Jaké plemeno jako dalšího psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2008 17:20
kesoa

XXX.XXX.22.83

Do budoucna plánujeme pořídit druhého psa k našemu momentálně ročnímu ČV. Měl by to být pes střední velikosti, aby mu nevadilo být venku i v zimě, vytrvalý, pokud možno ne lovecké plemene. Dík a těším se na vaše návrhy.

10.12.2008 18:50
borax

XXX.XXX.100.61

kesoa napsal(a):
Do budoucna plánujeme pořídit druhého psa k našemu momentálně ročnímu ČV. Měl by to být pes střední velikosti, aby mu nevadilo být venku i v zimě, vytrvalý, pokud možno ne lovecké plemene. Dík a těším se na vaše návrhy.

Můj návrh: Chodský pes nebo NO.

10.12.2008 18:57
kevin

XXX.XXX.80.235

borax napsal(a):

Netvrdíla bych, že NO je střední velikosti.

10.12.2008 18:58
kesoa

XXX.XXX.22.83

borax napsal(a):

Dík za návrh, ale představovala bych si něco meníšího. Ti dva jsou fajn,ale podle mě velké plemeno.

10.12.2008 18:58
kesoa

XXX.XXX.22.83

kevin napsal(a):
Netvrdíla bych, že NO je střední velikosti.

Bylas rychlejší:)

10.12.2008 19:11
dav

XXX.XXX.102.142

kesoa napsal(a):
Dík za návrh, ale představovala bych si něco meníšího. Ti dva jsou fajn,ale podle mě velké plemeno.

ACD

10.12.2008 19:35
lmusa

XXX.XXX.145.10

kesoa napsal(a):

Vlčí špic.

10.12.2008 19:50
vesper

XXX.XXX.13.90

kesoa napsal(a):

Mám takový blbý dotaz - co je to CV? Některé zkratky z kontextu rozluštím, ale často mi ty zkratky nic neříkají. Dík :-)

10.12.2008 20:00
lupus4

XXX.XXX.72.222

vesper napsal(a):
Mám takový blbý dotaz - co je to CV? Některé zkratky z kontextu rozluštím, ale často mi ty zkratky nic neříkají. Dík :-)

ACD, AKE v kohoutku kol 40cm, neunavitelný, rádi spolupracují ...
při rozumném vedení neloví, popř. odvolatelní
jen pokud to bude pes k psovi (samci) v pubertě mladšího ohlídat...páč to nejsou žádný "ořezávátka"

10.12.2008 20:12
zirrael

XXX.XXX.223.144

lupus4 napsal(a):
ACD, AKE v kohoutku kol 40cm, neunavitelný, rádi spolupracují ...
při rozumném vedení neloví, popř. odvolatelní
jen pokud to bude pes k psovi (samci) v pubertě mladšího ohlídat...páč to nejsou žádný "ořezávátka"

To by ale taky trochu chtělo specifikovat požadavky zadavatelky. Jeslti chce se psem i něco cvičit nebo jen jako společníka na tůry. Myslím že třeba ACD i AKE potřebuje zaměstnat i psychicky, takže pokud jde jen o to aby pes vydržel delší procházky tak to není to pravé plemeno.
Já bych se přikláněla spíš už k tomu choďákovi, i když nevím jestli je to to pravé plemeno ven.
Ale myslím že je spoustu plemen které by vyhovovaly, ale chtělo by opravdu víc specifikovat i to co jim zadavatelka může nabídnout.

10.12.2008 22:23
katty

XXX.XXX.158.134

kesoa napsal(a):

Přiklonila bych se k chodskému psu nebo špicovi .

11.12.2008 05:45
hankad

XXX.XXX.72.246

kesoa napsal(a):

Border kolie, ale jedině v tom případě, že s ní budete chtít nějak pracovat...

11.12.2008 08:22
kevin

XXX.XXX.80.235

hankad napsal(a):
Border kolie, ale jedině v tom případě, že s ní budete chtít nějak pracovat...

Myslím, že psal(a), že choďák je moc velký.
ČV - myslím že je to Československý vlčák.

11.12.2008 11:41
megalitka

XXX.XXX.102.238

kevin napsal(a):
Myslím, že psal(a), že choďák je moc velký.
ČV - myslím že je to Československý vlčák.

Mě hned napadl chodský pes,ale když je to pro ně moc velké..Osobně si myslím,že to moc velký pes není a zas tolik menších plemen,která by byla na ven do každého počasí není.Ale co třeba knírači?Borderky jsou fajn,ale potřebují hodně zaměstnat..Nebo šeltie...ten chodák mi prostě přijde jako ideální pro požadavky..

11.12.2008 12:46
qwalita

XXX.XXX.18.81

megalitka napsal(a):
Mě hned napadl chodský pes,ale když je to pro ně moc velké..Osobně si myslím,že to moc velký pes není a zas tolik menších plemen,která by byla na ven do každého počasí není.Ale co třeba knírači?Borderky jsou fajn,ale potřebují hodně zaměstnat..Nebo šeltie...ten chodák mi prostě přijde jako ideální pro požadavky..

No šeltie ven těžko...ale je fakt, že menší psi se na celoroční pobyt venku moc nehodí. Co australáček. Jsou to huňáči trochu robusnější než borderýny a nejsou to takoví bagoři...

11.12.2008 13:38
kesoa

XXX.XXX.22.83

qwalita napsal(a):
No šeltie ven těžko...ale je fakt, že menší psi se na celoroční pobyt venku moc nehodí. Co australáček. Jsou to huňáči trochu robusnější než borderýny a nejsou to takoví bagoři...

Děkuji všem za návrhy. U psa mi nejde jen o to aby s náma chodil na procházky. Dělala bych s ním to co by ho bavilo. S vlčákem dělám sportovní kynologii, a pro zabávu tanec se psem. Možná začnu uvažovat o tom ACD nebo kelpii. Pokud máte další návrhy tak pište dál.

11.12.2008 14:48
oddorrinky

XXX.XXX.31.4

kesoa napsal(a):
Děkuji všem za návrhy. U psa mi nejde jen o to aby s náma chodil na procházky. Dělala bych s ním to co by ho bavilo. S vlčákem dělám sportovní kynologii, a pro zabávu tanec se psem. Možná začnu uvažovat o tom ACD nebo kelpii. Pokud máte další návrhy tak pište dál.

tak jestli se pejskovi hodláte věnovat i jinak je ACD dobrá volba já s nimi dělám agility, sportovní kynologii, coursing a tanec se psem by ho bavil určitě taky. Může být celoročně venku, je střední velikosti...
mrkněte na stránky www.oddorriky.estranky.cz - zrovna máme štěňátka

11.12.2008 20:20
kesoa

XXX.XXX.22.83

oddorrinky napsal(a):
tak jestli se pejskovi hodláte věnovat i jinak je ACD dobrá volba já s nimi dělám agility, sportovní kynologii, coursing a tanec se psem by ho bavil určitě taky. Může být celoročně venku, je střední velikosti...
mrkněte na stránky www.oddorriky.estranky.cz - zrovna máme štěňátka

Ještě bych se chtěla zeptat na totéž, ale ne střední plemeno,ale nějaké malé plemeno. Ať je větší výběr. Dík moc.

11.12.2008 21:46
katty

XXX.XXX.158.134

kesoa napsal(a):
Ještě bych se chtěla zeptat na totéž, ale ne střední plemeno,ale nějaké malé plemeno. Ať je větší výběr. Dík moc.

A bude taky "bydlet" venku?

11.12.2008 22:00
kesoa

XXX.XXX.22.83

katty napsal(a):
A bude taky "bydlet" venku?

Jak se to vezme bydlet, ano- pokud nejsem doma je pes venku-proto by to měl být pes který může být venku i v zimě. Když sem doma tak je pes se mnou doma. Co myslíte o kanadském retrívrovi,je to sice lovecké plemeno, ale nemá tu někdo zkušenost právě stímto psem?

11.12.2008 22:36
jazzinka

XXX.XXX.9.241

kesoa napsal(a):
Jak se to vezme bydlet, ano- pokud nejsem doma je pes venku-proto by to měl být pes který může být venku i v zimě. Když sem doma tak je pes se mnou doma. Co myslíte o kanadském retrívrovi,je to sice lovecké plemeno, ale nemá tu někdo zkušenost právě stímto psem?

Kamarádova žena je chová, jméno CHS nevím, ale zkus ho kontaktiovat přes mail na http://tulak.rajce.idnes.cz/. Občas s sebou bere na dogtreky retvívří fenku a řekla bych, že je to dost podohové zvíře.
Mmch. když se člověk podívá do zahrad na vesnici, pochopí, že venku může žít pes skoro jakékoliv velikosti a rasy, pokud je na to zvyklý a má zateplenou boudu.

11.12.2008 22:37
megalitka

XXX.XXX.139.229

kesoa napsal(a):

Myslíš Nova Scotia Duck Tolling Retrívra?Tak s tím ti teda moc neporadím,setkala jsem se s pár jedinci,ale i přesto,že je to lovecké plemeno,tak je prý klidný a dobře cvičitelný.Ale to mám tak nějak z druhé ruky..

12.12.2008 01:19
paja07

XXX.XXX.219.130

megalitka napsal(a):
Myslíš Nova Scotia Duck Tolling Retrívra?Tak s tím ti teda moc neporadím,setkala jsem se s pár jedinci,ale i přesto,že je to lovecké plemeno,tak je prý klidný a dobře cvičitelný.Ale to mám tak nějak z druhé ruky..

Ahoj,moje kamarádka má to NSDTR(Nova Scotia Duck Tolling Retrívr)
Běhá sním agility,tancuji spolu a je to uplně boží pes je s PP,momentálně se věnuji i coursingu(bo jak se to písá)..je to uplně pohodový pes,je to fenka,má jí celoročně od cca:5-ti měsíců venku,stím,že při krutých,ale opravdu krutých mrazech spí v garaží,doma NIKDY,není na to malá stavěná,je jí tam strašně vedro a sápe se ven!..je velmi poslušná,chodí neustále pokud to jde na volno,v lese sní prý nikdy neměla problem,jasně,že když viděla srnu,zajíce...se rozběhla,ale v klidu se nechala odvolat..je to super pes,kdyby padla volba na druhe plenemo tak asi tohle,ale pro nác moc male!
Takže NSDTR mohu doporučit!!
Je to blázen pes,z kterým se mnoha srandyosobně vyzkoušeno

12.12.2008 09:17
kevin

XXX.XXX.80.235

jazzinka napsal(a):
Kamarádova žena je chová, jméno CHS nevím, ale zkus ho kontaktiovat přes mail na http://tulak.rajce.idnes.cz/. Občas s sebou bere na dogtreky retvívří fenku a řekla bych, že je to dost podohové zvíře.
Mmch. když se člověk podívá do zahrad na vesnici, pochopí, že venku může žít pes skoro jakékoliv velikosti a rasy, pokud je na to zvyklý a má zateplenou boudu.

To je pravda. Babička tak má dlouhosrstého jezevčíka, ale není malinkatý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík