Náladovost hovawartka 19 měsíců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2006 10:09

Chtěla bych se zeptat. Jestli se vám taky stává, že pejsek má chvíle , kdy chce cvičit a opravdu cvičí s chutí a naopak kdy dělá, že je hluchý kouká po vérech a nechce málem ani sednout.Nevím jak ho motivovat aby ho to bavilo, když si já nebo jak to říct vzpomenu. Např. u zkoušek kdybych náhodou šla. Nebo je ještě málo vyspělá, mladá a trochu ještě janek a mám tomu nechat čas., že to přijde časem.
Necháte nejdříve pejsky před cvičením vyběhat a jak dlouho asi. Nebo nemáte nějaký fígl jak pejska obalamutit.Naposledy jsem jí nechala vyřádit a potom zase byla tak unavená a neměla náladu cvičit. Zkouším jí zabavit na míček na mńamku na hračky, ale když se jí prostě nechce a vyhlíží nějakýho kamaráda, tak s ní nehnu. Chodím na takový místo, kde se setkáváme většinou s ostatními kamarády a když tam nikdo není a podelší chvice bych chtěla cvičit, tak stále vyhlíží a já ji otravuji. nakonec se mi to podaří a 5 minut zacvičíme jak máme, ale je to někdy o nervy a z toho , když má chuť , tak
Alena

24.3.2006 10:57

chibet napsal(a):
Chtěla bych se zeptat. Jestli se vám taky stává, že pejsek má chvíle , kdy chce cvičit a opravdu cvičí s chutí a naopak kdy dělá, že je hluchý kouká po vérech a nechce málem ani sednout.Nevím jak ho motivovat aby ho to bavilo, když si já nebo jak to říct vzpomenu. Např. u zkoušek kdybych náhodou šla. Nebo je ještě málo vyspělá, mladá a trochu ještě janek a mám tomu nechat čas., že to přijde časem.
Necháte nejdříve pejsky před cvičením vyběhat a jak dlouho asi. Nebo nemáte nějaký fígl jak pejska obalamutit.Naposledy jsem jí nechala vyřádit a potom zase byla tak unavená a neměla náladu cvičit. Zkouším jí zabavit na míček na mńamku na hračky, ale když se jí prostě nechce a vyhlíží nějakýho kamaráda, tak s ní nehnu. Chodím na takový místo, kde se setkáváme většinou s ostatními kamarády a když tam nikdo není a podelší chvice bych chtěla cvičit, tak stále vyhlíží a já ji otravuji. nakonec se mi to podaří a 5 minut zacvičíme jak máme, ale je to někdy o nervy a z toho , když má chuť , tak
Alena

Je to pes od psa ruzné.Nejaký pes cvičí skvěle sotva vytažený z kotce, jiný musí spát s pánem v posteli, jiný se musí proběhnout . Ta vaše holka na místech, kde si psi hrají , prostě inteligentně očekává zábavu, težko se jí divit, že . Proto na place na cvičáku málo kdy povolíme, aby si psi dováděli. Pak totiž najednou vleze nekdo nový do branky a je po pozornosti. VšechnoČumí, kdo přišel do party na hraní a prdí na nás.
Před cvičením je dobrý je nechat proběhnout zhruba na vykadění a holky na vyčůrání a trochu vycválat nahromaděnou energii. Ale : na obrany vlažného psa, co bude půl hodiny cvičit revíry asi nechám plného energie, ale na poslušnost nechám energií nabitého janka asi vylítat. To je ruzné . Jo a s tím, že se psovi občas nebude chtít, to je pořád. Načasovat formu třeba na zkoušky je taky trochu umění.. Je to jako s malým dítetem, kdy maminka předvádí potomka před návštevou : Udělej paci paci !!Rekni ahoj ! A dítě dělá idiota. To se vám se psem stane běžně. Klídek. je to u všech. Chytrý psovod si necintá na mašli a vydává povely před davem, jen když je nezbytně nutné..
Mě se osvedčilo na zkoušky a závody těsně před cvičením na place zopakovat přímo to, co bude následovat. Fena pak byla pozornější. U psa to zase vůbec nefungovalo. Ten byl nejlepší, když tři dny před zkouškama nedostal vůbec žádný povel a jen minimální procházky.. Byl pak jako vystřelený z praku. Musíte to vyzkoušet. Je a bude to vždycky kdo z koho, vždycky to bude o nervy. O tom to je !!!A když píšete, že ji nakonec ukecáte na soustředený cvičení tak jste lepsí než ona !. Chvála vám .Helena

24.3.2006 11:33

hehe napsal(a):
Je to pes od psa ruzné.Nejaký pes cvičí skvěle sotva vytažený z kotce, jiný musí spát s pánem v posteli, jiný se musí proběhnout . Ta vaše holka na místech, kde si psi hrají , prostě inteligentně očekává zábavu, težko se jí divit, že . Proto na place na cvičáku málo kdy povolíme, aby si psi dováděli. Pak totiž najednou vleze nekdo nový do branky a je po pozornosti. VšechnoČumí, kdo přišel do party na hraní a prdí na nás.
Před cvičením je dobrý je nechat proběhnout zhruba na vykadění a holky na vyčůrání a trochu vycválat nahromaděnou energii. Ale : na obrany vlažného psa, co bude půl hodiny cvičit revíry asi nechám plného energie, ale na poslušnost nechám energií nabitého janka asi vylítat. To je ruzné . Jo a s tím, že se psovi občas nebude chtít, to je pořád. Načasovat formu třeba na zkoušky je taky trochu umění.. Je to jako s malým dítetem, kdy maminka předvádí potomka před návštevou : Udělej paci paci !!Rekni ahoj ! A dítě dělá idiota. To se vám se psem stane běžně. Klídek. je to u všech. Chytrý psovod si necintá na mašli a vydává povely před davem, jen když je nezbytně nutné..
Mě se osvedčilo na zkoušky a závody těsně před cvičením na place zopakovat přímo to, co bude následovat. Fena pak byla pozornější. U psa to zase vůbec nefungovalo. Ten byl nejlepší, když tři dny před zkouškama nedostal vůbec žádný povel a jen minimální procházky.. Byl pak jako vystřelený z praku. Musíte to vyzkoušet. Je a bude to vždycky kdo z koho, vždycky to bude o nervy. O tom to je !!!A když píšete, že ji nakonec ukecáte na soustředený cvičení tak jste lepsí než ona !. Chvála vám .Helena

Díky moc za odpověď a povzbuzení.

25.3.2006 07:35

chibet napsal(a):
Alena

Helena to vypsala skvěle. Vlastně přemýšlím, co bych dodala. Je to opravdu o tom, jak se naučíte psa číst a předpokládat, co mu ke cvičení (a cvičení čeho) pomůže. Má-li nadmíru energie - nechat ho vylítat víc, je-li průměr, nechat jen vyvenčit. Někteří psi potřebují probudit pár cviky a pak teprve jít na plac atd..
Co se zkoušek týče, často je to tak trošku sázka do loterie. A to pro všechny. Nezřídka se každému stane, že pes udělá to, co běžně nedělá a to jak v dobrém, tak ve zlém. Zažila jsem na zkouškách psa, který téměř předpisově udělal aport (dostal 9 b.) a přitom nikdy předtím aport nedonesl a na druhé straně jsem zažila psa, který běžně měl krásnou poslušnost a na zkouškách u poslušnosti vyletěl. Hodně si to dělají psovodi sami tím, že díky nervičkám se chovají a vydávají povely jinak, než běžně a pes jejich chování nechápe. Také někteří nedávají před zkouškami večer psovi nažrat s tím, aby lépe cvičil a těšil se na odměnu, jenže pokud jindy pes dostává krmení pravidelně večer co večer, může být z hladu na zkouškách nervózní a zase je to k neprospěchu. Atd. Zkrátka je to třeba vyzkoušet už déle před zkouškami - co je nejlepší a neexperimentovat až na zkouškách.

28.3.2006 16:37

chibet napsal(a):
Alena

Ahojky, u nás to je někdy velmi podobné. Můj názor je takový, že musíš vědět na co jí utáhneš vždycky. Např. u nás vůbec nefungují hračky, míčky atd. to nemám šanci. Baví ho to chvilku a pak nemá o balónek zájem. U nás to funguje celkem dobře na pamlsky. Když vidím, že u nohy jde jen tak (jo a ne) tak mu před tlamou mávnu rukou kde mám pamlsek a ruku vrátím (jak se říká na bradavku) pak zase vykračuje a hlídá pamlsek. Včera jsme byli cvičit a jak bylo horko tak sice chodil u nohy atd. ale bylo to jak za trest (hlava dole jak když ho mučím). S tím vylítáním to je určitě u každého jiné, ale u nás jsem to zkusil jednou a pak mi Coddýsek při výcviku na sedni lehal atd. (byl unavený). Takže teď když se lítá tak po výcviku.
Myslím, že se s tím nemusíš trápit když vydrží být Chibetka pozorná 5 minut. Tak je to super. Když si sečteš čas základní zkoušky tak to nebude o moc déle (nepočítám odložení). Jinak abych Tě uklidnil máme někdy takové stavy, že já řeknu "ke mě" a Coddýsek stojí 1,5 metru ode mě a kouká na mě. Pak se začne otáčet zda tam není něco zajímavějšího než já a nepřijde. Čeká, že se budeme honit nebo něco podobného. Na zkoušku půjdeme asi v květnu (uvidíme), bude to ZZO. Bohužel se u nás nedělá ZOP, která mi přijde jednodušší (někdo říká, že je to naopak).
Díky za vzkaz v knize a přeji hodně trpělivosti.
PS: a ještě jeden názor. Nevěř všemu co každý o svém psovi říká, že umí. Většinou z toho máš pak špatné svědomí, že ještě tolik neumíš a přitom když pak vidíš cvičit toho kdo se chvástal tak cvičíš lépe než on (to je má zkušenost). Většina lidí neřekne o svém psovi nic špatného. Když se o tom umíš bavit tak jsi na dobré cestě to odstranit.

29.3.2006 09:40

chibet napsal(a):
Alena

Bertíkovi bude sice jen 10 měsíců, ale kolikrát mám na cvičáku pocit, že ke zkouškám se můžeme odvážit až za pár let. A pak najednou před 14 dny vylezlo sluníčko a měli jsme novému cvičiteli ukázat co umíme a pes zčistajasna uměl všechno - lehal předpisově, vstával, chodil u nohy, zůstal v odložení, aportoval jak profík! Teď v neděli pršelo a Berťák se tvářil, jakoby povel "lehni" nikdy v životě neslyšel...I psi mají své dny. V týdnu se nám nejlépe cvičí ke konci vycházky - na začátku by byl Bert nešťastný, že se nemůže vylítat. Když už se naběhal a načuchal, sám přiběhne a vyžaduje abych se mu věnovala. A na závěr ho ještě nechám chvilku "za odměnu" proběhnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík