Ahoj, prosím, kdo máte doma foxlíka, pošlete fotku!!! Mám doma křížence foxlík x JRT. Posílám fotečku!
misha
napsal(a):
Ahoj, prosím, kdo máte doma foxlíka, pošlete fotku!!! Mám doma křížence foxlík x JRT. Posílám fotečku!
Toto je naše chovná fenka Mily 3,5 roku.
aranka
napsal(a):
Toto je naše chovná fenka Mily 3,5 roku.
A tady je Mily se svými štěňaty.
misha
napsal(a):
Tak toto je můj foxlík Žolík....to měl asi dva měsíce, teď je z něho skoro dvouletý (26.6.) klacek....
misha
napsal(a):
Tady "vraždil" dědouška Aránka . S tím si pěkně hrál...a hrozně se mu líbilo, jak se dědek čílil, a proto mu vyváděl samé foxlí lumpárny....hlavně na vycházkách mu bral aportíky
misha
napsal(a):
A tady zase chce zabít briardího strejdu Kvída....ona je pro něho hrozná sranda, když jim může škubat chlupy...to bych ho zase já rozškubala, když ho vidím, jak má plnou držku chlupů.....ale Hary mu to zase vrací....hraje s ním fotbal
misha
napsal(a):
A tady je se svou setřičkou, na kterou se volá Karle...to byli naposledy tokto spolu. Druhý den se rozjeli do svých nových domovů. Ale vídáme se celkem často.
danan
napsal(a):
A tady je se svou setřičkou, na kterou se volá Karle...to byli naposledy tokto spolu. Druhý den se rozjeli do svých nových domovů. Ale vídáme se celkem často.
a toto su moji ciernob. azor 8mes. hnedobiel ajda 8mes. a ich nalvadsi super malinak rino
on marek
napsal(a):
a toto su moji ciernob. azor 8mes. hnedobiel ajda 8mes. a ich nalvadsi super malinak rino
a tu som ich nachvilu zabrzdil
danan
napsal(a):
Marek, setkal ses s tím, že šílí při harání fen? Ten můj pitoma úplně strašně...zdrhá, piští, nežere....co s ním? Plesknout ho za ušiska?
Jééé ty jsou nádherný!!!! Tak já taky ještě přidám, ale jak tak koukám, tak mám Rózu v počítači jen jako štěňátko. Tady je s beaglem Arturem, kterého má můj děda.
misha
napsal(a):
Koukám, že naše Barča bude první drsoň v diskuzi.
misha
napsal(a):
kouká jako blázen...
danan
napsal(a):
Naše zima :-)
Tady běží Žolin dostih coursingu....ohromně se bavil :-)
danan
napsal(a):
Tady běží Žolin dostih coursingu....ohromně se bavil :-)
další...
misha
napsal(a):
Tak za tu dřinu s ním už bych měla vycvičený dva němčoury ...ne, dělám si srandu. Ale je to palice dubová mazaná...on poslechne, ale když nechce, tak je ignorant...a že to umí...umí docela dobře přivolání "ke mně", ale když ví, že nemám pamlsky v kapse, ignoruje... předsedá, řadí se k noze...prostě ve skoro dvou letech začíná docela poslouchat a reagovat. Je to takový bílý samorost.
Jinak ostatní psi mu nevadí. Máme doma ještě dva psy brioš, jednu fenu a měla jsem němčoura (www.hruzyvenkova.wz.cz). S tím si rozuměl moc dobře, s dědouškem. Ale jinak jsem nezpozorovala, že by měl tendenci psy napadat....teda pokud se na něj někdo prsí, tak se brání, ale sám si nezačíná...spíš se chce družit .
danan
napsal(a):
Marek, setkal ses s tím, že šílí při harání fen? Ten můj pitoma úplně strašně...zdrhá, piští, nežere....co s ním? Plesknout ho za ušiska?
plesknout ho za usima to jedine u foxa pomaha, azora a este jedneho co som mal som dal znamim, azor ma mom 2 suky nem. dogi takze zere nerv im, ten druhy starsi astor je na farma z asi 8 psami a postavy aj aziaka do pozoru ked sa suky haraju, z utekanim nemame problemi mame plot a vencit chodime do reviru, mame este jednu suku fynni alias kyselina, tiez z pp ale stale sa mi zda ze je liznuta bulikom, ta je zla ako 100 certou a ani bytka nanu nepomaha ma znej radost, najdem foto poslem, ale som rad ze sme sa rozhodli pre foxiho lebo sme chceli bud foxa al beagle, takze sa teraz vysmievam vsetkym co maju beagle lebo ho pustia z voditka a pozdravia beagle co ma v sebe trochu lov. krvy je blazon blaznivy, inac ten vas sa mi velmi paci je taky foxikovity
danan
napsal(a):
Tak za tu dřinu s ním už bych měla vycvičený dva němčoury ...ne, dělám si srandu. Ale je to palice dubová mazaná...on poslechne, ale když nechce, tak je ignorant...a že to umí...umí docela dobře přivolání "ke mně", ale když ví, že nemám pamlsky v kapse, ignoruje... předsedá, řadí se k noze...prostě ve skoro dvou letech začíná docela poslouchat a reagovat. Je to takový bílý samorost.
Jinak ostatní psi mu nevadí. Máme doma ještě dva psy brioš, jednu fenu a měla jsem němčoura (www.hruzyvenkova.wz.cz). S tím si rozuměl moc dobře, s dědouškem. Ale jinak jsem nezpozorovala, že by měl tendenci psy napadat....teda pokud se na něj někdo prsí, tak se brání, ale sám si nezačíná...spíš se chce družit .
Tady posílám dospělou Rozárku
misha
napsal(a):
A ještě jednu
Doufám že se foxlíci nebudou zlobit, když se k nim přidá jejich vzdálený bratránek Parson Russell Teriér...
linda l
napsal(a):
Doufám že se foxlíci nebudou zlobit, když se k nim přidá jejich vzdálený bratránek Parson Russell Teriér...
Určo nee ...byli jsme na návštěvě u kamarádky a sešli jsme se tam takto pěkně....zleva: Žolda, sestra Karel a strejda Jířa. Všichni z jedné stanice
danan
napsal(a):
Tak nám to tu upadlo....lidičky, kde se touláte? Co foxlíci?
Tak já posílám Rozárku, tady jí jsou asi 2 měsíce
misha
napsal(a):
Tak já posílám Rozárku, tady jí jsou asi 2 měsíce
Tady je Žolajda se svou družinou ...levá babka Stázka, zadní strejda Hariček a pravý strejda Kvído...nevěřili byste, jak je má pěkně spracovaný, všechny tři. A když ho rozčílí, mají smůlu....škube jim fousy
misha
napsal(a):
Vetřu se s fotkou z útulku mpbrno.cz .
Tohodle 2-3 letého /42 cm, 9kg/ krasavce vrátil opatrovník, neb jej nezvládl.
Není nádherný?
danan
napsal(a):
Tady je Žolajda se svou družinou ...levá babka Stázka, zadní strejda Hariček a pravý strejda Kvído...nevěřili byste, jak je má pěkně spracovaný, všechny tři. A když ho rozčílí, mají smůlu....škube jim fousy
foxterier lovec diviakov
xdiana
napsal(a):
Vetřu se s fotkou z útulku mpbrno.cz .
Tohodle 2-3 letého /42 cm, 9kg/ krasavce vrátil opatrovník, neb jej nezvládl.
Není nádherný?
Spadnul nám sníh ze střechy a foxlíka úžesně bavilo lozit po vršku...
danan
napsal(a):
Spadnul nám sníh ze střechy a foxlíka úžesně bavilo lozit po vršku...
i strejda Hariček je bláznivý sněholezec...a zvědavý
danan
napsal(a):
i strejda Hariček je bláznivý sněholezec...a zvědavý
hry z teriermi
danan
napsal(a):
Marku, super ....ten visící, když to drží taky u toho ječí? Můj Žolda když má "aportíka" a chytnu ho i jen za obojek, tak ječí jako by ho párali
to je finy alias kyselina ta jaci furt, len ked idek okolo miesta kde su pesky odlozene tak roby strasny cirkus, takto zakusnuta vydrzi aj hodinu, neskuzi a neroby neporiadok iba v otcovej pritomnosti, toho aj semtam pocuva ma snou zlozenu aj neaku polovnu skusku, myslim vsestranky malych plemien, a teraz ich nosia aj na jazero plavat vlety do vody a plava o dusu stratenu aj pritom jaci, len zvody vybehne za jazdy sa vykaka a zase paly plavat a jacat, myslel som ze to tu bude zapratane fotkami lebo v cz je strasna vela hladkych foxou ale je to slabota, ked pozrem stranky slusna spickovych stanic tam je foxou jak dreva, zolino sa mi paci on ma pp?
on marek
napsal(a):
to je finy alias kyselina ta jaci furt, len ked idek okolo miesta kde su pesky odlozene tak roby strasny cirkus, takto zakusnuta vydrzi aj hodinu, neskuzi a neroby neporiadok iba v otcovej pritomnosti, toho aj semtam pocuva ma snou zlozenu aj neaku polovnu skusku, myslim vsestranky malych plemien, a teraz ich nosia aj na jazero plavat vlety do vody a plava o dusu stratenu aj pritom jaci, len zvody vybehne za jazdy sa vykaka a zase paly plavat a jacat, myslel som ze to tu bude zapratane fotkami lebo v cz je strasna vela hladkych foxou ale je to slabota, ked pozrem stranky slusna spickovych stanic tam je foxou jak dreva, zolino sa mi paci on ma pp?
Jako bych ji slyšela , Žolin je ofiko Jacob Boramo Sole, v červnu bude mít dva roky. Výstavní kariéra nic moc. Rozhodčím vadí jeho výška, má asi 43cm. jinak je moc pěkný. A díky za pochvalu
misha
napsal(a):
Čerstvě narozená štěňátka
danan
napsal(a):
Jako bych ji slyšela , Žolin je ofiko Jacob Boramo Sole, v červnu bude mít dva roky. Výstavní kariéra nic moc. Rozhodčím vadí jeho výška, má asi 43cm. jinak je moc pěkný. A díky za pochvalu
Chci se jen zeptat, zklidní se někdy foxteriér? Myslím, jak se říká, že třeba kolem třetího roku jsou psi už klidnější, jde mi teda spíš o fenky....
misha
napsal(a):
Chci se jen zeptat, zklidní se někdy foxteriér? Myslím, jak se říká, že třeba kolem třetího roku jsou psi už klidnější, jde mi teda spíš o fenky....
Abych pravdu řekla, netuším jestli se sklidní..ale dost o tom pochybuju. Náš Žolajda bude mít dva roky, a je čím dál horší divočák ....ale zkousím se na to foxlíkářů poptat..samotnou by mě to taky zajímalo.
misha
napsal(a):
Naše děťátko, dvouletá Ája, je křížená s nevíme s čím , ale naní to na ní znát :-)).
misha
napsal(a):
Tady jsem na klubovce v Horce nad Moravou. Skončili jsme VD 3...ale nejsme největší ...jsou i vyšší než Žolajda
misha
napsal(a):
Tak Žolajs už úspěšně závodí
misha
napsal(a):
U nás na cvičáku máme půl měsíční štěndo hlaďáka. Mazi foxíky je vzácný, protože je celej bílý:
danan
napsal(a):
Dík, a bavili jsme se spolu?
nee, já na ně nechodím, protože moje fenka už je stará. Sice jí to baví, ale už nestíhá střapec. Vidím tvojeho hafana na hodně fotka z různých akcí. Od nás ze cvičáku hodně jezděj s jack russelíkama, tak pak hledám fotky a tvojeho tam vždycky najdu Je to šikulka! Ale do budoucna bych chtěla coursing dělat taky, to už budu mít nového pesana
sashule
napsal(a):
nee, já na ně nechodím, protože moje fenka už je stará. Sice jí to baví, ale už nestíhá střapec. Vidím tvojeho hafana na hodně fotka z různých akcí. Od nás ze cvičáku hodně jezděj s jack russelíkama, tak pak hledám fotky a tvojeho tam vždycky najdu Je to šikulka! Ale do budoucna bych chtěla coursing dělat taky, to už budu mít nového pesana
Aha, škoda, mohli jsme pokecat naživo.
sashule
napsal(a):
no, třeba si někdy sejdem. Určitě se budu chtít na nějakej podívat. Jo a chtěla jsem se zeptat, jestli víš, odkdy může pes na coursing jako na závody?
Jasně, už se těším .
Na závody coursingu může jít pes od 18 měsíců a musí mít vyběhanou licenci. Dva párové běhy a jaden sólový. A pak už může vyhrávat
misha
napsal(a):
Naše foxička
aranka
napsal(a):
A ještě jedna se svým kámošem
Ta je hezká, vypadá jako Ája kamarádky z Ostravy . Odkud jste?
Náš Žolda v boji s naší briardicí...kdo vyhrál?
danan
napsal(a):
Ta je hezká, vypadá jako Ája kamarádky z Ostravy . Odkud jste?
Náš Žolda v boji s naší briardicí...kdo vyhrál?
Jsem od Pardubic a toto je fenka z našeho chovu,teď ji budou 4měsíce.
A přidávám ještě ročního pejska,také z mého chovu je po Chart Tuskulum.
aranka
napsal(a):
Jsem od Pardubic a toto je fenka z našeho chovu,teď ji budou 4měsíce.
A přidávám ještě ročního pejska,také z mého chovu je po Chart Tuskulum.
Můj Žolda má stejně zbarvenou sestřičku .
aranka
napsal(a):
Sestřička Žoldy by šla pěkně do páru s naším pejskem na výstavě do soutěže párů.
Nepůjdete teď v září na speciálku do Horního Jelení? My tam pojedeme vystavovat a chceme tam vzít také na okoukání malou.
jeden je v pražském útulku - je to neuvěřitelně temperamentní zvíře !!!
Rval by se s každým kdo se hne !! No ďábel
nada
napsal(a):
jeden je v pražském útulku - je to neuvěřitelně temperamentní zvíře !!!
Rval by se s každým kdo se hne !! No ďábel
To jsou ti foxlíci ta naše příšerka bílá je když přijde na věc taky pěkná saň. Hlavně když si hrabe někde díru, a chlupáč mu tam strčí držku.....to se z malýho foxlíka stává běsnící foxl
...a briard to řeší s úsměvem jemu vlastním
danan
napsal(a):
To jsou ti foxlíci ta naše příšerka bílá je když přijde na věc taky pěkná saň. Hlavně když si hrabe někde díru, a chlupáč mu tam strčí držku.....to se z malýho foxlíka stává běsnící foxl
...a briard to řeší s úsměvem jemu vlastním
haló vy všichni , co chováte tyhle příšerky!!Máme doma RR (1,5 roku), brácha si za týden jede pro štěndo hladkosrstého foxlíka a chceme je kamarádit.Půjde to?? Ridgeback je hodný, klidný,děsně hravý...
jenka
napsal(a):
haló vy všichni , co chováte tyhle příšerky!!Máme doma RR (1,5 roku), brácha si za týden jede pro štěndo hladkosrstého foxlíka a chceme je kamarádit.Půjde to?? Ridgeback je hodný, klidný,děsně hravý...
Samo že to půjde. Foxlík RR vyškolí . Mě taky doma vychovává briardy, a škodí jim kde může. Ale to jsou takové srandovní škodolibosti.
A když si velký bude hrát, foxlík se velmi rád přidá. Můj má dva roky, a co dělá s chlupama....teda ti s ním zase hrají fotbal...baví se u toho všichni. ...
Vůbec se toho nebojte. Akorát ze své zkušenosti vím, že mě začal poslouchat až po 1,5 roce. A to mi kámoška, majitelka foxlíka říkala, že co se nenaučí do roka, to nezvládne nikdy...ale on byl vážně ignorant...naštěstí už dostal krapet rozumu, tak začíná poslouchat celkem obstojně.
A odkoud budete mít příšerku?
danan
napsal(a):
Samo že to půjde. Foxlík RR vyškolí . Mě taky doma vychovává briardy, a škodí jim kde může. Ale to jsou takové srandovní škodolibosti.
A když si velký bude hrát, foxlík se velmi rád přidá. Můj má dva roky, a co dělá s chlupama....teda ti s ním zase hrají fotbal...baví se u toho všichni. ...
Vůbec se toho nebojte. Akorát ze své zkušenosti vím, že mě začal poslouchat až po 1,5 roce. A to mi kámoška, majitelka foxlíka říkala, že co se nenaučí do roka, to nezvládne nikdy...ale on byl vážně ignorant...naštěstí už dostal krapet rozumu, tak začíná poslouchat celkem obstojně.
A odkoud budete mít příšerku?
jsme Zlínský kraj, z Kelče,nevím, jestli to tady znáte...ale moc už se na něj těšíme...asi to bude docela sranda !!
jenka
napsal(a):
jsme Zlínský kraj, z Kelče,nevím, jestli to tady znáte...ale moc už se na něj těšíme...asi to bude docela sranda !!
To bude. Vlastnit foxlíka je o nervy. Zpočátku bych mu nejraději utrhla hlavu, ale nebylo možný ho ulovit . Za každého zvýšení hlasu prchal co nejdál....ale pak se to najednou otočilo, a už se s ním dá trochu líp domluvit. A k tomu pomohlo mít po ruce vždycky nějaký pamlsek, a dávat mu ho za každý i jen otočení hlavy. A vyplatilo se to.
jenka
napsal(a):
No tak to teda bude sranda, moje fenka je krizena s JRT, ale je spis do foxteriera. Je uzasna, proste zlaticko, ale jakmile prijedeme k nasim, kde maji labradora, tak se promeni ve skodici priseru porad vymysli, kam bych ho kousla, vrci a ja nevim co vsechno - tak si hrajou. Labrador je o rok a pul starsi, vyrustali spolu, ale kdyz to nekdo vidi, co spolu vyvadej....tak neveri, ze si hrajou. Musim rict, ze asi jediny, co mi na ni vadi je prave to, ze kdykoliv prijdeme k pribuznym nebo znamym,kde maji jeste nejakeho pejska, at fenu nebo psa, tak si s nima nechce hrat, spis vrci a to jsme ji od malicka brali mezi lidi a pejsky, aby na ne byla zvykla.
misha
napsal(a):
No tak to teda bude sranda, moje fenka je krizena s JRT, ale je spis do foxteriera. Je uzasna, proste zlaticko, ale jakmile prijedeme k nasim, kde maji labradora, tak se promeni ve skodici priseru porad vymysli, kam bych ho kousla, vrci a ja nevim co vsechno - tak si hrajou. Labrador je o rok a pul starsi, vyrustali spolu, ale kdyz to nekdo vidi, co spolu vyvadej....tak neveri, ze si hrajou. Musim rict, ze asi jediny, co mi na ni vadi je prave to, ze kdykoliv prijdeme k pribuznym nebo znamym,kde maji jeste nejakeho pejska, at fenu nebo psa, tak si s nima nechce hrat, spis vrci a to jsme ji od malicka brali mezi lidi a pejsky, aby na ne byla zvykla.
Pro Safru. Kde jste sehnala vaseho pejska?
jenka
napsal(a):
prosím pište vše o těchto příšerkách, dovezli jsme štěndo-7 týdnů, nastudováno máme-teoreticky-snad všechno, teď potřebujeme zkušenosti, nápady, návrhy,názory...dík moc předem, pište pište pište!!!
No to gratuluju připravte se na perné chvilky, které bude ta bílá příšerka vyvádět...
danan
napsal(a):
No to gratuluju připravte se na perné chvilky, které bude ta bílá příšerka vyvádět...
ano ano, máte pravdu, JIŽ si UŽÍVÁME !! Ale je to nádherný drobeček, jen trochu divoký.Ale asi jsou všichni takoví.No jsem ráda, že jste reagovala zrovinka vy, docela ráda bych s Vámi navázala kontakt-pokud nebudete proti-a konzultovala vše s někým zkušeným, ať nedělám zbytečný chyby!! Myslíte, že by to šlo??Jde samo o inetový kontakt...nebojte
jenka
napsal(a):
ano ano, máte pravdu, JIŽ si UŽÍVÁME !! Ale je to nádherný drobeček, jen trochu divoký.Ale asi jsou všichni takoví.No jsem ráda, že jste reagovala zrovinka vy, docela ráda bych s Vámi navázala kontakt-pokud nebudete proti-a konzultovala vše s někým zkušeným, ať nedělám zbytečný chyby!! Myslíte, že by to šlo??Jde samo o inetový kontakt...nebojte
nevím, jestli jsem zrovna já ta zkušená, ale když budu vědět, ráda poradím. Foxlíka mám dvouletýho, a pořád mě, nebo spíš nás doma překvapuje
platí na něho jen strejda briard
danan
napsal(a):
nevím, jestli jsem zrovna já ta zkušená, ale když budu vědět, ráda poradím. Foxlíka mám dvouletýho, a pořád mě, nebo spíš nás doma překvapuje
platí na něho jen strejda briard
no...víte co...myslím, že každý, kdo tohoto psíka má, už má jisté zkušenosti,ten Váš je ještě mlaďoch, "výbrky"máte jistě ještě v živé paměti.Já sama mám 1.5 RR,foxlíka dovezl brácha-viz pedešlé příspěvky-,celý víkend jsme s oběmy psy byli na chalupě a probíhalo to nad očekávání dobře. Maloch zkoumal vše co mu přišlo do cesty a ten velký napřed šílel radostí, že má komplice na hru, ovšem včas jsme mu to vymluvili a tudíž jen celý víkend znechuceně pozoroval, jak se ta malá koule baví.Myslím, že soužití bude suprový, RR je poslušný a hodný, a jen čeká, až ten šprk povyroste a bude ta správná zábava...myslím, že se dočká..podle názorů těch, co už to znají:
jenka
napsal(a):
no...víte co...myslím, že každý, kdo tohoto psíka má, už má jisté zkušenosti,ten Váš je ještě mlaďoch, "výbrky"máte jistě ještě v živé paměti.Já sama mám 1.5 RR,foxlíka dovezl brácha-viz pedešlé příspěvky-,celý víkend jsme s oběmy psy byli na chalupě a probíhalo to nad očekávání dobře. Maloch zkoumal vše co mu přišlo do cesty a ten velký napřed šílel radostí, že má komplice na hru, ovšem včas jsme mu to vymluvili a tudíž jen celý víkend znechuceně pozoroval, jak se ta malá koule baví.Myslím, že soužití bude suprový, RR je poslušný a hodný, a jen čeká, až ten šprk povyroste a bude ta správná zábava...myslím, že se dočká..podle názorů těch, co už to znají:
Jasně, dočká se. Když jsem přivezla Žoldu, tak všichni chodili (2 brioši a NO) a sledovali ho, co to je, co vyvede, kde spí atd. Ale dali se do kupy, a začala velká zábava. Foxlík, jako prcek těm velkým celkem škodil. Spoléhal na to, že je maličký a rychlý. Vycházelo mu to dobře. Teď ještě taky, ale stejně s ním brioši hrají fotbal. Ale foxlík je tvrďák a když to chlupy přehání, dá jim to pěkně najevo.
danan
napsal(a):
Jasně, dočká se. Když jsem přivezla Žoldu, tak všichni chodili (2 brioši a NO) a sledovali ho, co to je, co vyvede, kde spí atd. Ale dali se do kupy, a začala velká zábava. Foxlík, jako prcek těm velkým celkem škodil. Spoléhal na to, že je maličký a rychlý. Vycházelo mu to dobře. Teď ještě taky, ale stejně s ním brioši hrají fotbal. Ale foxlík je tvrďák a když to chlupy přehání, dá jim to pěkně najevo.
Měli jsme ho týden, když "zabil" strejdu Kvída...
misha
napsal(a):
Cilka 4měsíce
aranka
napsal(a):
To mě povídejte,ale jsme s manželem oba doma a synové hodně pomáhají jak příjdou z práce.Dovolenou neznáme.
To věřím. Ale je pak radost, když se daří. . Ségra dělá u soukromníka kolem dobytka a má tam i koně, a taky je problém někam vyrazit na výlet se psama.... Koně si na závodech jezdíte sami?
aranka
napsal(a):
U psů a koní se motám od malička(prázdniny u prarodičů na vesnici) a manžel v tom vyrůstal,prostě bez nich nemůžeme být.
Berete foxlíky ke koním třeba ven na vyjížďku? Já chtěla Žoldu vzít s koněm ven, ale ten trumpeta se bál a rači zůstal doma. Briardům to problém nedělá, ale prcek jít nechtěl ani když jsem ho lákala, nešel....
danan
napsal(a):
Berete foxlíky ke koním třeba ven na vyjížďku? Já chtěla Žoldu vzít s koněm ven, ale ten trumpeta se bál a rači zůstal doma. Briardům to problém nedělá, ale prcek jít nechtěl ani když jsem ho lákala, nešel....
Ven na vyjížďku do přírody většinou nejezdíme,trénuje se v sulce okolo pole,kde máme tr. dráhu, pod sedlo se berou jen v zimě.Občas s námi jde i foxlička a to potom běhá za sulkou jak praštěná a štěká jak na škodnou,udělá jen 3 kolečka tj.3km a nechá koně být a jde zkoumat okolní terén.Na bernardýny jsou koně moc rychlí,ty maximálně otravují při krmení a oběhnou výběh,pocourají po stáji a lehnou.