Doporučené granule od veterináře:-D

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2009 15:57
markemic

XXX.XXX.144.23

Ahoj,
chtěla bych se s Váma podělit o rady veterináře,u kterého jsme byli v sobotu s naším novým štěndemVšechno super,schopnej,všechno vysvětlí,k psiskovi krásnej přístup,prostě spokojenost..
Ale po pečlivém výběru jsem začla krmit Acanou pro štěnda(dny strávené na netu a zkoumání složení všch krmiv...)A veterinář mi řekl,že Acana je takový průměr a že nejlepší jsou Hill´s,Eukanuba,Royal Canin a Proplan...a těmito,že mám krmit.ani jsem mu nic nevyvracela jak byl o tom přesvědčený
Ale docela mě to pobavilo,páč složení u těchhle krmiv je nesrovnatelné s Acanou..alespoň podle mne..
Zůstavám u Acany,možná vyzkoušíme Arden Grange

2.2.2009 16:12
zuzanda

XXX.XXX.216.131

markemic napsal(a):
Ahoj,
chtěla bych se s Váma podělit o rady veterináře,u kterého jsme byli v sobotu s naším novým štěndemVšechno super,schopnej,všechno vysvětlí,k psiskovi krásnej přístup,prostě spokojenost..
Ale po pečlivém výběru jsem začla krmit Acanou pro štěnda(dny strávené na netu a zkoumání složení všch krmiv...)A veterinář mi řekl,že Acana je takový průměr a že nejlepší jsou Hill´s,Eukanuba,Royal Canin a Proplan...a těmito,že mám krmit.ani jsem mu nic nevyvracela jak byl o tom přesvědčený
Ale docela mě to pobavilo,páč složení u těchhle krmiv je nesrovnatelné s Acanou..alespoň podle mne..

to je velmi rozumné ,vet- teoretik to je snad největší zlo.

2.2.2009 16:15
markemic

XXX.XXX.144.23

zuzanda napsal(a):
to je velmi rozumné ,vet- teoretik to je snad největší zlo.

Ještě mi říkal ať vyzkouším ty granule,jestli to pro nás není finančně náročnéNení,ale proč bych měla kupovat svinstvo za nechutný prachy,když kvalitnější krmivo je levnější(jen bez reklamy)A z reklamy můj pes žít nebude

2.2.2009 17:23
barunka

XXX.XXX.84.250

markemic napsal(a):
Ještě mi říkal ať vyzkouším ty granule,jestli to pro nás není finančně náročnéNení,ale proč bych měla kupovat svinstvo za nechutný prachy,když kvalitnější krmivo je levnější(jen bez reklamy)A z reklamy můj pes žít nebude

Přesně tak, moje řeč!!! Nechápu, že to někoho netrkne, že na veterinách všude nabízejí stejné značky granulí - proč asi??? Ostatní ty peníze místo do reklamy, stojanů a vybavení pro personál veteriny raději dají do surovin a "do pytle".

2.2.2009 17:55
lakukacka

XXX.XXX.188.92

markemic napsal(a):
Ahoj,

Já když jsem si přivezla Dixinu domů, dostala jsem od veterináře dvě konzervy od Hill´s a Dixina se mi na to pěkně vybodla.
Tak jsem jí dala kočkám (ale musela namíchat s jejich běžnou konzervou, samotnou jí také nechtěli)
A ten dej jsem si koupila od veterináře 1kg štěněcího Hill´s. I když ho provádá, tak mě ho nikdy nijak nenutil. Ani se mě nikdy neptal, čím krmím.
Jinak jsem s tímhle vetem taky naprosto spokojená.

2.2.2009 18:25
lakukacka

XXX.XXX.188.92

lakukacka napsal(a):
Já když jsem si přivezla Dixinu domů, dostala jsem od veterináře dvě konzervy od Hill´s a Dixina se mi na to pěkně vybodla.
Tak jsem jí dala kočkám (ale musela namíchat s jejich běžnou konzervou, samotnou jí také nechtěli)
A ten dej jsem si koupila od veterináře 1kg štěněcího Hill´s. I když ho provádá, tak mě ho nikdy nijak nenutil. Ani se mě nikdy neptal, čím krmím.
Jinak jsem s tímhle vetem taky naprosto spokojená.

Ještě jsem zapoměla.
Zkoušeli jsme různé granule, ale ustálili (zatím) jsme se také na Acaně

2.2.2009 20:47
saabinka

XXX.XXX.249.28

markemic napsal(a):
Ahoj,

Tak PP doporučuje skoro každej vet "prostě to nejdražší, musí být to nejlepší"
Jinak já jsem krmila Calibrou a těd jsem přešla na Belcando a super cena, balení a taky šmakuje, tak co by těm mím popelnicím nešmakovalo
25 kg, stojí cca 1800;
A tu moji nejstarší teda PP krmím, ale ta má 14 kg, takže má 3 kg na měsíc a taky proto, protože už je starší...

2.2.2009 22:14
markemic

XXX.XXX.144.23

markemic napsal(a):
Ahoj,

No koukám,že jsem s tímto tématem nikoho nenaštvala,to jsem rádaOna je to asi taková symbioza,veterinář má všude reklamy,všem doporučuje a ta firma ho třeba zase sponzoruje,či něco jiného...aspoň se mi to tak zdá..Nebo ,že by vetům bylo opravdu jedno,jaké to má složení?

2.2.2009 22:16
markemic

XXX.XXX.144.23

lakukacka napsal(a):
Ještě jsem zapoměla.
Zkoušeli jsme různé granule, ale ustálili (zatím) jsme se také na Acaně

My máme vůbec první granule,a myslím,že jsem vybrala dobře napoprvéTak uvidíme jak bude pejsek prospívat dále

3.2.2009 00:10
hillary

XXX.XXX.219.24

markemic napsal(a):
No koukám,že jsem s tímto tématem nikoho nenaštvala,to jsem rádaOna je to asi taková symbioza,veterinář má všude reklamy,všem doporučuje a ta firma ho třeba zase sponzoruje,či něco jiného...aspoň se mi to tak zdá..Nebo ,že by vetům bylo opravdu jedno,jaké to má složení?

Já teda nevím,ale kamarádka je veterinární ,,sestra" a na eukanubu a proplan nedá dospustit..a nemá důvod mi je nutit..Setkala jsem se s velmi dobrým ohlasem na PP a taky ji kupujeme..Myslím,že je to o zkušenostech s krmivem a o tom,co pes potřebuje..Jinak myslím,že veti si nedovolí prodávat šmejdy..Většinou..ale to nic proti Akaně,či jiným značkám..Naši třeba krmí K9,tu vet neprodává,ale i tak řekl,že je to dobrý..

3.2.2009 11:28
markemic

XXX.XXX.144.23

hillary napsal(a):
Já teda nevím,ale kamarádka je veterinární ,,sestra" a na eukanubu a proplan nedá dospustit..a nemá důvod mi je nutit..Setkala jsem se s velmi dobrým ohlasem na PP a taky ji kupujeme..Myslím,že je to o zkušenostech s krmivem a o tom,co pes potřebuje..Jinak myslím,že veti si nedovolí prodávat šmejdy..Většinou..ale to nic proti Akaně,či jiným značkám..Naši třeba krmí K9,tu vet neprodává,ale i tak řekl,že je to dobrý..

O K9,Nutram,Performance mi řekl,že je to průměr.Možná cenou,ale ne kvalitou...to v Proplanu atd. je pšenice hned za masem.(tak 20% v ještě nevysušené formě...)Je to můj názor

3.2.2009 11:36
sona janska

XXX.XXX.231.39

markemic napsal(a):
Ahoj,

Mám obříka (leonbergera), od štěněte jsme začali Acanou, kterou má chovatelka vyzkoušenou a milionkrat osvědčenou. Ale u nás nedopadla... Přešli jsme na K-9, ale taky nevyhovovalo, potom jsem si řekl, že tedy zkusím opěvovaný PP za dost drsné peníze a ejhle opět nic, stále průjmy Nakonec jsem začala vařit, ale to byla pakárna a v nemoci to najednou po několika měsících pes nechtěl žrát, tak jsem zkusila přimíchat hrst granulí, které mui doporučila jiná chovatelka, že její citliví psi je výborně zvládají a jsou celkem levné. No a stal se zázrak, teď naprosto bez problémů zvládáme Chicopee (15 kg necelých 700,- Kč).
Souhlasím že v dnešní době většinou cena není přímo úměrná kvalitě

3.2.2009 12:11
markemic

XXX.XXX.144.23

sona janska napsal(a):
Mám obříka (leonbergera), od štěněte jsme začali Acanou, kterou má chovatelka vyzkoušenou a milionkrat osvědčenou. Ale u nás nedopadla... Přešli jsme na K-9, ale taky nevyhovovalo, potom jsem si řekl, že tedy zkusím opěvovaný PP za dost drsné peníze a ejhle opět nic, stále průjmy Nakonec jsem začala vařit, ale to byla pakárna a v nemoci to najednou po několika měsících pes nechtěl žrát, tak jsem zkusila přimíchat hrst granulí, které mui doporučila jiná chovatelka, že její citliví psi je výborně zvládají a jsou celkem levné. No a stal se zázrak, teď naprosto bez problémů zvládáme Chicopee (15 kg necelých 700,- Kč).
Souhlasím že v dnešní době většinou cena není přímo úměrná kvalitě

Dnesk je prostě ve všem reklamaAle na Chicopee jsem taky koukala,to je úžasná cena,když pesanovi zachutnaly!
Krásnej pes!

3.2.2009 12:35
lumik

XXX.XXX.81.50

markemic napsal(a):
O K9,Nutram,Performance mi řekl,že je to průměr.Možná cenou,ale ne kvalitou...to v Proplanu atd. je pšenice hned za masem.(tak 20% v ještě nevysušené formě...)Je to můj názor

no nevím, já tedy těm složením na obalech moc nevěřím, ale to je věc názoru. Máme vyzkoušený PP, Hills, Anku, Acanu a i Nutram a Performance - z posledních dvou opravdu nebyla fenka odvázaná, měla trochu průjem a i se mi pozvracela, Anka byla taky děsná, PP byl výbornej, ale pro naši černošku horší co se týká zbarvení srsti, Hills super, ale je hloupý, že pro štěňata velkých plemen mají jen kuře a teď sme vyzkoušeli i Acanu a s tou jsme taky spokojení, takže se obávám, že je to opravdu o vyzkoušení, co komu sedne, na jednu stranu je moc fajn, že by někde mohlo být podle obalu víc masa, ale co z toho, když to není ono, to ať je tam raději víc té pšenice a sedne to:-))

3.2.2009 16:00
sona janska

XXX.XXX.231.39

markemic napsal(a):
Dnesk je prostě ve všem reklamaAle na Chicopee jsem taky koukala,to je úžasná cena,když pesanovi zachutnaly!
Krásnej pes!

Díky za pochvalu Jinak cena je moc příjemná, ale když jsme hledali, co by vyhovovalo, byla skoro na posledním místě, platila bych i ty předražené PP, kdyby mu sedly, ale tohle je příjemné s užitečným Pesanovi nejen chutnají, ale hlavně mu sedí na zažívání, takže jen kvete !

3.2.2009 16:52
easter

XXX.XXX.76.85

sona janska napsal(a):
Díky za pochvalu Jinak cena je moc příjemná, ale když jsme hledali, co by vyhovovalo, byla skoro na posledním místě, platila bych i ty předražené PP, kdyby mu sedly, ale tohle je příjemné s užitečným Pesanovi nejen chutnají, ale hlavně mu sedí na zažívání, takže jen kvete !

ahoj tak já jsem krmila gilpou kennel a nebyla špatná mojí fenečce chutnala ale kamarádka mi poradila at skusím brit adult large breet ted nimi krmím 2 měsíce a zatím spokojenos i bobky dobré samozdřejme dostává k tomu vařené maso a přílohu pěkně nabrala a je z ní kus pesana a to je ona moje zlatičko

3.2.2009 16:53
easter

XXX.XXX.76.85

easter napsal(a):
ahoj tak já jsem krmila gilpou kennel a nebyla špatná mojí fenečce chutnala ale kamarádka mi poradila at skusím brit adult large breet ted nimi krmím 2 měsíce a zatím spokojenos i bobky dobré samozdřejme dostává k tomu vařené maso a přílohu pěkně nabrala a je z ní kus pesana a to je ona moje zlatičko

a ještě jedna

3.2.2009 16:59
honey

XXX.XXX.138.182

easter napsal(a):
a ještě jedna

My na doporučení chovatele začali krmit Eukanubou a krmíme stále. Myslím, že je to kvalitní krmivo, ikdyž samozřejmě by mohlo mít míň pšenice. Ted přemýšlím o změně právě kvůli malému podílu masa, tak uvidíme. Hodně sem se dívala na acanou prairie harvest a Timberwolf....
Ale tak zatím je s Eukanubou maximální spokojenost (srst, aktivita, zažívání) i u toho našeho nežravce

3.2.2009 17:51
tezy

XXX.XXX.11.44

markemic napsal(a):
Ahoj,

Ahoj, přidávám jednu "praktickou" zkušenost. Dělám na veterině asistentku a taky tu prodáváme Hill´s, Proplan, Eukanubu, Royal Canin a Calibru. A doktorka si myslí, že Hill´s je nejlepší krmivo a potom je Eukanuba s Proplanem... Když jsme tady začínali (před 4 měsíci), tak se sem seběhli zástupci od Hill´s a od Eukanuby. Dali nám plno vzorečků, letáčků jak jsou dobří a pár regálů a skříní... No, strašná reklama... Tak doktorna nakoupila plno granulí a všem doporučuje... Prostě jsou ty granule známé, tak jsou určitě dobré... Ale bohužel, žádné provize z prodeje nemáme
A když k nám přijde nějaký rozumný člověk a chce poradit dobré granule, objednávám mu lepší (většinou Acanu)

3.2.2009 19:40
markemic

XXX.XXX.144.23

tezy napsal(a):
Ahoj, přidávám jednu "praktickou" zkušenost. Dělám na veterině asistentku a taky tu prodáváme Hill´s, Proplan, Eukanubu, Royal Canin a Calibru. A doktorka si myslí, že Hill´s je nejlepší krmivo a potom je Eukanuba s Proplanem... Když jsme tady začínali (před 4 měsíci), tak se sem seběhli zástupci od Hill´s a od Eukanuby. Dali nám plno vzorečků, letáčků jak jsou dobří a pár regálů a skříní... No, strašná reklama... Tak doktorna nakoupila plno granulí a všem doporučuje... Prostě jsou ty granule známé, tak jsou určitě dobré... Ale bohužel, žádné provize z prodeje nemáme
A když k nám přijde nějaký rozumný člověk a chce poradit dobré granule, objednávám mu lepší (většinou Acanu)

Tak to Vám fandím,že se snažíte doporučit ty lepší a ne jen ty reklamové

3.2.2009 20:15
astlolita

XXX.XXX.68.51

honey napsal(a):
My na doporučení chovatele začali krmit Eukanubou a krmíme stále. Myslím, že je to kvalitní krmivo, ikdyž samozřejmě by mohlo mít míň pšenice. Ted přemýšlím o změně právě kvůli malému podílu masa, tak uvidíme. Hodně sem se dívala na acanou prairie harvest a Timberwolf....
Ale tak zatím je s Eukanubou maximální spokojenost (srst, aktivita, zažívání) i u toho našeho nežravce

Acanou prairie harvest krmíme a uplně super A myslím, že by mu i chutnala, je hodně voňavá (ale přírodně, ne uměle)

3.2.2009 21:28
sabina

XXX.XXX.64.178

markemic napsal(a):
Tak to Vám fandím,že se snažíte doporučit ty lepší a ne jen ty reklamové

Vet žádný teoretik...on má víceméně tyhle krmiva v práci...a dostává z prodeje nějaké procento..či co...takže to bude cpát každému

3.2.2009 21:33
hillary

XXX.XXX.180.2

sabina napsal(a):
Vet žádný teoretik...on má víceméně tyhle krmiva v práci...a dostává z prodeje nějaké procento..či co...takže to bude cpát každému

Pozor,je na samotném vetovi,jak si to zařídí..Může si nadsadit cenu granulí a tím má jistý zisk.Ale myslím,že pokud by to dělal z tohoto důvodu,bude tam mít i levnější granule,které by mu lidé víc kupovali a on měl, tím pádem, více peněz...Na granulých vet ale opravdu většinou neudělá svou výplatu...

3.2.2009 21:50
sabina

XXX.XXX.64.178

hillary napsal(a):
Pozor,je na samotném vetovi,jak si to zařídí..Může si nadsadit cenu granulí a tím má jistý zisk.Ale myslím,že pokud by to dělal z tohoto důvodu,bude tam mít i levnější granule,které by mu lidé víc kupovali a on měl, tím pádem, více peněz...Na granulých vet ale opravdu většinou neudělá svou výplatu...

Proplanka šla taktéž s kvalitou dolů....víceméně je to na každém psovi bych řekla...krmíme ANF, jelikož psovi svědčí...ale ráda bych třeba First Mate - zátěžovku, nebo s tou brusinkou...ráda vyberu fakt dobré krmivo...a to Canadské mi přijde nej na trhu....JInak Eukanubu, Hill´s a Proplan, bych už nekoupila...Nic moc výsledky, pes nepřibýral...děsnej odpad....

S ANF lamb and rice sme spokojeni, pes nabral...a srst překrásná

4.2.2009 09:22
markemic

XXX.XXX.144.23

markemic napsal(a):
Ahoj,

No tak my krmíme tou Acanou od pátku,nevím,zda se tak brzy dá něco poznat,ale jelikož pesan nic jiného nedostává,řekla bych že na ní prospívábobky pěkný,čilej a veselej až dost

5.2.2009 13:12
hattatitla

XXX.XXX.160.2

markemic napsal(a):
No tak my krmíme tou Acanou od pátku,nevím,zda se tak brzy dá něco poznat,ale jelikož pesan nic jiného nedostává,řekla bych že na ní prospívábobky pěkný,čilej a veselej až dost

já jsem taky pro acanu..divala jsem se ve futuru ( v ostrave) kde je velky obchodak pro zvirata na slozeni pro planu a eukanuby a reknu vam, o nicem..same slozeni obilovin zato acana ma o hodne vetsi podil masa můj hafan na acanach vyrostl, vyzkouseli jsme občas i levné granule (a z tech mu nejvice chutnaly pedigree) protoze tam jsou ty mekke kousky:)) ale ma smulu..davam mu bud acanu pro velke plemena psů nebo pro aktivni zivot a rekla bych ze je spokojeny..navic mi rekla prodavačka jednoho zverimexu, ze pri otevreni Eukanub - jde zápach který pripomina smrad plastu..no nevim..

5.2.2009 19:34
markemic

XXX.XXX.144.23

hattatitla napsal(a):
já jsem taky pro acanu..divala jsem se ve futuru ( v ostrave) kde je velky obchodak pro zvirata na slozeni pro planu a eukanuby a reknu vam, o nicem..same slozeni obilovin zato acana ma o hodne vetsi podil masa můj hafan na acanach vyrostl, vyzkouseli jsme občas i levné granule (a z tech mu nejvice chutnaly pedigree) protoze tam jsou ty mekke kousky:)) ale ma smulu..davam mu bud acanu pro velke plemena psů nebo pro aktivni zivot a rekla bych ze je spokojeny..navic mi rekla prodavačka jednoho zverimexu, ze pri otevreni Eukanub - jde zápach který pripomina smrad plastu..no nevim..

Já bych řekla,že u těch komerčních krmiv,by jsme se ještě možná divili,z čeho všeho to dělají,aby výroba vyšla co nejlevněji,ale aby se to co nejdráž prodalo...Vyrostl Ti na tom pesan?Já taky pevně doufám,že jsem vybrala to nejlepší,tak aby ty nejdůležitější první měsíce života,byly s tou nejlepší výživou....

Satero

26.3.2020 12:26
Satero

XXX.XXX.132.4

Zkoušel jsem velmi mnoho granulí a nejvíce se mi osvědčili Eukanuba, přibývá po nich krásně, má spoustu energie, není vystresovaná, moc jich nesní, má malé, pevné, tmavé výkaly...a ani nejsou drahé, podle mě nejlepší a není to jen má zkušenost, pro představu krmil jsem Royal Canin, Pro Pac Dog, Acanou, Hills...známý krmí Taste of wild a pes je poloviční a na internetu má přitom tak kladné reakce...veterinář rozumí tomu co je pro Vašeho psa určitě líp než reklamní propaganda

Barabora

26.3.2020 15:06
Barabora

XXX.XXX.97.229

Koukám, že výběr správných granulí je opravdu oříšek. My máme 7-mi měsíční štěně Berňáka s Labradorem a na veterině nám doporučili nejdříve Royal Canin Urinary (jelikož měl pesan problém s močovým měchýřem, atb 5 týdnů) a nyní Hill´s Vet Essentials Puppy a tím ho momentálně krmíme. Ale podle složení mi přijde zajímavé Taste of Wild. Máte s touto značkou někdo zkušenosti? Akorát nám bylo řečeno, že Hill´s by měly předcházet problémům s močovým měchýřem, tak nevím co je na tom pravdy. Budu vděčná za rady :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík