Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2009 12:30
markemic

XXX.XXX.144.14

Dobrý den,
plánuji koncem ledna přinést si domů štěňátko křížence a zajímaly by mě Vaše zkušenosti s krmením štěněte.Všude se dočtu,že štěně by mělo žrát pětkrát denně(postupně se dávka snižuje s věkem až na dvakrát denně).
Jsem ale pracující člověk,a předpokládám,že i většina z Vás není se psem věčně doma.Jak jste krmili Vy?Zřejmě nebudu mít jinou možnost,než krmit pouze dvakrát denně jako dospělého psa,ale bojím se zda to štěnátku neublíží...
Poradíte,přispějete svou zkušeností?
Děkuji.

2.1.2009 12:44
hortova

XXX.XXX.131.159

markemic napsal(a):
Dobrý den,
plánuji koncem ledna přinést si domů štěňátko křížence a zajímaly by mě Vaše zkušenosti s krmením štěněte.Všude se dočtu,že štěně by mělo žrát pětkrát denně(postupně se dávka snižuje s věkem až na dvakrát denně).
Jsem ale pracující člověk,a předpokládám,že i většina z Vás není se psem věčně doma.Jak jste krmili Vy?Zřejmě nebudu mít jinou možnost,než krmit pouze dvakrát denně jako dospělého psa,ale bojím se zda to štěnátku neublíží...
Děkuji.

Když si vezmu štěně, většinou si beru i týden dovolené, takže štěně krmím až 5x denně. Když začnu chodit do práce tak krmím tak 3-4x denně. Ráno, odpoledne když se vrátím (popř. ještě jednou v povečer) a naposled večer. Když je psovi šest měsíců dostává 2x denně a kolem 10 měsíce už jen jednou. Zatím všichni psi přežili ve zdraví. Jde o německé ovčáky a křížence.

2.1.2009 12:52
markemic

XXX.XXX.144.14

hortova napsal(a):
Když si vezmu štěně, většinou si beru i týden dovolené, takže štěně krmím až 5x denně. Když začnu chodit do práce tak krmím tak 3-4x denně. Ráno, odpoledne když se vrátím (popř. ještě jednou v povečer) a naposled večer. Když je psovi šest měsíců dostává 2x denně a kolem 10 měsíce už jen jednou. Zatím všichni psi přežili ve zdraví. Jde o německé ovčáky a křížence.

Ano,první týden si také chci vzít dovolenou,ale co potom ty další pracovní dny...
Já odcházím do práce v 9 hodin a přícházím kolem té půl sedmé večer....Možná bych tak třikrát denně zvládla nakrmit,co se týče času.Děkuji za Váš vzor krmení

2.1.2009 12:54
zuzina

XXX.XXX.212.253

markemic napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

Se štěnětem jsem si vždy vzala 14 dní dovolené a krmila jsem normálně 4 x denně - oba pejsci, které jsem si přinesla domů byli již na krmení 4 x denně zvyklí. I když jsem začřala chodit do práce, tak jsme krmila 4 x denně (prvního pejska do čtyř měsíců a druhého dokonce až do šesti měsíců). Ale mám tu výhodu, že si z práce mohu v poledne odskočit domů, takže štnata u nás jedla v 7h, 12h, 17h a 21h. Když jsem přešla na krmení 3 x denně, tak dostali před odchodem do práce (v 7 hod), po příchodu z práce (v 16hod) a večer ve 22 hod.

Jeden hafuša už je dospělý, takže krmím 2 x denně, druhému pejskovi je 8 měsíců a stále krmíme 3 x denně.

Nemohla byste krmit alespoň 3 x denně? Před prací, po práci a večer? Určitě by to bylo mnohem lepší.

Hodně štěstí s novým prckem

Zuzana

2.1.2009 13:04
ambra

XXX.XXX.23.1

zuzina napsal(a):
Se štěnětem jsem si vždy vzala 14 dní dovolené a krmila jsem normálně 4 x denně - oba pejsci, které jsem si přinesla domů byli již na krmení 4 x denně zvyklí. I když jsem začřala chodit do práce, tak jsme krmila 4 x denně (prvního pejska do čtyř měsíců a druhého dokonce až do šesti měsíců). Ale mám tu výhodu, že si z práce mohu v poledne odskočit domů, takže štnata u nás jedla v 7h, 12h, 17h a 21h. Když jsem přešla na krmení 3 x denně, tak dostali před odchodem do práce (v 7 hod), po příchodu z práce (v 16hod) a večer ve 22 hod.

Jeden hafuša už je dospělý, takže krmím 2 x denně, druhému pejskovi je 8 měsíců a stále krmíme 3 x denně.

Nemohla byste krmit alespoň 3 x denně? Před prací, po práci a večer? Určitě by to bylo mnohem lepší.

Zuzana

No já štěně od začátku krmila třikrát denně s tím, že měl i přes den v mističce hrstičku granulek(s tím, že když se vyžral dala jsem další) a přístup k vodě. Jinak jsem krmila vařenou stravou s přílohama, který ze začátku nechtěl takže jsem mu do toho patlala rohlík a piškoty aby se v tom aspoň poňoural a něco sežral.
Já nevím jestli mám smůlu nebo štěstí, ale nemám ani jednoho pejska ,starej 8let, štěně bude mít 5 měsíců, nenažrance spíš jsou to nejedlíci a rozmazlenci.
A teďka oba krmím třikrát denně, protože štěně je nežravec, ale zjistila jsem, že když mu hrozí, že by mu to mohl někdo sežrat tak mističku zvládne vyjet takovým stylem, že je jako umytá. Když dostával sám, tak do toho většinou strčil čumák povrtal se v tom něco málo sežral a pak šel somrovat jestli se nebude krmit z ruky. Teďka papkaj oba pesani spolu a chutná jim. Takže mám po osmi letech toho staršího konečně takového mírně tlustého a malého konečně nažraného a nesomruje další podle něj lepší žrádlo od zbytku rodiny.

2.1.2009 19:35
markemic

XXX.XXX.144.14

zuzina napsal(a):

Zuzana

To jste mne potěšilaTřikrát denně bych určitě zvládla,když štěníkovi nevadí poslední jídlo tak kolem té deváté,či desáté
Děkuju moc

2.1.2009 19:37
markemic

XXX.XXX.144.14

markemic napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

Děkuju Vám všem za příspěvky!Jsem trošku klidnější

2.1.2009 19:49
zzana

XXX.XXX.163.104

markemic napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

tak já krmila v 5 hod., pak v 15, 18, 21 hod., nyní je spům rok a 2 měsíce a krmím ráno a večer, zkuste dodržet alespoň krmení 3x denně, jinka já to krmení v 5 ráno prováděla i o víkendu - prostě jsem si natáhla budík a dala psům nažrat, pak vypustila na chvíli na zahradu a šla znovu spát

2.1.2009 20:08
brixie

XXX.XXX.208.70

markemic napsal(a):
Ano,první týden si také chci vzít dovolenou,ale co potom ty další pracovní dny...
Já odcházím do práce v 9 hodin a přícházím kolem té půl sedmé večer....Možná bych tak třikrát denně zvládla nakrmit,co se týče času.Děkuji za Váš vzor krmení

Ať počítám jak počítám, vychází mi, že štěně bude doma nejméně 9 a půl hodiny samo... bez venčení... to je opravdu hodně!!! Pokud budete trvat na tom, aby se venčilo venku a ono Vám bude chtět vyhovět, bude se snažit, celkem hodně bude trpět, protože 8 hodin je dost i na dospělého psa, natož 9,5 na štěně!!! Navíc se nemáte šanci psovi věnovat, ráno asi v šest už nebudete lítat po venku a večer... ??? No je to Vaše věc, nicméně je mi pejska líto.

2.1.2009 20:29
ambra

XXX.XXX.12.143

markemic napsal(a):
To jste mne potěšilaTřikrát denně bych určitě zvládla,když štěníkovi nevadí poslední jídlo tak kolem té deváté,či desáté
Děkuju moc

markernic no myslím, že když s ním budete tak tejden doma a budete krmit čtyřikrát denně tak uvidíte jak moc mu chutná nebo nechutná a kolik toho spotřebuje a pak postupně navykat na třikrát denně. Ale určitě by štěně mělo žrát minimálně třikrát denně a počítej s tím, že bude ptořebovat i hodně venčit. Já toměla o to lehčí, že máme velikej dvůr a zahradu, takže přes den byl skoro furt s někým venku(měl taky po různu venku pelíšky, aby si mohl schrupnout).Takže jedinej problém byl přes noc, kdy byl v domě, ale asi 14dní jsme chodili venčit i třikrát za noc. NO docela fuška, ale dá se to. Tak hlavně hodně štěstí se štěnětem a spousty super chvilek. Mě před chvilkou ten můj malej nezbedník chrupkal na klíně.
Přikládám foto a upozorňuju, žej e to bez papírkáč, ale užasnej neměnila bych!

2.1.2009 20:30
markemic

XXX.XXX.144.14

brixie napsal(a):
Ať počítám jak počítám, vychází mi, že štěně bude doma nejméně 9 a půl hodiny samo... bez venčení... to je opravdu hodně!!! Pokud budete trvat na tom, aby se venčilo venku a ono Vám bude chtět vyhovět, bude se snažit, celkem hodně bude trpět, protože 8 hodin je dost i na dospělého psa, natož 9,5 na štěně!!! Navíc se nemáte šanci psovi věnovat, ráno asi v šest už nebudete lítat po venku a večer... ??? No je to Vaše věc, nicméně je mi pejska líto.

Víte já počítám s tím,že dokud bude takhle malé,najdu skoro pokaždé loužičku,či bobek,ale to prostě k malému psímu miminu patří!Ano bude se venčit venku,ale to neznamená,že ho budu týrat,když to jako mrňous nevydrží proboha!
Přítel se vrací ve čtyři hodiny,takže půjde hned s ním také ven,s tím se také počítá,jak jinak!A když je pes starší,už s tím nemá takové problémy,vydržet to.Mám dojem,že podobnou prac.dobu má více než polovina lidí co má i více psů,ne jen jednoho a psi rozhodně netrpí!Naopak mají více pohybu,péče a lásky než kdejaký pes u rodinného domu v kotci,či boudě celoročně venku...nemluvě o psech,co sice mají velký výběh,ale vlastní je důchodci co žijí v přesvědčení,že pes je věc co hlídá majetek a stačí mu půl metru dlouhý řetěz na celý život,šlichta v misce,láska žádná,péče neexistuje....

2.1.2009 20:34
markemic

XXX.XXX.144.14

brixie napsal(a):

Také existují víkendy,které mám pokaždé volné,a to budu se psem venku od rána do večera,a to se mi zdá jako velké zadostiučinění pejskovi žijícímu v bytě,kterého budu jinak celý týden týrat...
Znám spoustu psů,co mají podobný režim a jsou to velice šťastná zvířata.a neříkám to jen proto,abych se ve Vašich očích ospravedlnila

2.1.2009 20:46
markemic

XXX.XXX.144.14

ambra napsal(a):
markernic no myslím, že když s ním budete tak tejden doma a budete krmit čtyřikrát denně tak uvidíte jak moc mu chutná nebo nechutná a kolik toho spotřebuje a pak postupně navykat na třikrát denně. Ale určitě by štěně mělo žrát minimálně třikrát denně a počítej s tím, že bude ptořebovat i hodně venčit. Já toměla o to lehčí, že máme velikej dvůr a zahradu, takže přes den byl skoro furt s někým venku(měl taky po různu venku pelíšky, aby si mohl schrupnout).Takže jedinej problém byl přes noc, kdy byl v domě, ale asi 14dní jsme chodili venčit i třikrát za noc. NO docela fuška, ale dá se to. Tak hlavně hodně štěstí se štěnětem a spousty super chvilek. Mě před chvilkou ten můj malej nezbedník chrupkal na klíně.
Přikládám foto a upozorňuju, žej e to bez papírkáč, ale užasnej neměnila bych!

Přesně tak,s tím počítámproto s ním chci být doma,abych poznala jaké má nároky a trošku mu to ze začátku ulehčila,ten první týden bez maminky v cizím prostředí.
Třikrát denně budu krmit určitě,to s přítelem zvládnemea časté procházky jsou samozřejmostí,s tím prostě počítám,je to mrňous a ten prostě potřebuje na záchod častěji.To k tomu patří.Štěne je pro mne na prvním místě.
Toho Vašeho znám i koňské diskuze,je to správnej pesan,podle toho co o něm píšeteHrozně se těším až budu zase jako dřív se psem věčně venku ,nebo na výletech,budem spolu lítat a blbnout,nebo spolu jen tak sedět v trávě...Jsou to hlavně starosti,ale taky radosti a kvůli těm to děláme ne?

2.1.2009 20:54
brixie

XXX.XXX.208.70

markemic napsal(a):
Také existují víkendy,které mám pokaždé volné,a to budu se psem venku od rána do večera,a to se mi zdá jako velké zadostiučinění pejskovi žijícímu v bytě,kterého budu jinak celý týden týrat...
Znám spoustu psů,co mají podobný režim a jsou to velice šťastná zvířata.a neříkám to jen proto,abych se ve Vašich očích ospravedlnila

OK... takže když přijde přítel ve čtyři, může mu dát i najíst... a nemusíte si lámat hlavu s tím, jak zařídit 4x denně krmení

2.1.2009 20:55
markemic

XXX.XXX.144.14

brixie napsal(a):

A propo jak mě můžete takhle soudit?Znáte mě snad?Máte tu někde napsané ,že jsem lenoch a pes půjde jen ráno na pět minut a večer na dvě minuty ven?Vůbec nemůžete vědět,jestli jsem ten typ člověka co je se psem třeba tři hodiny venku,ať je půlnoc nebo tři hodiny ráno

2.1.2009 20:56
markemic

XXX.XXX.144.14

brixie napsal(a):
OK... takže když přijde přítel ve čtyři, může mu dát i najíst... a nemusíte si lámat hlavu s tím, jak zařídit 4x denně krmení

Bingo!

2.1.2009 21:09
ambra

XXX.XXX.12.143

markemic napsal(a):
Přesně tak,s tím počítámproto s ním chci být doma,abych poznala jaké má nároky a trošku mu to ze začátku ulehčila,ten první týden bez maminky v cizím prostředí.
Třikrát denně budu krmit určitě,to s přítelem zvládnemea časté procházky jsou samozřejmostí,s tím prostě počítám,je to mrňous a ten prostě potřebuje na záchod častěji.To k tomu patří.Štěne je pro mne na prvním místě.
Toho Vašeho znám i koňské diskuze,je to správnej pesan,podle toho co o něm píšeteHrozně se těším až budu zase jako dřív se psem věčně venku ,nebo na výletech,budem spolu lítat a blbnout,nebo spolu jen tak sedět v trávě...Jsou to hlavně starosti,ale taky radosti a kvůli těm to děláme ne?

Jo je to nezbedník Dudlík, ale jinak musím, říct, že hororová byla cesta doma to plakal a pak už ne.
Tady ještě fotka staršího pejska co mám.
A jakého plánuješ pořídit pejska?

2.1.2009 21:15
markemic

XXX.XXX.144.14

ambra napsal(a):
Jo je to nezbedník Dudlík, ale jinak musím, říct, že hororová byla cesta doma to plakal a pak už ne.
Tady ještě fotka staršího pejska co mám.
A jakého plánuješ pořídit pejska?

Je to kříženeca doufám,že bude opravdu můj

2.1.2009 21:33
brixie

XXX.XXX.208.70

markemic napsal(a):
A propo jak mě můžete takhle soudit?Znáte mě snad?Máte tu někde napsané ,že jsem lenoch a pes půjde jen ráno na pět minut a večer na dvě minuty ven?Vůbec nemůžete vědět,jestli jsem ten typ člověka co je se psem třeba tři hodiny venku,ať je půlnoc nebo tři hodiny ráno

Ale já nic takového přece neřekla, nebo ano??? Jen jsem reagovala na prvotní info, ze které jsem si vypočítala, jak bude štěně doma samo. Že se přítel vrací ve čtyři, jste napsala až pak. A moje poznámka ohledně věnování se není až tak mimo...neznám nikoho, kdo by se brzy ráno věnoval svému psovi víc, než úpravě v koupelně, aby v práci mezi lidmi nebudil rozpaky...
Pochopitelně tyranka nejste!!!

2.1.2009 21:41
markemic

XXX.XXX.144.14

brixie napsal(a):
Ale já nic takového přece neřekla, nebo ano??? Jen jsem reagovala na prvotní info, ze které jsem si vypočítala, jak bude štěně doma samo. Že se přítel vrací ve čtyři, jste napsala až pak. A moje poznámka ohledně věnování se není až tak mimo...neznám nikoho, kdo by se brzy ráno věnoval svému psovi víc, než úpravě v koupelně, aby v práci mezi lidmi nebudil rozpaky...
Pochopitelně tyranka nejste!!!

Já jsem se v žádném případě nechtěla hádatA beru,z té první věty jste nemohla vědět,že pejsek opravdu nebude do sedmi sám doma
Rozpaky nerozpaky,co ráno udělám je čištění zubů a česání pačesůtoť všeZbytek patří psovi,kvůli kterému budu klidně vstávat o půl hodiny dřív,aby mohl i ráno oběhnout celý parkA večer není v ničem problém,to s ním můžu jít klidně na ty dvě hodiny až bude staršíTeď je moc zima,ale až bude víc světla a tepla může pesan být venku třeba i do deseti

3.1.2009 12:55
ambra

XXX.XXX.12.143

markemic napsal(a):
Je to kříženeca doufám,že bude opravdu můj

A kříženec čeho jestli to není tajný?
No já mám německý špice oba bez pp, ale zlatíčka nemělanila bych. A někdy v květnu k nim přibude ještě černej, teda doufám, že se narodí předpoklady jsou.

3.1.2009 21:40
markemic

XXX.XXX.144.14

ambra napsal(a):
A kříženec čeho jestli to není tajný?
No já mám německý špice oba bez pp, ale zlatíčka nemělanila bych. A někdy v květnu k nim přibude ještě černej, teda doufám, že se narodí předpoklady jsou.

Máma je Pointr a táta zlatej retrívrdnes jsme se na něj byli podívat a berem

4.1.2009 18:32
ambra

XXX.XXX.12.143

markemic napsal(a):
Máma je Pointr a táta zlatej retrívrdnes jsme se na něj byli podívat a berem

To bude jedno z těch štěňátek co se nabízela na diskuzi o koních ne?

4.1.2009 18:43
markemic

XXX.XXX.144.14

ambra napsal(a):
To bude jedno z těch štěňátek co se nabízela na diskuzi o koních ne?

Tak tak

5.1.2009 11:35
ambra

XXX.XXX.23.1

markemic napsal(a):
Tak tak

Tak hlavně ať se mu u vás daří a Vám ať to sním zvládnete v pohodě.

5.1.2009 14:27
markemic

XXX.XXX.84.176

ambra napsal(a):
Tak hlavně ať se mu u vás daří a Vám ať to sním zvládnete v pohodě.

No jo ,taky doufám,že se mu u nás bude líbitSnad to všichni zvládnem ve zdraví

5.1.2009 14:54
ambra

XXX.XXX.23.1

markemic napsal(a):
No jo ,taky doufám,že se mu u nás bude líbitSnad to všichni zvládnem ve zdraví

No nevím jestli přežije všechno ve zdraví, štěňata jsou žužlíci a furt by něco kousala a tahala. Ten můj kašle na hračky větší radost má z toho, když může krást moje věci a tahat je po baráku, ale baví ho to jenom v tom případě, že jej pronásleduju. Případně se o to s ním přetahuju. Ale zatím zničil jenom jedny papuče(stejně na vyhození) a jeden pár rukavic, vděčná hračka jak pro něj tak pro kočku.
Jinak narozdíl od lidiček, co měli/ maji štěňata jsem na tom prý dobře.

5.1.2009 15:12
markemic

XXX.XXX.84.176

ambra napsal(a):
No nevím jestli přežije všechno ve zdraví, štěňata jsou žužlíci a furt by něco kousala a tahala. Ten můj kašle na hračky větší radost má z toho, když může krást moje věci a tahat je po baráku, ale baví ho to jenom v tom případě, že jej pronásleduju. Případně se o to s ním přetahuju. Ale zatím zničil jenom jedny papuče(stejně na vyhození) a jeden pár rukavic, vděčná hračka jak pro něj tak pro kočku.
Jinak narozdíl od lidiček, co měli/ maji štěňata jsem na tom prý dobře.

S tím uplně počítámmám jedny boty co jsem chtěla vyhodit,ale nechám je štěníkovi ať má co kousatpomalu kupuju takový ty různý přetahovátka..bude to potřeba

Přidejte reakci

Přidat smajlík