Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2009 17:16
sivelina

XXX.XXX.99.34

jak odnaučit skákat psa na lidi. Mám 5ti měs. 22kg štěně. Už nevím jak na ni. Je schopná se na vodítku uškrtit pokaždé, když někoho potkáme.
Vždycky (takřka) s ní škubnu, řeknu fuj, nebo nesmíš, ale vůbec mě nevnímá.
Nejhorší je, že ti kreténi (pardon) ji ještě provokují a pak dokonce "cvičí" jako sedni a pod. Jsem za ... že si dovolím jim říct, co si to dovolují
Můžu ji venčit za barákem v polích, ale tak ji to neodnaučím.
Jo, na cvičák chodíme, ale je to ještě horší. Tam mě nevnímá vůbec...
Díky za přečtení a případnou radu
Silva

27.2.2009 18:33
tancoska

XXX.XXX.64.4

sivelina napsal(a):
jak odnaučit skákat psa na lidi. Mám 5ti měs. 22kg štěně. Už nevím jak na ni. Je schopná se na vodítku uškrtit pokaždé, když někoho potkáme.
Nejhorší je, že ti kreténi (pardon) ji ještě provokují a pak dokonce "cvičí" jako sedni a pod. Jsem za ... že si dovolím jim říct, co si to dovolují
Silva

Zkuste ji upoutat pamlskem,hračkou nebo nejlepší je naučit k noze.Můj pes taky skákal když na něj lidi promluvili.Já ho naučila na povel nesmíš skákat,ze začátku se to občas nepovedlo ale když poslechl tak dostal pamlsek a pochvalu.Váš pes je ještě hodně mladej,hravej,nepůjde to ze dne na den.Bude to trvat,chce to trpělivost.Když je na vodítku u nohy a začne na něj někdo mluvit a pes bude chtít jít k němu tak dejte povel k noze a dotyčnýmu slušně řekněte že nechcete aby na psa mluvil.Trénujte ale myslím že to i věkem přejde.Můj má teď rok a už taky neskáče na každýho,jenom na ty co zná ale už poslechne aby neskákal.

27.2.2009 19:18
svejdy

XXX.XXX.210.42

tancoska napsal(a):
Zkuste ji upoutat pamlskem,hračkou nebo nejlepší je naučit k noze.Můj pes taky skákal když na něj lidi promluvili.Já ho naučila na povel nesmíš skákat,ze začátku se to občas nepovedlo ale když poslechl tak dostal pamlsek a pochvalu.Váš pes je ještě hodně mladej,hravej,nepůjde to ze dne na den.Bude to trvat,chce to trpělivost.Když je na vodítku u nohy a začne na něj někdo mluvit a pes bude chtít jít k němu tak dejte povel k noze a dotyčnýmu slušně řekněte že nechcete aby na psa mluvil.Trénujte ale myslím že to i věkem přejde.Můj má teď rok a už taky neskáče na každýho,jenom na ty co zná ale už poslechne aby neskákal.

ahojky...my jsme až takový problém neměli, ale Atrey zase chtěl pozdravit všechny protijdoucí pejsky, takže mě vláčel za sebou-mimochodem taky to není malý hafík, je to CC a momentálně má 42kg. Teď už s tím problém nemám, odnaučili jsme ho se vítat s každým pejskem...pokaždé když jsme šli kolem pejska, pevně jsem ho držela a dala povel "nesmíš", nevnímal, tak jsem zastavila, pak jsem mu ukázala pamlsek nebo hračku a povel zopakovala. Samozřejmě ze začátku zhruba na 4-5 měsících mě vůbec nevnímal, takže když neposlechl po předchozích povelech(varováních) a vyrazil za psem, vycukala jsem ho na vodítku a on moc dobře chápal, co udělal špatně. Potom jsme na cvičáku začali trénovat chůzi(lákám ho na jeho nejoblíbenější hračku) a protichody, takže se to zlepšovalo, vždy když si šel za svým, vycukala jsem ho a zopakovala povel "nesmíš" a s povelem "k noze" pokračovala v chůzi už jen velmi krátce a potom ho bouřlivě pochválila, aby pochopil, že takhle je to správně.
Nyní je mu 9 měs. a je to bez problému, ale chce to čas, myslím, že i tím věkem se to pomalu zklidňuje a hlavně s jeho vědomím, že vždy když si pejska nevšimne, pokud mu to nedovolím, dostane pochvalu. Prostě motivace je to nejdůležitější. Přeju hodně pevných nervů

28.2.2009 14:05
lucies

XXX.XXX.6.3)__

svejdy napsal(a):
ahojky...my jsme až takový problém neměli, ale Atrey zase chtěl pozdravit všechny protijdoucí pejsky, takže mě vláčel za sebou-mimochodem taky to není malý hafík, je to CC a momentálně má 42kg. Teď už s tím problém nemám, odnaučili jsme ho se vítat s každým pejskem...pokaždé když jsme šli kolem pejska, pevně jsem ho držela a dala povel "nesmíš", nevnímal, tak jsem zastavila, pak jsem mu ukázala pamlsek nebo hračku a povel zopakovala. Samozřejmě ze začátku zhruba na 4-5 měsících mě vůbec nevnímal, takže když neposlechl po předchozích povelech(varováních) a vyrazil za psem, vycukala jsem ho na vodítku a on moc dobře chápal, co udělal špatně. Potom jsme na cvičáku začali trénovat chůzi(lákám ho na jeho nejoblíbenější hračku) a protichody, takže se to zlepšovalo, vždy když si šel za svým, vycukala jsem ho a zopakovala povel "nesmíš" a s povelem "k noze" pokračovala v chůzi už jen velmi krátce a potom ho bouřlivě pochválila, aby pochopil, že takhle je to správně.
Nyní je mu 9 měs. a je to bez problému, ale chce to čas, myslím, že i tím věkem se to pomalu zklidňuje a hlavně s jeho vědomím, že vždy když si pejska nevšimne, pokud mu to nedovolím, dostane pochvalu. Prostě motivace je to nejdůležitější. Přeju hodně pevných nervů

Chodíš na špatný cvičák. Jestli tě tam pes nevnímá a nikdo ti neporadí, jak na to, honem pryč a najdi si nějaký dobrý cvičák.
Jinak obecně platí, že:
- pes musí povel umět (=vědět, co po něm chceš)
- musíš být schopná psa okamžitě usměrnit, pokud povel nesplní (=důslednost)
- dej NEJDŘÍV POVEL, počkej vteřinku až to psovi "dojde" a když nereaguje, PAK teprv škubni.

28.2.2009 14:33
zirrael

XXX.XXX.47.18

sivelina napsal(a):
Silva

Já to samé řeším u 3,5 měsíčního štěněte. Absolutně se mi neosvědčilo trestání a okřikování. U nás se nejlíp osvědčilo už ve chvíli kdy se k cizímu člověku blížíme upoutat pozornost psa pamlskem který zbožňuje (u nás např. kousky syrového masa, u nežravce se dá stejně tak použít hračka nebo hlazení, prostě cokoliv, kdy vám bude pes věnovat pozornost) a klidně se s pejskem i zastavit a mezitím než člověk přejde, tak ho krmit a poutat pozornost na sebe. Pokud seženu někoho známého na pomoc, tak cvičím tím stylem že od něj pejska přivolám, ohromně odměním a pošlu ho zase zpátky mazlit, za chvilinku zase odvolám za obrovskou pochvalu a zase vyšlu zpátky.
U nás s tímhle postupem 100% spokojenost moje i pejsova a není problém ani ve chvíli kdy zrovna nejsou pamlsky po ruce.
Navíc dopručuji k tréninku využít i momentálního blátivého počasí, kdy si většina lidí rozmyslí jestli pejsana na sebe nechat skákat.

28.2.2009 14:51
sivelina

XXX.XXX.99.34

lucies napsal(a):
Chodíš na špatný cvičák. Jestli tě tam pes nevnímá a nikdo ti neporadí, jak na to, honem pryč a najdi si nějaký dobrý cvičák.
Jinak obecně platí, že:
- pes musí povel umět (=vědět, co po něm chceš)
- musíš být schopná psa okamžitě usměrnit, pokud povel nesplní (=důslednost)
- dej NEJDŘÍV POVEL, počkej vteřinku až to psovi "dojde" a když nereaguje, PAK teprv škubni.

S tou změnou cvičáku je to horší, už tak dojíždím 25km, nic bližšího není. Bydlíme v děsné pr...
Asi to ani není žádné ofic. cvičiště, prostě parta nadšenců, co si navzájem radí a společně cvičí. Zatím tam chodíme teprve 2 měsíce, jen 1x týdně...
Jsem ráda alespoň za nějakou změnu prostředí...
Budu zkoušet ty pamlsky a doufat že se to zlepší
Silva

28.2.2009 18:43
rain

XXX.XXX.203.150

sivelina napsal(a):
Silva

My máme 8 měsíců a taky s tím ještě bojujem. Sice už je starší ale pořád má ty štěníkovské rysy, takže je to s těma lidma taky boj. Je to v dost velké míře moje blbost, jenže já nějak nemám na to seřvat člověka když vidí štěníka který si může ukroutit ocásek a chtěl by se pomazlit, tak si ho chce pohladit... . Navíc bydlím v trochu menším městě, leckde si nás pamatujou, takže třeba příjdem do zverimexu, prcek už se hrne k prodavačce protože ví že dostane kostičku, včera jsme si byli dát něco na zub, prodavač si jí hned přišel pohladit, za chvíli přines misku s porcí masa větší než bylo v našem jídle .

Ale je teda pravda že se takhle hrne už jenom k lidem kteří s ní nějak navážou kontakt (smějou se na ní, mluví, ....) ostatních už si nevšímá. Takže doporučím jedině dál trénovat, ale v dobu kdy ve městě nejsou davy lidí, spíš jí zaujmete . A nebojte, časem začne přicházet na to že s úplně každým se pomazlit nemůže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík