Dobrý den, stojím před rozhodnutím jaký fotoaparát si pořídit - především, aby byly fotky použitelné i z výstav z hal, kde jak je známo moc světla není, proto by mne moc zajímalo, jaký fotoaparát používáte vy a s jakými foto-výsledky. Chci si pořídit zrcadlovku a proto by mne také zajímalo jaký objektiv používáte, jaký je vhodný k tomuto účelu pořídit, doufám, že mezi vámi jsou tací, kteří na těchto akcí fotí a rádi se podělí se svými zkušenostmi ... Moc děkuji za případné příspěvky a ukázky fotek
jarmilab
napsal(a):
Dobrý den, stojím před rozhodnutím jaký fotoaparát si pořídit - především, aby byly fotky použitelné i z výstav z hal, kde jak je známo moc světla není, proto by mne moc zajímalo, jaký fotoaparát používáte vy a s jakými foto-výsledky. Chci si pořídit zrcadlovku a proto by mne také zajímalo jaký objektiv používáte, jaký je vhodný k tomuto účelu pořídit, doufám, že mezi vámi jsou tací, kteří na těchto akcí fotí a rádi se podělí se svými zkušenostmi ... Moc děkuji za případné příspěvky a ukázky fotek
Sama jsem zvědavá, jaké rady zde budou, já o zrcadlovce silně uvažovala, ale vzhledem k tomu, že vystavuji, je to problém uchránit foťák před zloději. Malý digitál je přeci jen vhodnější. A nejlepší máte se obrátit na fofofora. Tam jsem dostala tolik rad, až mi šla hlava kolem a přiznáím se, že ač fotografuji přes 30 let, vývoj jde tak strašně rychle kupředu, že držete krok a rozumět je někdy hooodně velký problém. Je otázka, jak moc rozumíte foto pojmům
jarmilab
napsal(a):
Než ti někdo odpoví, můžeš si pročíst starou diskuzi: https://www.ifauna.cz/rubriky/ mdiskuse/show.php? tema=182963&r=7&m=2&page=1 (umaž mezery za rubriky/ a php?).
dejna
napsal(a):
Než ti někdo odpoví, můžeš si pročíst starou diskuzi: https://www.ifauna.cz/rubriky/ mdiskuse/show.php? tema=182963&r=7&m=2&page=1 (umaž mezery za rubriky/ a php?).
děkuji, toto forum mám přečtený, převážně se tam jedná o EVF, které vlastním nyní a ráda bych přešla na zrcadlo - nejde mi ani tak o značku, ale jaký je vhodný objektiv do těchto podmínek s ohlédnutím samozřejmě kvalita/cena, takže nějaký kompromis, přeci jen zrcadlovka je rychlejší a může se využít vyšší ISO, tak předpokládám, že i výstupy by měly být lepší. Určitě někdo se zrcadlovkou fotí, tak bych ráda znala jeho názor, jak to fotí a s jakým objektivem fotí plus ukázka by něbyla na škodu
jarmilab
napsal(a):
Odporucam kupit Canon 70-200mm 2.8L IS, velmi drahy... Viem. Preto mozno postaci oooovela lacnejsia alternativa - ale nepohodlnejsia Canon 50mm 1.8 Pre zaciatocnika postaci a ponukne ovela viac moznosti ako iny bezny, ale malosvetelny objektiv. Na tele nezalezi. Cim drahsie, tym lepsiu kvalitu ISO ponuka.
Na tomto linku najdes obrazky z vystave fotene 70-200mm objektivom : http://www.newfoundland-sk.com /pivot/entry.php?id=224&w=novinky
(medziera za .com)
50mm z vystav este nemam... Snad sa niekto taky najde
pigie
napsal(a):
Odporucam kupit Canon 70-200mm 2.8L IS, velmi drahy... Viem. Preto mozno postaci oooovela lacnejsia alternativa - ale nepohodlnejsia Canon 50mm 1.8 Pre zaciatocnika postaci a ponukne ovela viac moznosti ako iny bezny, ale malosvetelny objektiv. Na tele nezalezi. Cim drahsie, tym lepsiu kvalitu ISO ponuka.
Na tomto linku najdes obrazky z vystave fotene 70-200mm objektivom : http://www.newfoundland-sk.com /pivot/entry.php?id=224&w=novinky
(medziera za .com)
50mm z vystav este nemam... Snad sa niekto taky najde
Moc děkuji za příspěvek, bohužel ta 70-200 je hoodně za rozpočtem co můžu dát, ale přesně na tu padesátku jsem myslela - (kdyby někdo měl ukázky, budu ráda), ale zkušenosti nemám zatím žádné, vše co vim je pouze načteno, takže bych nerada něco pokazila a vyhodila peníze za špatný výběr, proto jsem moc ráda za reakci zkušenějších
jarmilab
napsal(a):
Moc děkuji za příspěvek, bohužel ta 70-200 je hoodně za rozpočtem co můžu dát, ale přesně na tu padesátku jsem myslela - (kdyby někdo měl ukázky, budu ráda), ale zkušenosti nemám zatím žádné, vše co vim je pouze načteno, takže bych nerada něco pokazila a vyhodila peníze za špatný výběr, proto jsem moc ráda za reakci zkušenějších
Ta patdesiatka urcite nie su vyhodene peniaze. Je to jeden s velmi lacnych objektivov, kde za cenu dostanete viac ako sa ocakava. Urcite sa oplati
Na porovnanie davam link este na fotky robene Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM - cize "obycajnym" objektivom. Natrapila som sa ovela viac a vela fotiek bolo tmavych, pretoze premenlive clonove cislo spravili pri zoome svoje (fotim na manual a zabudla som prave na to, ze na dlhsom konci to ma menej svetla)... Tieto som vsak musela hodne v pocitaci zosvetlovat
http://www.newfoundland-sk.com /pivot/entry.php?id=223&w=novinky
Inak fotoaparat pouzity bol Canon 400D, aby to bolo uplne.