Překopírovala jsem email od slečny co má potíže s pejskem: pokud budete vědět kam se může holčina obrátit nebo jste odborníci na výchovu psů-dejte jí vědět.
Mám psa Border kolii.Venku nepříde ani na pamlsek,na hračku.Nereaguje na to že duna opačnou stranu.Nevím si rady jelikož ho nemohu pustit z vodítka. pokud ho pustím tak uteče.Sice se za chvili zase někde objevi,ale nenecha se chitit.Taky se cestou někde většinou popere zdá se mu to moc vtipné,že mi utekl.Je mu rok a půl.
Možná je motivovatelný,ale já nevim jak.Honí mi zajíce,koroptve.Pase mi auta.A já mám pocit,že kolikrát to dělá jen proto aby mne naštval.
Dříve sem s ním jezdila u kola,ale ted,už mi uteče.Já většinou dělám,že mi to nevadí.Kolikrát sem skoušila ho ignorovat a jeho reakce byla,že začal ignorovat mne.Venku si nechce hrát,ve vodě vždy poslouchal,ale ted už mi dvakrát udělal,že přeplaval rybník a pak mi zdrhnul do lesa.Občas se projistotu připojil knějakému kolemjdoucímu nebo ciklistovi a choval se jak jeho.Tak mi řekněte co mám dělat,budu vděčna za každou radu.:))
Reagujte prosím na její email.
KlaraPrudilova@seznam.cz
Díky moc
tweety
napsal(a):
Překopírovala jsem email od slečny co má potíže s pejskem: pokud budete vědět kam se může holčina obrátit nebo jste odborníci na výchovu psů-dejte jí vědět.
Mám psa Border kolii.Venku nepříde ani na pamlsek,na hračku.Nereaguje na to že duna opačnou stranu.Nevím si rady jelikož ho nemohu pustit z vodítka. pokud ho pustím tak uteče.Sice se za chvili zase někde objevi,ale nenecha se chitit.Taky se cestou někde většinou popere zdá se mu to moc vtipné,že mi utekl.Je mu rok a půl.
Možná je motivovatelný,ale já nevim jak.Honí mi zajíce,koroptve.Pase mi auta.A já mám pocit,že kolikrát to dělá jen proto aby mne naštval.
Dříve sem s ním jezdila u kola,ale ted,už mi uteče.Já většinou dělám,že mi to nevadí.Kolikrát sem skoušila ho ignorovat a jeho reakce byla,že začal ignorovat mne.Venku si nechce hrát,ve vodě vždy poslouchal,ale ted už mi dvakrát udělal,že přeplaval rybník a pak mi zdrhnul do lesa.Občas se projistotu připojil knějakému kolemjdoucímu nebo ciklistovi a choval se jak jeho.Tak mi řekněte co mám dělat,budu vděčna za každou radu.:))
Reagujte prosím na její email.
KlaraPrudilova@seznam.cz
Díky moc
A co zkusit cvičák?
hankaapes
napsal(a):
na mě to působí, že nebyl vůbec vychovávaný a te´d se ještě dostavila puberta. Snad opravdu dobrý cvičák, nebo kontaktovat p. Desenského, nebo Dostála, nebo jiného odborníka .
jj, na mě to působí stejně tak, nicméně Desenský tvrdí, že pokud u psa není přivolání na 100% tak pes na volno ani být nemůže, pokud není na kokinka ani hračky pak to bude hodně těžké - vztah mezi psovodem a psem je asi na bodu mrazu - no nezávidím tuto situaci - ještě že mám BOCku - blázna do míčků
sunin
napsal(a):
heh muj dobrous je uplatnej za pamlsky jen kdyz ma naladu.Meli jsme a jeste trocha mame problem s privolanim ale na kokino bych ho nedostala ani prd,platilo otocit se a utect mu ale kokino neee
Myslím,že Desenského vůbec nepotřebujete . zkuste zapracovat na vztahu se svým psem.Chce to důslednost, pevné nervy a vytrvat. Každopádně bych zvolila stopovačku k nácviku přivolání, ta u nás u staršího fungovala bezvadně. A pokud se jedná o tohle plemeno, zaměstnat psychicky,ať se mu hlavinka na procházce taky trochu vaří - schovávat aportky, vymýšlet a učit nové věci - budete tím nejen cvičit na vzájemném vztahu,ale i pejskovo soustředění na vás.. přeju hodně zdaru a nevzdávat !! Já byla u prvního taky občas zoufalá,ale tohoto jsem se držela a ze Sparkýska je super pes a parťák