jekyllahyde

XXX.XXX.176.7
Dobrý den,
mám v bytě jednou pejska malého plemene, samce a chtěla bych mu pořídit společnost. Přemýšlela jsem, jak bych vyřešila soužití fenky a psa a došla jsem k názoru, že štěňata nechci. Proto přemýšlím, že koupím dalšího psa- samce, ale bojím se značkování.
Ptám se těch, kteří mají v jednom bytě víc samců, jak vyřešili značkování a teritoriální soupeření o nadvládu. Dá se tomu zamezit?
Nechci mít doma občůraný každý roh, až si psiska budou dokazovat, kdo je v obýváku hlavním psem.
jekyllahyde
napsal(a):
Dobrý den,
mám v bytě jednou pejska malého plemene, samce a chtěla bych mu pořídit společnost. Přemýšlela jsem, jak bych vyřešila soužití fenky a psa a došla jsem k názoru, že štěňata nechci. Proto přemýšlím, že koupím dalšího psa- samce, ale bojím se značkování.
Ptám se těch, kteří mají v jednom bytě víc samců, jak vyřešili značkování a teritoriální soupeření o nadvládu. Dá se tomu zamezit?
Nechci mít doma občůraný každý roh, až si psiska budou dokazovat, kdo je v obýváku hlavním psem.
no tak nevím jestli ti púomůžu páč jsem asi trošku odlišný případ, ale mám doma dva psy, jenže jsou to bratři - z toho vyplývá že spolu vyrůstali - takže žádný takový problém jsem nikdy řešit nemusela, je jim rok a 3 měsíce a i když k nám přijde na návštěvu nějaká fenka tak s tím nikdy nebyl problém, ale řekla bych že to bude o výchově - prostě nedovolit očůrávat, známá měla doma psa který byl sám a i tak jim očůrával nábytek
zzana
napsal(a):
no tak nevím jestli ti púomůžu páč jsem asi trošku odlišný případ, ale mám doma dva psy, jenže jsou to bratři - z toho vyplývá že spolu vyrůstali - takže žádný takový problém jsem nikdy řešit nemusela, je jim rok a 3 měsíce a i když k nám přijde na návštěvu nějaká fenka tak s tím nikdy nebyl problém, ale řekla bych že to bude o výchově - prostě nedovolit očůrávat, známá měla doma psa který byl sám a i tak jim očůrával nábytek
My doma dva psy - samce - máme. Prvně jsme měli malého knírače a v jeho asi 4, 5 letech jsme pořídili štěńátko, kamaráda, ridgebacka. Vychází spolu dobře, nikdy spolu nesoupeřili o \"nadvládu\", nikdy neočůrávali nábytek (teda ten malej když byl malej , sám). Ikdyž k nám přijde na návštěvu známá s fenkou (střední knírač), tak si s ní hrají ale nikdy se neperou nebo neznačkují. Venku na procházce ten malej přeznačkovává po velkým, ale jen venku.
Myslím, že by to mohlo v pohodě jít. Oni si to mezi sebou vyřeší a když budou vědět že značkovat se doma nesmí, tak to dělat nebudou...
jekyllahyde
napsal(a):
Dobrý den,
Já mám momentálně tři psy a dvě feny.Dokud jsem tu měla jen tátu se synem,tak byl klid,starší si amlého v podstatě vychovával od mala.Akorát ,když feny začínay hárat,tak byla jedna šarvátka a jeden označkovaný roh.Naštěstí jsem mlaďocha přistihla,dostal vyčiněno,dost razantně a byl klid.
Před měsícem jsem zachránila psa z útulku,původně to měl být kastrát,nakonec to je oboustranný krypťák,přiznávám,že ted to je peklo,nově příchozí pes se snaží značkovat všude a všechno,takže mám oči na šťopkách a neuhlídám to pokaždé.
Myslím,že pokud pořídíte štěně a nemáte doma ještě fenu tak to bude OK a psiska si vyjasní pozice postupem,jak bude štěně dospívat a bude klid.
Jana
arsiela
napsal(a):
Já mám momentálně tři psy a dvě feny.Dokud jsem tu měla jen tátu se synem,tak byl klid,starší si amlého v podstatě vychovával od mala.Akorát ,když feny začínay hárat,tak byla jedna šarvátka a jeden označkovaný roh.Naštěstí jsem mlaďocha přistihla,dostal vyčiněno,dost razantně a byl klid.
Před měsícem jsem zachránila psa z útulku,původně to měl být kastrát,nakonec to je oboustranný krypťák,přiznávám,že ted to je peklo,nově příchozí pes se snaží značkovat všude a všechno,takže mám oči na šťopkách a neuhlídám to pokaždé.
Myslím,že pokud pořídíte štěně a nemáte doma ještě fenu tak to bude OK a psiska si vyjasní pozice postupem,jak bude štěně dospívat a bude klid.
Jana
Mám v bytě dva psy a jednu fenku. Původně byl jen jeden pes a fenka, oba čistotní. Potom jsem přibrala malého knírače, kterého chtěla jeho rodina zlikvidovat (údajně doma čůral a kajdil, strašně nečistotný atd.) Kluci se znali z pobytů na Orlíku, docela se brali, ale děsně soutěžili právě tím přečůráváním, klidně na jednom fleku 5 x za sebou pořád dokola. Měla jsem z toho fakt strach, ale zase jsem nechtěla, aby ho zabili, je to sluníčkovej psík.Malej si to k nám přihasil a hned označkoval, křeslo, vzápětí gauč a za chvíli skříň. Vždycky jsem křikla a on přestal, ale značka tam byla. Ale nikdy jsem u svého útulkáčka neviděla tak zhnusený pohled, když prcka zblejsknul, jak zvedá nožku
. Prostě malej si označil co mohl, ale jen ten první den a domácí pes byl jeho chováním znechucenej a ani ho nenapadlo přečůrávat. Potom jsme během pár měsíců odbourali i jeho noční občasné nehody (vždycky jsem ráno uklízela a nahlas hudrala o prasátkách ošklivých a malej koukal), no prostě dneska by si spíš vyřval plíce než by doma něco udělal a probudí si mě klidně i v noci, když potřebuje. Kluci na sebe občas i zahudrají, ale pozice si přečůráváním nikdy nevyjasňovali. Asi bych se toho už tak nebála. Dříve jsem měla také smečku dvou psů a feny, ale ti k nám přišli postupně od stěňat a tam se taky přečůrávání nikdy nevyskytlo i když si kluci vyjasňovali pozice dost tvrdě, když byl ten mladší (ale o 30 kg těžší) v pubertě.
jekyllahyde
napsal(a):
Dobrý den,
Mám dva psy malého plemeno a žádné problémy nebyly. Druhý pejsek je dominantnější, takže bylo pořešeno během 14 dní a k žádnému značkováni apod. nikdy nedošlo
jekyllahyde
napsal(a):
Dobrý den,
máme doma 5. psa a nikdo z nich se naštěstí nepřeznačkovával.
kevin
napsal(a):
máme doma 5. psa a nikdo z nich se naštěstí nepřeznačkovával.
Mám doma dva-madýho jsme pořídili loni v létě. Starší pes je dominantnější,ale malej hned ze začátku pochopil, že je "pod ním", stejně jako starší ví, že my jsme doma šéfové - čili bez problémů. A pokud by se to snad stalo, ukázat psovi důrazně (ne hrubě), že nesmí
dcverunka
napsal(a):
Mám doma dva-madýho jsme pořídili loni v létě. Starší pes je dominantnější,ale malej hned ze začátku pochopil, že je "pod ním", stejně jako starší ví, že my jsme doma šéfové - čili bez problémů. A pokud by se to snad stalo, ukázat psovi důrazně (ne hrubě), že nesmí
Přidám jednu negativní zkušenost:
Máme dva psy velkého plemene v bytě. Staršího psa jsme brali jako dospělého současně se štěnětem (mladším psem). Starší mladšího vychoval a mladší naprosto nemá snahu se prosazovat. (Prostě "tátu" bezvýhradně respektuje!) Přesto starší ochcává byt!! (Začalo to přibližně ve věku dvou let mladšího.) Když ho při tom ulapím a sprdnu, vůbec to nepomůže. On ví, že se to nesmí dělat, ale asi má potřebu se prosazovat... Obávám se, že tento problém, pokud nastane, je neřešitelný!
Lucie
pinoha
napsal(a):
Přidám jednu negativní zkušenost:
Máme dva psy velkého plemene v bytě. Staršího psa jsme brali jako dospělého současně se štěnětem (mladším psem). Starší mladšího vychoval a mladší naprosto nemá snahu se prosazovat. (Prostě "tátu" bezvýhradně respektuje!) Přesto starší ochcává byt!! (Začalo to přibližně ve věku dvou let mladšího.) Když ho při tom ulapím a sprdnu, vůbec to nepomůže. On ví, že se to nesmí dělat, ale asi má potřebu se prosazovat... Obávám se, že tento problém, pokud nastane, je neřešitelný!
Lucie
Můj bratranec má taky dva psy (samce) v bytě. Oba útulkáče, jsou to voříšci (špic x možná jezevčík a ten druhý špic x nejspíš kokr)
Ačkoliv si je domů přivedl oba ve stejnou dobu a oba společně (dřív spolu sdíleli kotec v útulku), tak ten jeden pořád značkuje.
Popravdě musím říct, že je to v bytě už dost cítit - a to nejsem žádná cimprdlína.
On už vážně uvažuje, že toho jednoho dá pryč, protože se bojí, že se začnou přechcávat navzájem a to tam v tom smradu pak padnou. Jenže kterého?! Uvažuje, že si nechá toho, co neočůrává a toho, co věčně značkuje dá rodičům k domu se zahradou..
Jednou u nás byli s tím co očůrává a měli ho na vodítku celou dobu, protože když ho pustili, už začal zvedat nohu. My máme taky psa, tak to naštěstí neviděl a stihli jsme tomu zabránit, než si to tu označil.
Od té doby ho k nám nechci, protože se bojím, že by můj pes také začal značkovat....