impact
napsal(a):
Nemáte někdo představu, kolik kalorií obsahují sušené uši?
Dopátrala jsem se pouze toho - Složení: zdroj kolagenu, vápníku, elestinu a fosforu. Myslíte, že by časté dávání uší mohlo v psovi "udělat nějakej bordel"? Že by třeba časté podávání mohlo být nevhodné?
To nedokážu posoudit, ale asi by to měl být jen pamlsek a ne jídlo.
impact
napsal(a):
Dopátrala jsem se pouze toho - Složení: zdroj kolagenu, vápníku, elestinu a fosforu. Myslíte, že by časté dávání uší mohlo v psovi "udělat nějakej bordel"? Že by třeba časté podávání mohlo být nevhodné?
O tom co v psovi nebo v nás udělá bordel se dá psát dlouho a hodně.
http://72.14.207.104/search?q=cache:x7f_3jyRutUJ:www.vuzv.cz/vyziva/studie13.doc+studie+13+%C5%A1kodliv%C3%A9+l%C3%A1tky+v+krmivech&hl=cs&ct=clnk&cd=1&lr=lang_cs&client=firefox-a
impact
napsal(a):
Když vezmu že vepřové ucho je pouze chrupavka,nepatrně masa a tučná kůže,tak při větším množství může mít pes průjem.Ale jako pamlsek v malém množství si myslím by nemělo vadit.Ještě by se mohla maximálně objevit nějaká alergie.
ges
napsal(a):
O tom co v psovi nebo v nás udělá bordel se dá psát dlouho a hodně.
http://72.14.207.104/search?q=cache:x7f_3jyRutUJ:www.vuzv.cz/vyziva/studie13.doc+studie+13+%C5%A1kodliv%C3%A9+l%C3%A1tky+v+krmivech&hl=cs&ct=clnk&cd=1&lr=lang_cs&client=firefox-a
GES zrovna takhle jsem to též nemyslela. je jasný, že dýcháme chemickej vzduch, jíme modifikovaný potraviny či co to je...
Spíš mě zajímal třeba ten vápník či co. Když už jednou krmím (snad vyvážené) granule, tak abych tím psovi neudělala v tělíčku nějakej zmatek... Nejsem výživář, ale nějak matně si ze zemědělky pamatuju něco o poměrech vápníku a fosforu a jak by to mělo a nemělo být.
Ale asi fakt vymýšlím ptákoviny...
aranka
napsal(a):
Když vezmu že vepřové ucho je pouze chrupavka,nepatrně masa a tučná kůže,tak při větším množství může mít pes průjem.Ale jako pamlsek v malém množství si myslím by nemělo vadit.Ještě by se mohla maximálně objevit nějaká alergie.
...vepřové nebo hovězí uši má moje fenula v podstatě denně , stejně jako buvolí kosti a vše je ok...ptala jsem se veta a jen mi to schválil jako výborný přiroz.prostředek k čištění zubů a taky moje fenula velkého plemene právě díky tomu , že má doma neustále něco na žvýkání nikdy nic neničila.......
impact
napsal(a):
GES zrovna takhle jsem to též nemyslela. je jasný, že dýcháme chemickej vzduch, jíme modifikovaný potraviny či co to je...
Spíš mě zajímal třeba ten vápník či co. Když už jednou krmím (snad vyvážené) granule, tak abych tím psovi neudělala v tělíčku nějakej zmatek... Nejsem výživář, ale nějak matně si ze zemědělky pamatuju něco o poměrech vápníku a fosforu a jak by to mělo a nemělo být.
Ale asi fakt vymýšlím ptákoviny...
Impact já měla zrovna nedávno debatu s mým vetem na téma vápník x fosfor.Mám 11 měsíční fenku velkého plemene a krmím ji gran.NUTRO CHOICE pro štěnata velkých plemen.Je to dost kvalitní superprémiovka.Vždy je zvlhčím čistým vývarem a přidám trochu vař.hovězího masa.A to byl můj dotaz , jestli tím nenabourávám nějak hodnotu granulí.Bylo mi řečeno , že přidáním masa zvyšuji přísun bílkovin a tím fosforu./čímž klesá vápník a to je špatně.Doporučila mi vápník f Weleda /je to vápník ve formě která se pozvolna uvolnuje a pesanům nevadí/ Ten mi doporučila podávat až do dokončení vývoje /at už maso budu či ne zkrmovat/ .Ve stádiu vývoje /výměna zubů atd.../je potřeba vápníku zvýšená a jeho nedostatek je příčinou např.vybočování tlapek apod........tak nějak mi to říkala tak doufám , že jsem to napsala alespon trochu srozumitelně............ale víš jak sto vetů - sto názorů ,tak to bohužel je..........jinak Mafián je moooc pěknej pesan..
bffb
napsal(a):
...vepřové nebo hovězí uši má moje fenula v podstatě denně , stejně jako buvolí kosti a vše je ok...ptala jsem se veta a jen mi to schválil jako výborný přiroz.prostředek k čištění zubů a taky moje fenula velkého plemene právě díky tomu , že má doma neustále něco na žvýkání nikdy nic neničila.......
já si taky myslím, že pokud nepotřebuješ hlídat poměr vápníku a fosforu, tak kromě srágory to nemůže ublížit
Ema