katka
napsal(a):
Ahoj, zajímalo by mě jestli se dá naučit jezdit v přepravce i starší pejsek-5-tiletý, jedná se o mopsíka. Mám tři a všichni jezdí volně v kufru, ale na delší trasy bych jim chtěla koupit přepravky, hlavně kvůli bezpečnosti.
Určitě se to dá nučit i starší zvíře. Já mám doma přepravku, která nám v obýváku "zavazí" ale foxlík se v ní naučil spávat a schovávat se na místo, takže problém v autě není. Lehne a celou cestu spí. Takže to zkuste a určitě se naučí používat bedýnku jako bezpečné útočiště i v autě.
katka
napsal(a):
Ahoj, zajímalo by mě jestli se dá naučit jezdit v přepravce i starší pejsek-5-tiletý, jedná se o mopsíka. Mám tři a všichni jezdí volně v kufru, ale na delší trasy bych jim chtěla koupit přepravky, hlavně kvůli bezpečnosti.
Já myslím, že s trochou trpělivosti se to naučit dá. Podle mě jsou ale bezpečnější pásy. To Vám ale psíci zaberou polovinu zadního sedadla. Já bych koupila buď ty pásy anebo se na to vykašla. Řekla bych, že přepravky nejsou o nic bezpečnější (pokud tam ovšem máte mříž - pokud ne, tak je ta přepravka opravdu bezepečnější).
dejna
napsal(a):
Já myslím, že s trochou trpělivosti se to naučit dá. Podle mě jsou ale bezpečnější pásy. To Vám ale psíci zaberou polovinu zadního sedadla. Já bych koupila buď ty pásy anebo se na to vykašla. Řekla bych, že přepravky nejsou o nic bezpečnější (pokud tam ovšem máte mříž - pokud ne, tak je ta přepravka opravdu bezepečnější).
V kufru zatím není ani mřížka, je fakt že když jedu autem sama, tak jedou na předním sedadle nebo pod ním, tam se všichni tři stočí do klubíčka a třeba i chrápou, ale v druhým autě(kombík) jezdí v kufru, a tam není zatím ani mřížka, takže nevím co teď pořídit. Zase je blbý, že když otevřu kufr tak všichni tři vyskáčou naráz a když je to někde u cesty tak mám starch. Kdyby byli v přepravce tak asi nevyskáčou. Ty pásy se dají sehnat kde?
katka
napsal(a):
Urcite se da. Zrovna minuly tyden jsem zvykala na novou prepravku do auta moji sestiletou hovawartici a byla naprosto v pohode. Pokud budou nejake problemy chce to hlavne nenasilne a postupne.
katka
napsal(a):
Také jsem učila do přepravky dospělou brabantici poté, co k ní přibyly 2 čivinky. Vyřešila jsem to tak, že přepravku mají doma pod stolem jako boudičku (což zbožňují) a ze začátku do ní dostávala pamlsky. Teď si tam zalézají holky nastřídačku, když chtějí mít klid, aby se nedohadovaly, musela jsem koupit další a ještě jsme vyrobili bytovou boudičku pod židli. Holky jsou spokojené a pokud někam jedeme, bereme přepravky sebou a mají pocit, že jsou stále doma.
katka
napsal(a):
naučit se to dá, já teď na přepravku zvykala 4 letého basenjiho. Doma jsem mu do ní šoupla pelíšek a od té doby má místečko v přepravce.
katka
napsal(a):
V kufru zatím není ani mřížka, je fakt že když jedu autem sama, tak jedou na předním sedadle nebo pod ním, tam se všichni tři stočí do klubíčka a třeba i chrápou, ale v druhým autě(kombík) jezdí v kufru, a tam není zatím ani mřížka, takže nevím co teď pořídit. Zase je blbý, že když otevřu kufr tak všichni tři vyskáčou naráz a když je to někde u cesty tak mám starch. Kdyby byli v přepravce tak asi nevyskáčou. Ty pásy se dají sehnat kde?
Mají je v internetových obchodech pro zvířata, např. http://shop.schnauzer.cz, http://www.akarazoo.cz/, http://allpet.cz/ nebo http://www.mujpes.cz/. Někde to mají pod ,,postroje", někde pod ,,autovýbava". Dají se pořídit od asi 220 Kč až do několika tisíců (podle velikosti psa a kvality ).