No jo, doma mám taky ještě tři malý pejsky, ten nejstarší to prochrápe, ale mlaďoši( deset měsíců) byli celkem vyděšení, protože to fakt byli strašný rány.

17.5.2005 10:18

katka napsal(a):

My máme dva psy - berňáka a bígla. Bígl je v pohodě, ale berňák se hned začne cpát dovnitř (máme je na zahradě) a nemůžeme ho dostat ven ani na salám...

17.5.2005 11:24

katka napsal(a):

Naše stará něm.ohařka se bouřky (hlavně blesků) bojí tak, že je schopná utéct jakýmkoliv směrem a domů pak není schopná se vrátit. Ovykle doběhne někam za světlem a tam se jí někdo ujme. Bydlíme skoro na samotě a tak jsme se jí něco nahledali. Jednou byla na nádraží, podruhé na celnici. Snažíme se jí před bouřkou zavírat. Teď máme ještě mladou čuvačku a ta dnes v noci venku tak štěkala,že mě vzbudila a já zjistila, že je vlastně bouřka. Fenku jsem pustila domů. Nevypadala, že by se vyloženě bála, ale na hřmění reagovala štěkáním. Přiměřeně jsem ji uklidňovala, ale nevím, co si o tom myslela, když druhá fena zalézala pod postel.Nakonec tam byly obě. Ta mladší, ale asi proto, že nechce starou nikam nechat vlést bez jejího dovolení.

17.5.2005 12:04

katka napsal(a):

Naše fenka je po jedné dost hnusné bouřce spolehlivý radar na bouřku. Znervozní, kňučí, jazyk má venku a zrychleně dýchá a celá se klepe a cpe se do baráku. Řeším to tak, že když to začne dělat, tak za ní jdu ven a uklidňuju ji, že to nic není a že to přejde.

17.5.2005 12:45

katka napsal(a):

Tak to ja mam nastesti kliku, muj pejsa si bourku uziva - kdyz zacne bleskat a hromovat, chce ven... Asi si mysli, ze je to konkurencni hlasity pes, a chce si to s nim vyridit...

17.5.2005 14:37

orin napsal(a):
Tak to ja mam nastesti kliku, muj pejsa si bourku uziva - kdyz zacne bleskat a hromovat, chce ven... Asi si mysli, ze je to konkurencni hlasity pes, a chce si to s nim vyridit...

Tak jsem se před chvílí vrátila z útulku, ty naše potvory se naštěstí našli, jsou živí a zdraví, až na tu únavu. A ta radost když viděli naše auto

19.5.2005 22:00

katka napsal(a):

Můj RTW se bouřky velmi bojí, uklidní se až když je s námi v domě. Je-li zrovna sám (když jsme někde pryč), protrpí to nějak, ale nikam neutíká.
Dvě malé holky – šeltie a kavalírka bouřku sice zaznamenají, ale spíše ji ignorují. Tedy já mám v tomto štěstí.
K pejskům, co utečou, bojí-li se bouřky, nebo petard: Opravdu se stává, že jsou při útěku do neznáma „mimo“ a pak se nedokáží vrátit zpět. Proto je nutné si na to dát pozor, a když už se stane, hned „vyhlásit pátrání“, protože že se vrátí sami, je malá pravděpodobnost.

20.5.2005 07:35

katka napsal(a):

Můj tříletý choďák Nero se bouřky vůbec nebojí, on se vlastně bojí jen vysavače (no co kdyby malinkého pejsánka chtěli vysát) a výšek (na rozhlednu bych ho nedostala).

20.5.2005 10:41

katty napsal(a):
Katty

Desensky pouziva k desenzibilizaci strachu z bourky zvukove kazety, muzes se s nim domluvit na jeho strankach, je tam k tomu forum http://artemis.erbak.com/
Podobne se postupuje i pri lecbe fobii u lidi, zacnes u nejjemnejsiho podnetu, ktery vyvolava strach, ale je jeste snesitelny, zklidnis cloveka pomoci relaxace a postupne se to stupnuje, vetsinou staci ta 10 sezeni s pacientem
pak je jeste jedna skola, ktera to leci pomoci soku, cloveka, ktery se boji pavouku, posype pavouky atd., s tim nemam zkusenost a nelibi se mi to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík