Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2005 15:21

Ahojky, nevíte někdo o táboře se psama který ale není nijak konkrétně zaměřen třeba na agility nebo obranu, ale jde spíš o příjemně strávený čas s čtyřnahýma miláčkama a lidma kreří by chtěli totéž ? ? ?
Agility jsme běhalli ale není čas a nemá cenu znova začínat. A na obranu nemám vhodné psy
Pátrám a hledám ale nikde nic nenacházím.
Jestli někdo o nečem takovým víte, nejlíp z Moravy /není podmínkou /, prosím napište mi buď sem nabo na mailík awery@centrum.cz
Moc děkuji

19.5.2005 13:08

awery napsal(a):
Ahojky, nevíte někdo o táboře se psama který ale není nijak konkrétně zaměřen třeba na agility nebo obranu, ale jde spíš o příjemně strávený čas s čtyřnahýma miláčkama a lidma kreří by chtěli totéž ? ? ?
Agility jsme běhalli ale není čas a nemá cenu znova začínat. A na obranu nemám vhodné psy
Pátrám a hledám ale nikde nic nenacházím.
Jestli někdo o nečem takovým víte, nejlíp z Moravy /není podmínkou /, prosím napište mi buď sem nabo na mailík awery@centrum.cz
Moc děkuji

videla jsem prave zamerene tabory na urcity typ vycviku (agility, tanec se psem, lovecky vycvik) nebo zamerene na urcita plemena - vymarsky ohar, nemecka doga ap.
Co mas za plemeno?

19.5.2005 14:36

dejavu napsal(a):
videla jsem prave zamerene tabory na urcity typ vycviku (agility, tanec se psem, lovecky vycvik) nebo zamerene na urcita plemena - vymarsky ohar, nemecka doga ap.
Co mas za plemeno?

taky by me to zajimalo - mam stene NO
diky za pripadne info

19.5.2005 22:41

dejavu napsal(a):
Co mas za plemeno?

Ahoj, mám malopočetné plemeno Welsh Corgi Cardigan [ welš korgi kardygan ] . Asi to nebudete znát. Jsou to původně pastevci / má je třeba anglická královna Alžběta ll.
A k tomu zaměření táborů:
Na agility nechci, protože jsme ho před dobou dělali ale není čas a nemyslím si,že má cenu učit psa na 1 max. 2 týdny v roce psa znova překážky. Myslím že by to nemělo cenu.
Na obranu to nejsou vhodní pesani.Mají asi 30cm v kohoutku ale spíš povahově - jsou to naši miláčci

Ale uvažovala jsem jestli se nedělá tábor na poslušnost ???

Tady malá fotečka našeho nového miláčka / Corgiho teda Corgice
Jménom Eňa

19.5.2005 22:48

awery napsal(a):
Ahoj, mám malopočetné plemeno Welsh Corgi Cardigan [ welš korgi kardygan ] . Asi to nebudete znát. Jsou to původně pastevci / má je třeba anglická královna Alžběta ll.
Na agility nechci, protože jsme ho před dobou dělali ale není čas a nemyslím si,že má cenu učit psa na 1 max. 2 týdny v roce psa znova překážky. Myslím že by to nemělo cenu.
Na obranu to nejsou vhodní pesani.Mají asi 30cm v kohoutku ale spíš povahově - jsou to naši miláčci

Jménom Eňa

A tady jestě jedna jak miláček vypadá momentálně

20.5.2005 08:38

awery napsal(a):

Ahoj Zuzo, jak vypadá tohle plemeno ví právě díky královně spousta lidí, ale že je štěňátko tak roztomilý bobeček, to jsem si nemyslela. Jaké máš s plemenem zkušenosti? Neznám v okolí nikoho, kdo by ho měl.

20.5.2005 09:07

awery napsal(a):

zkus napsat na Vycvik@hafbezobav.cz
poradaji nejaky nespecificky vycvikovy tabor pro rodinneho psa

20.5.2005 09:28

awery napsal(a):

Jménom Eňa

Ahoj, já zrovna o corgi četla jaké je to super všestarné plemeno. Už nevím, kde to bylo. Jeden člověk, který se zabýval sportovní kynologií se musel přestěhovat do malého bytu, kam se jeho oblíbené plemeno NO nevešlo. Pořídil si tedy jiného ovčáka - corgiho. Na prvních závodech se na něj "dobrmaňáci, NOčkáři, ..." dívali zpočátku s despektem - tenhle jezevčík chce závodit, ... i s obranou?! ..... .... corgi vyhrál, obranu měl super, poslušnost přesnou, stopu bezvadnou. Je to ovčák se vším všudy (i když s kratšíma nožičkama).
Nikdo Vás samozřejmě nenutí dětat s ním obranu, jen jsem chtěla naznačit, že to jsou dobře upotřebitelní psi.
Já jedu na tábor k Benešovu, obrany tam jsou, ale nemusíte se jich účastnit, ubytování v chatkách. Nevím, zda mají ještě volno, propozice bych Vám mohla poslat na mail. Pak vím o táboře u Kroměříže - tam je to také zaměřené na všechno - i na předvádění ve výstavních kruzích, zájemci mohou v závěru tábora složit i nějakou zkoušku.

20.5.2005 10:05

awery napsal(a):

tak jsem se trochu pohrabala v internetu a nasla more vycvikovych taboru a dala to jako tema samostatne, urcite si vyberes, na jednom tom tabore v Žirovnici byl na jejich strankach prave welsch corgi, mozna ilustracne asi, ale i tak te to mozna potesi.

20.5.2005 20:59

zdenca napsal(a):
Ahoj Zuzo, jak vypadá tohle plemeno ví právě díky královně spousta lidí, ale že je štěňátko tak roztomilý bobeček, to jsem si nemyslela. Jaké máš s plemenem zkušenosti? Neznám v okolí nikoho, kdo by ho měl.

Ahoj,
moc děkuji za pochvalu Červanám se i za psiny . Zkušenosti ...
no abych to zkrátila, je mi skoro 16 / SKORO! Corgiše znám od svých, mám pocit, 8 . V té době človíček moc nemůže soudit ale sotva se Corgi přidal do rodiny, neměla jsem s ním žádný problém a nemám ho dodnes.Pes / jméno: Skřítek -ale je to fenka.../ tak tedy Skřítek sice dospěla dřív než já ale nikdy jsem neměla problém s respektem nebo něčím takovým. Od té doby, co jsem aspoň trochu, řekněme, zmoudřela sem se s mojí holčičkou pokoušela dělat různý vylomeniny jako třeba agility, poslušnost až ke zkouškám ZOP, pasení -taky máme zkoušky a jsem fakt ráda, protože to znamená že z tohleho plemena se nestali takové domácí polštáře co občas neumí ani přijít na povel .Taky jsem ráda, protože vím, že v těhle psech se drží to, proč byli vyšlechtěni.
Mám pocit že Corgi jsou výborní rodiní psy, NIKDY neměli problém s dětmi nebo nedej bůh po někom vyjeli.Možná jsou ze začátku trochu nedůvěřivý a návštěvě neskočí rovnou donáruče ale jsem jim vděčná i za tuhle vlastnost ale jak říkám, člověku by nikdy neublížili, dítě řadím mezi lidi / A vůči psům taky není problém, ale při jejich věrnosti jsou trochu žárlivý. Holt je to trochu daň ale není to nic hroznýho nebo nezvladatelnýho, to určitě ne.
Dál si cením jejich výborné vycvyčitelnosti. Opavdu občas zírám co pro mě moje holčička dělá /doslova co mi na očích vidí - nikdy jsem neviděla takovýho psa, dokonce jsem o ničem takovým ani neslyšela /
Dál věrnosti. Chodím s 2 - 6 corgi na dlohé procházky a nikdy se mi nestalo, že by mi utekli, nebo se o to vůbec pokusili. Pokud nepočítám, že se vzdálili asi na 30metrů a to za zajícem.Ale nebyl problém je odvolat zpět. Což prý u jiných problém bývá.
Ale abych je zase nepřechválila!! Neustále to je pes! nic nedělá bezdůvodně /třeba že člověk na něj bude řvat a pes by mu mělnosit boty a číst povely před vyslovením, tak to teda NE! / a pokud se mu člověk nevěnuje, nikdy nebude mít dokonalýho psa.
U corgiho který se opravdu málo stýká s člověkem se nedostatky projevují většinou tak, že je hodně bázlivý a je hodně roztěkaný a o tom že na vás člověk visí snad není vhodné mluvit. Sice ho člověk zajmá ale když je většinu života třeba se psem, tak se automaticky upne na něj. Potřebuje se prostě upnout.
Ale hlavně Corgi potřebuje vycovat, je to ovčák a tak má svou hlavu a zkouší co projde a co ne.Hodně lidem to říkáme a oni nevěří, furt je to miminko a najednou koukají že by jim pes tedy velel Ale umí se podřídit
Ale když s tímhle vším člověk počítá, hlavně s tím posledním, tak je absolutně dokonalej pes. Abych pravdu řekla exteriérem bych našla hezčí, a ne jednoho ale myslím, že povaha je důležitější.
Moc se vám nedivím, že jste je nepotkala protože žijí jen v Brně a okolí,Praha a okolí, Ostrava a okolí, Olomouc a okolí a to je asi všechno
Uf uf bolí mě ruky. Zazvonil zvonec a pohádky je konec...

22.5.2005 12:52

sofa napsal(a):
Ahoj, já zrovna o corgi četla jaké je to super všestarné plemeno. Už nevím, kde to bylo. Jeden člověk, který se zabýval sportovní kynologií se musel přestěhovat do malého bytu, kam se jeho oblíbené plemeno NO nevešlo. Pořídil si tedy jiného ovčáka - corgiho. Na prvních závodech se na něj "dobrmaňáci, NOčkáři, ..." dívali zpočátku s despektem - tenhle jezevčík chce závodit, ... i s obranou?! ..... .... corgi vyhrál, obranu měl super, poslušnost přesnou, stopu bezvadnou. Je to ovčák se vším všudy (i když s kratšíma nožičkama).
Nikdo Vás samozřejmě nenutí dětat s ním obranu, jen jsem chtěla naznačit, že to jsou dobře upotřebitelní psi.
Já jedu na tábor k Benešovu, obrany tam jsou, ale nemusíte se jich účastnit, ubytování v chatkách. Nevím, zda mají ještě volno, propozice bych Vám mohla poslat na mail. Pak vím o táboře u Kroměříže - tam je to také zaměřené na všechno - i na předvádění ve výstavních kruzích, zájemci mohou v závěru tábora složit i nějakou zkoušku.

A na jak dlouho by jste si tu dovču představovaly? Šly by jste do bydlení pod stanem? Právě teď chystám něco podobného, u nás na Šumavě na statku, u rybníka, do lesa kousek, určeno hlavně pro nenáročné romantiky. Kdyby byl zájem, můžeme pak pokračovat s vámi... Trochu více o nás najdete na http://konejinak.zaluzi.cz/ - sekce o psech

7.6.2005 15:21

rika napsal(a):
A na jak dlouho by jste si tu dovču představovaly? Šly by jste do bydlení pod stanem? Právě teď chystám něco podobného, u nás na Šumavě na statku, u rybníka, do lesa kousek, určeno hlavně pro nenáročné romantiky. Kdyby byl zájem, můžeme pak pokračovat s vámi... Trochu více o nás najdete na http://konejinak.zaluzi.cz/ - sekce o psech

Ahoj, děkuji za nabídku ale víkend je pro mě trochu krátko.Když si to spočítám, jela bych tam skoro dýl než si užívala.
V každém případě děkuji za nabídku Zuza

Přidejte reakci

Přidat smajlík