Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2009 21:17
sivelina

XXX.XXX.99.34

Dobrý večer,
ve čt jsme si dovezli z útulku číňanka, má 6let. Zpočátku byl vylekaný, ale už je v poho.
Jenže, máme ještě 7mi měs. 25kg fenku a to je problém.
Nemůžu toho malého pustit na zahradu, páč v tu ránu ji má za krkem. Nechce mu ublížit, ale hrát si. On chudák často kňučí a utíká před ní. Když je vezmu na procházku, tak ho taky pořád nahání a nechci je k vůli tomu drtit na vodítku. Navíc jsem na ně sama, s 2letým prckem... A chodit s každým zvlášť prostě nejde.
Asi jsem to přecenila, ale je mi ho líto k vůli tomu vracet do útulku.
Jak by jste to řešili??? A prosím bez rytí, už tak je mi z toho smutno
Děkuji S.

1.4.2009 22:21
efka

XXX.XXX.11.96

sivelina napsal(a):
Dobrý večer,
ve čt jsme si dovezli z útulku číňanka, má 6let. Zpočátku byl vylekaný, ale už je v poho.
Nemůžu toho malého pustit na zahradu, páč v tu ránu ji má za krkem. Nechce mu ublížit, ale hrát si. On chudák často kňučí a utíká před ní. Když je vezmu na procházku, tak ho taky pořád nahání a nechci je k vůli tomu drtit na vodítku. Navíc jsem na ně sama, s 2letým prckem... A chodit s každým zvlášť prostě nejde.
Děkuji S.

Napomenout větší fenku případně jí zabavit jinou činností než naháněním číňánka... Např. zacpat hubu míčkem, to třeba perfektně funguje u nás když je psina moc rozdováděná

1.4.2009 22:35
sivelina

XXX.XXX.99.34

efka napsal(a):
Napomenout větší fenku případně jí zabavit jinou činností než naháněním číňánka... Např. zacpat hubu míčkem, to třeba perfektně funguje u nás když je psina moc rozdováděná

Já už zkoušela kde co, po dobrým i po zlým... Prostě nevidí a neslyší... S.

1.4.2009 22:48
jimmo

XXX.XXX.71.87

sivelina napsal(a):
Já už zkoušela kde co, po dobrým i po zlým... Prostě nevidí a neslyší... S.

Podle mě to chce čas a hlavně trpělivost, ten váš druhý pejsek je ještě štěně a chce si jenom hrát, házejte mu na procházce klacky, prostě se ho nějak snažte zabavit, at si pohraje s jiným psem. číňánek se ještě ani pořádně nerozkoukal, třeba si ji pak zkrotí:)

2.4.2009 07:39
hanele

XXX.XXX.152.11

sivelina napsal(a):
Dobrý večer,
Děkuji S.

... já bych je asi ze začátku venčila odděleně (chápu, že s dvouletým prďoškem je to náročné, ale když už jste se dala na vojnu ... - to neberte jako rýpání ...) Myslím, že číňánek pochází od \"velké paní chovatelky\", ne? Takže bude potřebovat nejspíš dodávat soustu sebevědomí, musíte ho za začátku hýčkat, než si zvykne a pak si se štěnětem poradí myslím sám. Zatím bych je k sobě nepouštěla přímo, ale měli by si na sebe zvykat. Myslím, že když dáte mezi dveře mřížku, budou si na sebe nenásilně zvykat ... Taky byste štěně neměla asi nechat, aby obtěžovalo. Když už byste šla s oběma ven, štěně by mělo být na vodítku, aby měl chudák klid. Nebojte, to se časem poddá, ale bude to chtít ještě hodně trpělivosti.
Jinak ... jste skvělá, že jste si ho vzala ... vydržte!!!

2.4.2009 08:07
impact

XXX.XXX.202.38

sivelina napsal(a):
Dobrý večer,
Děkuji S.

Zkoušela jsi dát fenu na delší šňůru a když vlítně na číňu, tak přišlápnout a vycukat?

Jinak tedy bych ráda podotkla, že fenka je zřejmě nadšená z toho, že má doma psího kámoše a myslím, že i to nadšení za pár dní trochu poleví a nebude na něj furt dorážet, aby si hrál.

2.4.2009 10:51
pupulu

XXX.XXX.244.125

impact napsal(a):
Zkoušela jsi dát fenu na delší šňůru a když vlítně na číňu, tak přišlápnout a vycukat?

Jinak tedy bych ráda podotkla, že fenka je zřejmě nadšená z toho, že má doma psího kámoše a myslím, že i to nadšení za pár dní trochu poleví a nebude na něj furt dorážet, aby si hrál.

Řešila jsem teď něco podobného.Přivedla jsem domů týraného barzoje.Podotknu byl celý život (3r)v kotci a hrát si neuměl.Mám papillonku a bulíka.Bulina byla jak urvaná z řetězu.Na malou fenu je o.k.-už jsou spolu dlouho a tak ji nijak zvlášť nebere.Ale novej a velkej pes ,to bylo něco.Nedala mu chvilku pokoj.Brala jsem tady bulinu ven samotnou,aby se vylítala.Pak všechny společně na cvičák ,kde je velkej pozemek-oplocenej.Ona už nebyla tak nabitá a neskákala po něm tolik.Jenže je výhoda,že barzoj jí zdrhne.Fena si za týden na tu novinku zvykla.A je to lepší.Mezi tím se barzojík naučil co je hra a teď ji navádí ke hře sám.Doma už sjou o.k.-spí nebo se jen válí.Venku si normálně hrajopu a blbnou.Každá novinka se okouká,ale vaše situace je trochu jiná. Tak ať to dobře dopadne.

2.4.2009 16:51
jana dante

XXX.XXX.217.80

pupulu napsal(a):
Řešila jsem teď něco podobného.Přivedla jsem domů týraného barzoje.Podotknu byl celý život (3r)v kotci a hrát si neuměl.Mám papillonku a bulíka.Bulina byla jak urvaná z řetězu.Na malou fenu je o.k.-už jsou spolu dlouho a tak ji nijak zvlášť nebere.Ale novej a velkej pes ,to bylo něco.Nedala mu chvilku pokoj.Brala jsem tady bulinu ven samotnou,aby se vylítala.Pak všechny společně na cvičák ,kde je velkej pozemek-oplocenej.Ona už nebyla tak nabitá a neskákala po něm tolik.Jenže je výhoda,že barzoj jí zdrhne.Fena si za týden na tu novinku zvykla.A je to lepší.Mezi tím se barzojík naučil co je hra a teď ji navádí ke hře sám.Doma už sjou o.k.-spí nebo se jen válí.Venku si normálně hrajopu a blbnou.Každá novinka se okouká,ale vaše situace je trochu jiná. Tak ať to dobře dopadne.

omlouvám se, že lezu do tématu...Vendy - co to je za barzoje? Jak se jmenuje rodokmenovým jménem? Nebo je bez PP...?

2.4.2009 17:40
dines

XXX.XXX.43.243

sivelina napsal(a):
Dobrý večer,
Děkuji S.

Tak myslím, že určitě to není důvod k tomu vracet psíka do útulku.
Asi by bylo nejlepší pokud to jde mít fenku na voditku, třeba i na té zahradě a krotit v projevech - pejsek si potřebuje zvyknout na jiný režim, a až se zabydlí, fenku si srovná.
Na druhou stranu ale fenu neseparovat od psa... prostě ať si číňánek zvyká s kýmže se to bude muset naučit žít a fenku mírnit, aby ho nezašlápla, nebo mu nechtěně nezpůsobila nějakou újmu.
Ona se zklidní, a on se otrká, dejte jim ještě čas.

2.4.2009 20:04
pupulu

XXX.XXX.244.125

jana dante napsal(a):
omlouvám se, že lezu do tématu...Vendy - co to je za barzoje? Jak se jmenuje rodokmenovým jménem? Nebo je bez PP...?

Je to Amundsen Brown Earls Legend.Původem z bohumína-týrán v Itálii odkuď se nám vrátil v hrozném stavu.Společně s chovatelkou Petrou jsme ho dali do kupy.A moc se zlepšil.Proč?Znáš ho?Sorry ,že jsme odběhli od tématu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík