Dobré ráno! Mám 5letou fenku CC a dnes ráno se jí spustila z nosu krev. Jen velice krátce, ale nikdy jsem to u psa neviděla. Vetovi jsem volala, ten radí pozorovat a pokud se to bude opakovat hned za ním může to být hodně vážné. Ale neřekl co to může být. Prosím nesetkali jste se s tím někdo? Mám psa s sebou v práci a hlídám jako ostříž. Díky všem
laomy71
napsal(a):
Dobré ráno! Mám 5letou fenku CC a dnes ráno se jí spustila z nosu krev. Jen velice krátce, ale nikdy jsem to u psa neviděla. Vetovi jsem volala, ten radí pozorovat a pokud se to bude opakovat hned za ním může to být hodně vážné. Ale neřekl co to může být. Prosím nesetkali jste se s tím někdo? Mám psa s sebou v práci a hlídám jako ostříž. Díky všem
Může to být (ale samozřejmě nemusí) příznak nádoru v hlavě.
laomy71
napsal(a):
Mě se tohle stalo u 12 letého knírače. Vzala jsem si ho po smrti páníka, aby nebyl utracen a byl veterinární péčí absolutně netknutý. Mimo jiné měl šílený zubní kámen. Napřed to bylo pár kapek, ale během dne se to spustilo a pak mu krev tekla i z tlamky a vůbec to nešlo zastavit. Po přispání byl zjištěný masivní zánět sliznic nosní dutiny, způsobený infekcí (naštěstí, taky už jsem v tom viděla nádor). Přeléčili jsme ATB a ultrazvukem vyčistili zoubky a zatím (1 rok) je to v pohodě. Prý to byla infekce právě z toho zubního kamene. Krev z nosu tekla i naší fence labíka, ale tam to bylo jen pár kapek - naštěstí frkala, jinak bysme si toho vůbec nevšimli. Taky jsme hned letěli na veterinu a tam ji hned přispali. Ta blbka jek ňufala v poli, tak si do nosu zarazila cca 8 cm dlouhé stéblo. Vůbec jsem tomu nemohla věřit, když mi to vet ukazoval. Říkal, že bylo dost štěstí, že jsme si toho všimli a přijeli.
atika
napsal(a):
Mě se tohle stalo u 12 letého knírače. Vzala jsem si ho po smrti páníka, aby nebyl utracen a byl veterinární péčí absolutně netknutý. Mimo jiné měl šílený zubní kámen. Napřed to bylo pár kapek, ale během dne se to spustilo a pak mu krev tekla i z tlamky a vůbec to nešlo zastavit. Po přispání byl zjištěný masivní zánět sliznic nosní dutiny, způsobený infekcí (naštěstí, taky už jsem v tom viděla nádor). Přeléčili jsme ATB a ultrazvukem vyčistili zoubky a zatím (1 rok) je to v pohodě. Prý to byla infekce právě z toho zubního kamene. Krev z nosu tekla i naší fence labíka, ale tam to bylo jen pár kapek - naštěstí frkala, jinak bysme si toho vůbec nevšimli. Taky jsme hned letěli na veterinu a tam ji hned přispali. Ta blbka jek ňufala v poli, tak si do nosu zarazila cca 8 cm dlouhé stéblo. Vůbec jsem tomu nemohla věřit, když mi to vet ukazoval. Říkal, že bylo dost štěstí, že jsme si toho všimli a přijeli.
Mému barzoji Dantemu taky před 3/4 rokem odkáplo z nosu pár kapek krve a po týdnu zase. Pak se vážně zranila má feňulka a Dantemu se na základě stresu spustilo krvácení z nosu zase. Pohledově při vyšetření veterináři samozřejmě nic nezjistili, takže musel můj pesan v plné narkóze podstoupit takzvanou rinoskopii (odborně řečeno je to otorinolaryngologická vyšetřovací metoda nosních průduchů, laicky řečeno průzkum nosních dutin za pomocí sondy). Veterináři měli tehdy podezření na nádor v nosní dutině, případně na cizí těleso v nosních dutinách anebo výrustky..... Nic z toho se naštěstí tehdy neprokázalo.
Paradoxně zhruba dva tři měsíce poté se Dantemu podařilo přímo před mýma očima do nosu nasát velkou osinu (očichával pochcanou trávu),...osina tehdy způsobila šílený kýchání, hysterický frkání, otok nosní dírky a pár kapek krve tehdy taky odkáplo.... byli jsme objednaní na druhý den ráno na zákrok (čekalo se až splaskne otok nosní dírky, nebylo možný se do ní dostat), osina byla příliš hluboko a nedala se uchopit pinzetou, takže nás opět měla čekat rinoskopie,....ale v noci se Dantemu nějakým zázrakem naštěstí podařilo osinu vyprsknout....
Ještě k tomu krvácení z nosu - co si tak pamatuju tak podle vetů může občasný krvácení z nosu způsobovat i plíseň v nosní dutině anebo případně píštěl v čelisti, která se vytvoří od zkaženýho zubu a vyústí v dutině nosní.